Νέα μοντέλα

24 Oct, 2022 Ώρα 14:02

Νέα Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE. Η αρχή μιας νέας εποχής

Thumbnail

Η νέα Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE είναι μια πραγματική επανάσταση στην 55χρονη ιστορία της AMG. Με τεχνογνωσία που προέρχεται κατευθείαν από τη Formula 1™, διαθέτει τεχνολογίες αιχμής από τις πίστες στο δρόμο. Ένας ηλεκτροκινητήρας δύο ταχυτήτων τοποθετημένος στον πίσω άξονα υποστηρίζει τον turbo κινητήρα 2,0 λίτρων που είναι τοποθετημένος κατά μήκος μπροστά και αποτελεί τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο. Η παροχή ισχύος και η συσσώρευση ροπής ανταποκρίνονται χωρίς καθυστέρηση. Όπως και στη Formula 1, η ηλεκτρική υποστήριξη του υπερσυμπιεστή (turbo) μηδενίζει τον χρόνο που χρειάζεται για να ανεβάσει την απαιτούμενη πίεση, ενώ ταυτόχρονα η ηλεκτρική κίνηση παρέχει άμεση απόκριση. Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και η μπαταρία υψηλών επιδόσεων με 400 βολτ είναι αποκλειστικές εξελίξεις στην AMG και υπογραμμίζουν την υψηλών προδιαγραφών μηχανική ικανότητα των προγραμματιστών στο Affalterbach.

Close

 

 

Ακριβώς όπως και στη Formula 1™, η μπαταρία είναι ειδικά σχεδιασμένη για γρήγορη απόδοση ισχύος και διαθέτει αντλία με πρωτοποριακή άμεση ψύξη των κυψελών. Η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 680 ίππους, ενώ η συνδυασμένη μέγιστη ροπή συστήματος είναι 1020 Nm. Τόσο η έκδοση saloon όσο και η estate επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική τους αγγίζει τα 280 km/h (Estate 270 km/h) με το προαιρετικό AMG Driver's Package) με ηλεκτρονικό περιορισμό. 

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας, 2 λίτρων, της νέας C 63 S είναι ο πιο δυνατός κινητήρας τέτοιου μεγέθους με απόδοση 476 ίππων και 545 Nm ροπής. Αριθμούς που δεν βρίσκει κάποιος σε άλλο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο σε αυτή την κατηγορία.

Close

 

 

Άλλα χαρακτηριστικά της νέας σειράς, η οποία λανσάρεται ταυτόχρονα ως saloon και ως estate είναι το πλήρως μεταβλητό σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+ (για πρώτη φορά σε ένα C 63) που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά της ισχύος κίνησης στο δρόμο και περιλαμβάνει λειτουργία Drift για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.  Σε αυτό προστίθεται το ενεργό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα στον βασικό εξοπλισμό, ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό σε αυτή την κατηγορία.

 

 

Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα AMG νέας γενιάς προσθέτουν στην εκλεπτυσμένη εμφάνιση του μοντέλου. Υπάρχουν επίσης πολλές μεμονωμένες επιλογές διαθέσιμες για την εξατομίκευση του εσωτερικού. Τα αποκλειστικά χρώματα και οι διάφορες δερμάτινες επενδύσεις napa με ανάγλυφο έμβλημα AMG στα μπροστινά προσκέφαλα δίνουν έμφαση είτε στη σπορ είτε στην πολυτελή πλευρά του C 63 S. Μπροστά,  το σύστημα infotainment MBUX περιλαμβάνει διάφορες οθόνες και λειτουργίες ειδικά για συστήματα AMG και του υβριδικού συστήματος του αυτοκινήτου. 

Η βασική ανάρτηση AMG RIDE CONTROL με χαλύβδινο ελατήριο, με σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης, συνδυάζει την έντονη σπορ δυναμική οδική συμπεριφορά με την άνεση σε μεγάλες αποστάσεις που αποτελεί χαρακτηριστικό της μάρκας. 

