Νέα μοντέλα

03 Aug, 2021 Ώρα 11:56

Mercedes EQS: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πολυτελείας

Thumbnail

Το EQS είναι το πρώτο ηλεκτρικό πολυτελές saloon της Mercedes-EQ με το οποία η Γερμανική εταιρεία επαναπροσδιορίζει τη μελλοντική της γκάμα. Το EQS είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά οχήματα της πολυτελούς κατηγορίας. Προηγμένη τεχνολογία, εντυπωσιακός σχεδιασμός, λειτουργικότητα και συνδεσιμότητα που μαζί δίνει την δυνατότητα στο EQS να προσφέρει μια ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία σε οδηγό και επιβάτες.

Close

 

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ambition 2039», η Mercedes-Benz εργάζεται σκληρά για να προσφέρει ένα στόλο αυτοκινήτων με μηδενικούς ρύπους σε 20 χρόνια. Ήδη από το 2030, η εταιρεία θέλει περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα της στην αγορά να διαθέτουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης - αυτό περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και υβριδικά plug-in. Τα οχήματα παράγονται με ουδέτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον και χρησιμοποιούνται υλικά εξοικονόμησης πόρων, όπως για παράδειγμα χαλιά κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα νήματα. Με πολλή σχολαστική δουλειά, οι υπεύθυνοι αεροδυναμικής σε στενή συνεργασία με τους σχεδιαστές κατάφεραν να επιτύχουν ένα νέο σημείο αναφοράς συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,20. Αυτό καθιστά το EQS το πιο αεροδυναμικά καταρτισμένο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με το εύρος λειτουργίας επωφελείται ιδιαίτερα από αυτό. Και μιας και αναφέρθηκε το εύρος λειτουργίας, το EQS, ανάλογα με την μπαταρία και τον εξοπλισμό του μοντέλου, μπορεί να φθάσει μέχρι και 780 χιλιόμετρα σε εύρος. Η μπαταρία του EQS 450+, που αποτελεί το βασικό μοντέλο.  θα παράγει 245 kW (340 ίππους) σε ισχύ και 568 Nm ροπής (0-100 σε 6.2).  Η κορυφαία έκδοση EQS 580 4MATIC θα παράγει 516 ίππους και 855 Nm ροπής, φτάνοντας τα 100 χμαω από στάση σε 4.3 δευτερόλεπτα ενώ η Mercedes ήδη σχεδιάζει ακόμη μια έκδοση που θα παράγει 560 kW (750 ίππους).

 

Close

 

Η φόρτιση του EQS θα πραγματοποιείται μέσω τριών διαφορετικών προγραμμάτων: Standard, Home και Work, με τις λειτουργίες Home και Work να ενεργοποιούνται αυτόματα με το που θα σταθμεύσει σε σταθμό φόρτισης το αυτοκίνητο. Ένα σημείο φόρτισης 200 kW θα μπορεί να φορτίσει το EQS με 300 χιλιόμετρα εύρος μέσα σε 15 λεπτά.

 

 

Εντός της καμπίνας, οδηγός και επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ολοκαίνουργιο MBUX Hyperscreen (Mercedes-Benz User Experience) στον προαιρετικό εξοπλισμό. Μια μεγάλη οθόνη 12.3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα του οχήματος δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του συστήματος ψυχαγωγίας αλλά και του οχήματος εντός καμπίνας. Ταυτόχρονα, σαν επιπρόσθετος εξοπλισμός, η οθόνη μπορεί να καλύπτει ολόκληρη την κεντρική κονσόλα μέχρι και την πλευρά του συνοδηγού. Όπως όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz, το EQS θα προσφέρεται με μια σωρεία συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας καθώς το πακέτο PRE-SAFE® θα προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό και θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στην αποφυγή ατυχημάτων αλλά και αποφυγή σοβαρών τραυματισμών σε περίπτωση σύγκρουσης σε οποιαδήποτε πλευρά του αυτοκινήτου. 

30 Jun, 2022 Ώρα 16:50

Οικονομία και άνεση από το plug-in υβριδικό Mitsubishi Eclipse Cross

Thumbnail

Το Eclipse Cross, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη το 2017, ανανεώθηκε τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά και προσφέρει τώρα ένα ολοκληρωμένο πακέτο για το σύγχρονο οδηγό. Πέραν των σχεδιαστικών αναβαθμίσεων, αυτό που ξεχωρίζει είναι η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης της Mitsubishi

Close

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η εξηλεκτρισμένη έκδοση Eclipse Cross PHEV προέρχεται από το μεγαλύτερο  Outlander PHEV με ορισμένες επεμβάσεις για να ταιριάζει απόλυτα στο Eclipse Cross. Ένα σύστημα που συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα των 2.4 λίτρων MIVEC με δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα. Παράλληλα, το κιβώτιο μιας σχέσης και η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας δίδουν την ευκαιρία στον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες οδήγησης.  EV, Series Hybrid ή Parallel Hybrid. Και όλα τα πιο πάνω σε συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης S-AWC προσδίδοντας άπλετες δυνατότητες στο SUV μοντέλο της Mitsubishi.

 

Close

 

Όσον αφορά τον εξωτερικό σχεδιασμό, η μάσκα Dynamic Shield ξεχωρίζει στο μπροστινό μέρος και είναι πλέον πλαισιωμένη με χρώμιο. Διαφορετικός είναι και ο προφυλακτήρας όπως και τα διπλά φωτιστικά σώματα LED. Το ίδιο και για τα πίσω φώτα LED που πλέον αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος. Προεκτάσεις υπάρχουν και στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων ενώ τα πλαϊνά σπόιλερ είναι βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου. Μια αίσθηση πολυτέλειας, άνεσης και εργονομίας αποπνέει ο ανανεωμένος εσωτερικός χώρος. Νέες είναι οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες ενώ στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει η νέα οθόνη αφής 8" που ενσωματώνει το infotainment. 

 

 

Άξιο αναφοράς είναι και το ότι η μπαταρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μια πηγή ενέργειας για ένα σπίτι όταν παραστεί ανάγκη. Κάτι που παρέχει τη δυνατότητα παροχής ρεύματος σε ένα σπίτι για μέχρι και δέκα ημέρες.

Το Mitsubishi Eclipse Cross PHEV βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε δύο πλήρη πακέτα εξοπλισμού Excellence και Diamond.