Νέα μοντέλα

11 Dec, 2019 Ώρα 13:00

Kawasaki Z900: Ηλεκτρονική αναβάθμιση

Thumbnail

Ο χρόνος περνάει, η μάχη στην κατηγορία έχει «ανάψει» και το Ζ900 των τεσσάρων εν σειρά κυλίνδρων αναβαθμίζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και το Euro5.

Close

 

 

Στην πληθώρα των νέων χαρακτηριστικών του μοντέλου 2020 περιλαμβάνονται ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης (συνδυάζοντας και τα καινούργια traction control και Power modes), νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT, συνδεσιμότητα Bluetooth για Smartphone, φωτιστικά σώματα full LED και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων για προσαρμογή στο Euro5. Σχεδιαστικά οι αλλαγές εντοπίζονται στη μορφή του προβολέα, στη μίνι ζελατίνα και στα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ εργονομικά παρατηρούμε περισσότερο αφρώδες στις σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη.

 

Close

 

Το Ζ900 του 2020 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία 125 ίππων και μία με μειωμένη ισχύ στους 95. Ο μεγαλύτερος όγκος που δόθηκε στο «καζανάκι» της εξάτμισης, για να είναι εφικτές οι αναβαθμίσεις που έγιναν στον καταλύτη ώστε να καλυφθούν οι προδιαγραφές Euro5 που θα ισχύσουν σύντομα, καθώς και οι αλλαγές σε λαιμούς και μονό τελικό, δημιουργούν συνδυαστικά -όπως δηλώνει η Kawasaki- μια δυνατή αίσθηση στην εκκίνηση, στο ρελαντί και στο άνοιγμα του γκαζιού.

 

 

Στον πυρήνα όλων όσων προσφέρει η φίρμα του Ακάσι με τη σειρά Ζ, το 900 βρίσκεται σταθερά ψηλά σε πωλήσεις στην Ευρώπη, όπου η αγορά των naked μοτοσυκλετών μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και εξελίσσεται σε μια από τις κυρίαρχες κατηγορίες. Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, το νέο Ζ900 είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να πρωταγωνιστήσει, με την προσθήκη του  KTRC Traction Control και με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων Rider Modes και δύο Power Modes. Αυτή η εστιάζουσα στον αναβάτη προσέγγιση επεκτείνεται και στον πίνακα οργάνων, όπου μία πολλαπλών λειτουργιών έγχρωμη οθόνη TFT 4,3” εμφανίζει όλες τις σημαντικές για τον αναβάτη πληροφορίες και επιπλέον του επιτρέπει να ελέγχει συγκεκριμένες λειτουργίες της μοτοσυκλέτας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Kawasaki Rideology (μέσω Bluetooth).

 

 

Μεταξύ των ενδείξεων που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη του smartphone περιλαμβάνονται πληροφορίες όπως το υπολειπόμενο καύσιμο, η απόσταση που έχει καλυφθεί και η απόσταση από την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση. Γενικές ρυθμίσεις, όπως ο τρόπος εμφάνισης των μονάδων και το στυλ απεικόνισης της ημερομηνίας, είναι δυνατόν να προσαρμοστούν μέσω του smartphone, ενώ η οθόνη TFT ενημερώνει με εικονίδια για τη λήψη κλήσης ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρειάζεται να φορτίσετε το κινητό σας ή άλλες συσκευές; Μια πρίζα USB μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τη σέλα και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά γνήσια αξεσουάρ της Kawasaki που είναι διαθέσιμα για το μοντέλο.

 

 

Και οι δύο εκδόσεις (η πλήρους ισχύος και η κατάλληλη για οδήγηση με άδεια Α2) θα είναι διαθέσιμες σε τέσσερις  χρωματικές επιλογές: γκρι-μαύρο, πράσινο-μαύρο, λευκό-μαύρο και μαύρο ματ-μαύρο γυαλιστερό. H άφιξη του νέου Ζ στη χώρα μας αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο και η τιμή του θα καθοριστεί με τον νέο χρόνο.

 

Πηγή: Zougla.gr

28 Jan, 2020 Ώρα 22:29

Παρουσιάστηκε το νέο SEAT Leon - Πάνω από 1,1 δις ευρώ η επένδυση

Thumbnail

Η SEAT παρουσίασε σήμερα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell το νέο Leon, ένα μοντέλο που στοχεύει να αναβιώσει την compact κατηγορία. Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα μοντέλο με πιο αποδοτικούς κινητήρες, προηγμένα επίπεδα συνδεσιμότητας και οδηγικής υποβοήθησης, ισχυρό δυναμισμό και υψηλή αισθητική.

Close

_

 

Close

Πάνω από 2,2 εκατ. πωλήσεις

Το Leon ήταν πάντα ο βασικός πυλώνας της γκάμας SEAT και σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, στοιχεία που αποδείχθηκαν από τις περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις που σημείωσε στη διάρκεια των τριών γενεών του. Η τέταρτη γενιά σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να συνεχίσει αυτό το τεράστιο επίτευγμα και να το μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, την αποδοτικότητα, το δυναμισμό και την ασφάλεια.

Close

Η βάση για την ισχυρή σχεδιαστική γραμμή του οχήματος είναι η εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo, που έδωσε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις της σχεδιαστική ομάδας ενώ οι νέες αυξημένες διαστάσεις του, προσδίδουν βελτιωμένη αίσθηση των αναλογιών στη σχεδίαση της νέας γενιάς του μοντέλου. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας βελτιώθηκε κατά περίπου 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

_

 

Έμφαση στην άνεση

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εργονομικό, με ακρίβεια και να προσφέρει άνεση στους επιβάτες. Χαρακτηριστικό είναι η κεντρική οθόνη infotainment 10 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει αναγνώριση χειρονομίας. Το 5-θυρο SEAT Leon προσφέρει χωρητικότητα 380 λίτρων (ίδια με την προηγούμενη γενιά), ενώ το Sportstourer προσφέρει χωρητικότητα 617 λίτρων, 30 λίτρα περισσότερο από την προηγούμενη γενιά.

Το νέο SEAT Leon αναπτύχθηκε με μία γκάμα κινητήρων που περιλαμβάνει επίσης και τρεις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για πρώτη φορά. Η νέα γενιά του compact μοντέλου επωφελείται από εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid).

_

 

Οι διαθέσιμοι κινητήρες

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις αποδίδουν μεταξύ 90 και 190 ίππων και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες από 1.0 έως 20 λίτρα. Όλες οι εκδόσεις diesel έχουν χωρητικότητα 2.0 λίτρα και έχουν απόδοση από 115 έως 150 ίππους. Η γκάμα κινητήρων του νέου SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης CNG (φυσικό αέριο) 1.5lt TGI με ισχύ 130 ίππους.

Για πρώτη φορά, το νέο SEAT Leon περιλαμβάνει επίσης 48V mild hybrid τεχνολογία (eTSI), αλλά και μια προηγμένη έκδοση plug-in hybrid. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα 1.4lt TSI, μπαταρίας ιόντων λιθίου 13kWh και εξατάχυτου κιβώτιου ταχυτήτων DSG, αποδίδει ισχύ 204 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 60 χλμ (WLTP).