 

20 Mar, 2023 Ώρα 09:14

Η νέα BMW M2 διαθέτει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του τμήματος ‘M’ της μάρκας

Thumbnail

H παρουσίαση της νέας BMW M2 σηματοδοτεί ένα ακόμα ξεχωριστό γεγονός τη χρονιά του εορτασμού της 50ής επετείου της BMW M GmbH. Μια σκληροπυρηνική εκδοχή που προσφέρει τις χαρακτηριστικές επιδόσεις M από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα απόδοσης 460 hp ίππων. Ο ξεχωριστός χαρακτήρας του μοντέλου υποδηλώνεται στην εκφραστική εξωτερική σχεδίαση με τις αθλητικές coupé αναλογίες. 

Close

 

 

Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα νεφρών της BMW, αλλά χωρίς πλαίσιο, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και φυσικά οι τονισμένοι θόλοι των τροχών που προσφέρουν δυναμισμό στο όλο σύνολο. Το ίδιο και για τις προτεταμένες πλαϊνές ποδιές που προσφέρουν τόνο στην πλάγια όψη του οχήματος. Το σπόιλερ, ο ενσωματωμένος στην πίσω ποδιά διαχύτης και τα δύο ζεύγη απολήξεων του συστήματος εξαγωγής ξεχωρίζουν στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Η νέα BMW M2 συνεχίζει την παράδοση της μάρκας στα σούπερ σπορ compact μοντέλα, που ξεκίνησε το 1973 με την άφιξη της BMW 2002 turbo ενώ συνεχίζει την επιτυχία της προκατόχου της, που κατέγραψε σχεδόν 60.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Η έκδοση του εξακύλινδρου εν σειρά συνόλου με τεχνολογία M TwinPower Turbo ξεχωρίζει με τα τυπικά χαρακτηριστικά απόδοσης M που διαθέτει. Διαφέροντας μόνο σε λίγες λεπτομέρειες από τον κινητήρα που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW M3 και M4, αποδίδει 460 ίππους και μέγιστη ροπή στα 550 Nm  μεταξύ 2.650 και 5.870 σαλ ενώ φτάνει τα 100 χλμ από στάση σε 4.1 δευτερόλεπτα. Η αύξηση της απόδοσης του κινητήρα συνοδεύεται από ένα πλούσιο ήχο που παράγεται από το ειδικό σύστημα εξαγωγής M με ηλεκτρικά ελεγχόμενα πτερύγια.

Close

 

 

Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic στάνταρ. Ο χειρισμός του κιβωτίου πραγματοποιείται μέσω ενός επιλογέα με την πιο πρόσφατη σχεδίαση Μ καθώς και από τα paddles στο τιμόνι. Παράλληλα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων διατίθεται προαιρετικά για όσους αναζητούν μία κλασική εμπειρία επιδόσεων. Η στάνταρ λειτουργία M Traction Control είναι επίσης σχεδιασμένη για να μπορεί ο οδηγός να δοκιμάζει με ασφάλεια τα όρια απόδοσης του οχήματος ενώ ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετική δυναμική της BMW M2 είναι το Active M Differential στον πίσω άξονα.

 

 

Στο εσωτερικό η νέα BMW M2 υιοθετεί cockpit με οδηγοκεντρική σχεδίαση που περιλαμβάνει όργανα, χειριστήρια και επιλογές ρύθμισης ειδικά για μοντέλα M, καθώς και το προηγμένο BMW Curved Display. Τόσο το BMW Curved Display όσο και ο ψηφιακός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant αποτελούν τμήμα του BMW iDrive τελευταίας γενιάς. Βασισμένο στο BMW Operating System 8, ο σχεδιασμός του αποβλέπει στη διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, χρησιμοποιώντας έλεγχο μέσω αφής και φυσικής γλώσσας.