Νέα μοντέλα

31 Jan, 2022 Ώρα 08:22

Νέο "πολυεργαλείο" από την FORD!

Thumbnail

H Ford συνεργάστηκε με κατόχους μοντέλων pick-up οχημάτων, ώστε να αναπτύξει την νέα γενιά Ranger. Κύριο στόχος της είναι ένα πρακτικό pick-up το οποίο δεν θα απευθύνεται μόνο σε αγροκτήματα και εργοτάξια αλλά και σε λάτρεις της περιπέτειας, καθώς το κοινό για ένα τέτοιου είδους όχημα όλο και με μεγαλώνει. Το νέο Ranger συνδυάζει έξυπνα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ως το πλέον ευέλικτο και ικανό pick-up μοντέλο της Ford.

Close

Μετά από 5.000 συνεντεύξεις με λάτρεις της κατηγορίας, και κύριο θέμα την χρήση της καρότσας, η Ford ανέπτυξε πολυάριθμες καινοτόμες λύσεις για ευκολότερη πρόσβαση και αποτελεσματικότερη χρήση του σχετικού χώρου:

• Το σκαλοπάτι πρόσβασης στον πίσω χώρο φόρτωσης διευκολύνει πολύ το ανέβασμα στην καρότσα. Στερεωμένο απευθείας στο χώρο φόρτωσης μέσω δύο ατσάλινων βάσεων, το σκαλοπάτι έχει ισχυρή και ανθεκτική δομή, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να πατά κανείς σε ένα λασπωμένο τροχό με ολισθηρή επιφάνεια προκειμένου να έχει πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης.

Close

• Ο φωτισμός του χώρου φόρτωσης σημαίνει ότι το στήσιμο ή το πακετάρισμα εξοπλισμού εργοταξίων ή κάμπινγκ και η ανεύρεση εργαλείων στο σκοτάδι είναι πολύ πιο εύκολη.

 

Close

 

• Ο φωτισμός ζώνης ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής του συστήματος infotainment που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής FordPass 2 στο smartphone. Ένας συνδυασμός προβολέων, φώτων υποδοχής, φώτων πινακίδας κυκλοφορίας και φωτισμού καρότσας μπορούν να ρυθμίζονται για να φωτίζουν μία επιφάνεια  360 μοιρών γύρω από το pick-up, ή απλά συγκεκριμένες ζώνες, βοηθώντας στην ασφαλή επιθεώρηση της περιοχής γύρω από το όχημα τη νύχτα. 

• Η πίσω πόρτα Easy Lift, που ανεβαίνει και κατεβαίνει με το ένα χέρι, λειτουργεί και ως κινητός πάγκος εργασίας. Η επιφάνεια εργασίας της πίσω πόρτας είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τους ιδιοκτήτες σε επαγγελματικές ή «do it yourself» εργασίες. Δύο υποδοχές με σφιγκτήρες κρυμμένες πίσω από καπάκια με ελατήρια στην πίσω πόρτα είναι σχεδιασμένες για να βοηθούν στη συγκράτηση ξύλων ή άλλων υλικών, ενώ ένας ενσωματωμένος χάρακας με κλιμάκωση ανά 10 χιλιοστά (σε μοντέλα που δεν εφοδιάζονται με το πρόσθετο κάλυμμα χώρου φόρτωσης) διευκολύνει τις όποιες μετρήσεις.

 

 

• Οι προαιρετικές παροχές ρεύματος στο χώρο φόρτωσης με τη μορφή δύο πριζών 12V και μετασχηματιστή 400 W προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες να τροφοδοτούν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές συνδέοντάς της απευθείας στο Ranger. Με ισχύ 400W, συσκευές όπως ένας μικρός φούρνος, ένα ηλεκτρικό ψυγείο, ένα smartphone ή ένα laptop μπορούν να λειτουργούν από την πρίζα που βρίσκεται στο χώρο φόρτωσης.

