Νέα μοντέλα

06 Mar, 2019 Ώρα 14:24

Mazda CX-30

Thumbnail

Δεν πρόκειται για concept, καθώς η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι το CX-30 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη στα μέσα του τρέχοντος έτους, για να ακολουθήσει ο υπόλοιπος κόσμος αργότερα. 

Close

Εμφανισιακά, το CX-30 ακολουθεί την Kodo γλώσσα σχεδιασμού της και δεν διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Έχει, όμως, λιγότερο επιθετική εμφάνιση, όντας άκρως αναγνωρίσιμο.

Close

Το CX-30 πατάει στην Skyactiv-Vehicle Architecture πλατφόρμα της Mazda, που είναι η ίδια με αυτή του νέου Mazda3. To μήκος του είναι 4.395 χλστ., το πλάτος αγγίζει τα 1.795 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.655 χλστ., το οποίο είναι αρκετά μεγαλύτερο από το CX-3. Σε σχέση με το Mazda3, το CX-30 έχει επιπλέον 25 χλστ. απόσταση από το έδαφος, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 430 λίτρα, όταν στο ιαπωνικό hatchback είναι στα 295 λίτρα. Η Mazda δεν αναφέρει το βάρος του CX-30, αλλά φαντάζομαι θα είναι μεγαλύτερο από το CX-3, το οποίο είναι 1.340 κιλά.

Close

Μηχανικά, το μοντέλο εξοπλίζεται με τους SkyActiv-G βενζινοκινητήρες 1,5-λίτρων, 2,0-λίτρων και 2,5-λίτρων, όπως και ένας diesel, τον SkyActiv-D 1,8 λίτρων. Τέλος, υπάρχει προαιρετικά σύστημα τετρακίνησης, με τους κινητήρες να συνδυάζονται ή με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Όλοι οι βενζινοκινητήρες διαθέτουν το mild-hybrid σύστημα για καλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

27 Jan, 2020 Ώρα 19:47

Την Τρίτη η αποκάλυψη του νέου SEAT Leon

Thumbnail

Ούτε μία ημέρα δεν απομένει για να αποκαλύψει η ισπανική εταιρεία τη νέα γενιά του Leon.  

Close

H 4η γενιά του μοντέλου θα είναι διαθέσιμη ως 5θυρο hatchback, ως station wagon και αργότερα ως SUV, υιοθετώντας ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα το γκρουπ σε επίπεδο τεχνολογιών και μονάδων κίνησης. Επιπλέον θα γίνει γνωστό πως θα υπάρξει και  ηλεκτρική εκδοχή.

Το ισπανικό μοντέλο κυκλοφορεί στους δρόμους 22 χρόνια  και σχεδιαστικά, τα νέα φώτα LED  στο εμπρός μέρος αναμένεται να αποτελέσουν το βασικό στοιχεία της ταυτότητας του μοντέλου.

Close