 

 

• Το νέο κάλυμμα του πατώματος φόρτωσης περιλαμβάνει σημεία διαχωρισμού ώστε οι ιδιοκτήτες να δημιουργούν τους δικούς τους θαλάμους για την τοποθέτηση εξοπλισμού που σε άλλη περίπτωση θα μετάφεραν μέσα στην καμπίνα. Τα εξατομικευμένα διαχωριστικά μπορούν να κατασκευάζονται από ξύλο στο σπίτι και στη συνέχεια να τοποθετούνται και να αφαιρούνται κατά περίπτωση. Η νέα σχεδίαση και το υλικό του καλύμματος προσφέρει τρία ακόμα πλεονεκτήματα: είναι πιο άνετο για τα γόνατα, πιο εύκολο στο καθάρισμα και πιο αντιολισθητικό για τα μεταφερόμενα υλικά.

• Η διαδικασία φόρτωσης/εκφόρτωσης στο Ranger είναι ευκολότερη από ποτέ. Η καρότσα φόρτωσης έχει την καλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία καθώς υπερβαίνει τα 1.200 λίτρα, 3 κάτι που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα. Καθώς το Ranger είναι τώρα 50mm φαρδύτερο, η καρότσα μπορεί να μεταφέρει μία στάνταρ ευρωπαλέτα μεταξύ των θόλων των τροχών (έως 1.224 mm) ενώ το μήκος του χώρου φόρτωσης είναι από 1.638 mm έως 2.305 mm ανάλογα με την έκδοση. 

 

 

• Μία εσωτερική ράγα με ρυθμιζόμενες μέσω ελατηρίου βάσεις σε κάθε πλευρά της καρότσας επιτρέπει στους πελάτες να μετακινούν/ασφαλίζουν τις βάσεις-σημεία πρόσδεσης ανάλογα με κάθε φορτίο και σε εννέα θέσεις κατά μήκος της ράγας. Υπάρχουν επίσης έξι σταθερά σημεία πρόσδεσης στην καρότσα.

• Οι εξωτερικές ράγες πρόσδεσης αυξάνουν την ευελιξία στις μεταφορές φορτίων και είναι σχεδιασμένες για να συνεργάζονται εύκολα με ιμάντες/καστάνιες και σχοινιά, ενώ τα μοντέλα Wildtrak εφοδιάζονται με αλουμινένια ελάσματα που λειτουργούν και ως ράγες πρόσδεσης διατρέχοντας όλο το μήκος της καρότσας.

• Τα ανθεκτικά πλαστικά καπάκια καρότσας και πόρτας προστατεύουν τα άκρα του χώρου φόρτωσης και τα αντίστοιχα της πίσω πόρτας από ζημιές. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να φορτώνουν εξοπλισμό στην καρότσα χωρίς να φοβούνται ότι θα καταστρέψουν τη βαφή στην άνω επιφάνεια του χώρου φόρτωσης ή στην πίσω πόρτα.

• Τα καπάκια πρόσβασης καρότσας είναι αφαιρούμενα πλαστικά καλύμματα σημείων έδρασης αξεσουάρ όπως σκληρές οροφές (hardtop), εγκάρσιες μπάρες για εξοπλισμό κάμπινγκ και περιπέτειας.

 

 

• Οι στάνταρ βάσεις οροφής επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτηση αξεσουάρ όπως σχάρες ή μία πλατφόρμα. Το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο οροφής του νέου Ranger είναι 350 kg (στατικό) και 85 kg (δυναμικό).

• Το προαιρετικό ηλεκτρικά αναδιπλούμενο κάλυμμα της καρότσας επιτρέπει στους πελάτες να το ανοίγουν και να το κλείνουν χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, ένα διακόπτη που βρίσκεται μέσα στην καρότσα ή από τον πίνακα οργάνων. Στις πλαϊνές υποδοχές αξεσουάρ κάτω από τα αυλάκια του καλύμματος στερεώνονται βάσεις για ποδήλατα, καγιάκ, snowboard/σκι ή εξοπλισμό κάμπινγκ. Το ηλεκτρικό κάλυμμα περιλαμβάνει λειτουργίες θραύσης πάγου και ανίχνευσης εμποδίου για πρόσθετη άνεση και προστασία.

Το νέο Ranger θα διατίθεται με πάνω από 150 εργοστασιακά αξεσουάρ ήδη από το λανσάρισμά του στην Ευρώπη. Εκτός αυτού οι μηχανικοί της Ford καθώς γνωρίζουν ότι το νέο μοντέλο θα φέρει εξοπλισμό με μεγάλο βάρος, πρόσθεσαν χώρο για μία δεύτερη μπαταρία κάτω από το καπό και μία προεγκατάσταση με πάνελ διακοπτών στην οροφή για να διευκολύνουν την τοποθέτηση μπαρών φώτων, βιντσιών ή πιο περίπλοκων μετατροπών όπως ανατρεπόμενες καρότσες και εξοπλισμό ρυμούλκησης.

 

 

Πηγή: Zougla.gr

27 Jul, 2022 Ώρα 11:20

Νέες σπορ εκδόσεις για την Jaguar F-PACE και Amazon Alexa σε όλη τη γκάμα της

Thumbnail

Η Jaguar F-PACE προσφέρει τώρα περισσότερες επιλογές και τεχνολογία από ποτέ, με την προσθήκη νέων δυναμικών μοντέλων (400 SPORT και 300 SPORT) αλλά και την εισαγωγή του φωνητικού ελέγχου Alexa σε όλη τη γκάμα.

Close

 

 

Οι νέες εκδόσεις 400 SPORT και 300 SPORT προσφέρονται αποκλειστικά με εξακύλινδρους κινητήρες Ingenium βενζίνης και ντίζελ ήπιου υβριδικού ηλεκτρικού οχήματος (MHEV) αντίστοιχα, τα 400 SPORT και 300 SPORT. Παράλληλα ξεχωρίζουν από τις νέες ζάντες σε Gloss Black 21 ιντσών, το Black Pack, το privacy glass και τις Gloss Black ράγες οροφής. Τα δερμάτινα καθίσματα Windsor Performance αποτελούν το επίκεντρο των ευρύχωρων εσωτερικών χώρων των μοντέλων. Το πολυτελές εσωτερικό της F-PACE εμπλουτίζεται περαιτέρω στα 400 SPORT και 300 SPORT με πιο λεπτά καθίσματα Performance από δέρμα Windsor ενώ η αίσθηση της ηρεμίας και του χώρου ενισχύεται από τον Premium Φωτισμό Καμπίνας με τριάντα συνολικά επιλογές. Στοιχείο που διατίθεται επίσης σε όλα τα άλλα μοντέλα της γκάμας.

 

Close

 

Το 400 SPORT διαθέτει τον εν σειρά εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα MHEV 3,0 λίτρων Ingenium, που αποδίδει 400 ίππους και 550 Nm ροπής. Διαθέτοντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως υπερσυμπιεστή twin scroll που υποστηρίζεται από ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, συνεχώς μεταβαλλόμενο έλεγχο ανύψωσης βαλβίδας εισαγωγής και σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου 250 bar, αυτή η εξαιρετικά εκλεπτυσμένη μονάδα επιτρέπει στο 400 SPORT να επιταχύνει από 0-100 χλμ σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 250 km/h. Το 300 SPORT αναπτύσσει 300 ίππους και 650 Nm ροπής, και επιταχύνει από 0-100 6,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ/ώρα. Η οικονομία καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων είναι έως 7,4 λίτρα/100 χλμ. και από 194 γρ./χλμ CO2 αντίστοιχα.

 

 

Εκτός από αυτές τις εξακύλινδρες μονάδες, η γκάμα μοντέλων F-PACE διατίθεται με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα P400e plug-in υβριδικό σύστημα ισχύος 404 ίππων, το οποίο συνδυάζει αυτονομία μόνο με ηλεκτρική ενέργεια έως και 53 χλμ. και εκπομπές CO2 από 49g/km με επιτάχυνση 0-100km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα. Υπάρχει επίσης μια επιλογή από τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες Ingenium 250 ίππων και 300 ίππους και πετρελαιοκινητήρες 163 ίππων και 204 ίππους. Οι ντίζελ διαθέτουν επίσης ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. Όλα τα μοντέλα F-PACE διαθέτουν έξυπνη τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Η γνώριμη εμπειρία Alexa διατίθεται πλέον σε όλη της γκάμα της F-PACE παρέχοντας φυσική φωνητική αλληλεπίδραση με τις δυνατότητες του συστήματος ψυχαγωγίας Pivi Pro, όπως πλοήγηση, μουσική, podcast και ηχητικά βιβλία, κλήσεις και συμβατές έξυπνες συσκευές.