Νέα μοντέλα

25 Nov, 2019 Ώρα 23:24

Tesla Cybertruck: Κακάσχημο... pick up ή κάτι νέο που θα σαρώσει;

Thumbnail

Μοιάζει σαν όχημα που παίζει σε ταινία αλλά η πραγματικότητα είναι πως το Tesla Cybertruck είναι το νέο ηλεκτρικό pick-up μοντέλο της αμερικάνικής φίρμας.

Close

Το Cybertruck δεν μοιάζει με κανένα άλλο pick up που κυκλοφορεί καθώς διαθέτει απλές αλλά φουτουριστικές εξωτερικές γραμμές με το υλικό να είναι ένα κράμα χάλυβα που αντέχει στη σκληρή χρήση ακόμα και όταν το χτυπήσεις με.. βαριοπούλα, κάτι που έδειξε ο ίδιος ο Musk κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του.  

_

Close

 

0-97 σε 2,9 δευτερόλεπτα

Close

Η Tesla θα προσφέρει το Cybertruck σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις – με κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα, με κίνηση στους τέσσερις τροχούς και δύο ηλεκτροκινητήρες καθώς και σε μία ακόμα πιο «ικανή» με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Στην κορυφαία έκδοση θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα σε χρόνο 2,9 δλ., ενώ τα πρώτα 400 μ. θα καλύπτονται από στάση σε 10,8 δλ. Σύμφωνα με τον Elon Musk ηπιο αποδοτική εκδοχή του Cybertruck θα έχει αυτονομία 800 χλμ., με τη βασική να είναι σε θέση να καλύψει με μια φόρτιση τουλάχιστον 400 χλμ. Αξίζει να αναφέρουμε την ικανότητα ρυμούλκησης του Cybertruck που θα αγγίζει τους 6,35 τόνους.

_

 

Τιμές από 39.900 δολάρια

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 επιβάτες. Η σχεδίαση γενικά είναι μίνιμαλ, με την κεντρική οθόνη αφής και ελέγχου όλων σχεδόν των λειτουργιών του οχήματος να βρίσκεται εγκατεστημένη στο μέσον του ταμπλό τύπου… πάγκου έχοντας διαγώνιο 17 ιντσών.

Οι τιμές θα ξεκινούν από τα 39.000 δολάρια και θα φτάνουν τα 69.900. ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021.

 

Δείτε το video της παρουσίασης του Tesla Cybertruck από τον Elon Musk

24 Jan, 2020 Ώρα 18:11

Τα δύο πρώτα Jeep που θα μπαίνουν στην πρίζα...

Thumbnail

Τα Jeep Renegade και Compass είναι τα πρώτα μοντέλα με τα οποία η θρυλική μάρκα θα περάσει στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Close

Οι μηχανικοί εκμεταλλεύτηκαν την τεχνολογία Plug-In Hybrid με στόχο να προσφέρουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας των μοντέλων Jeep, διατηρώντας παράλληλα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

_

Close

 

Δυνατότητες εκτός δρόμου

Close

Παράλληλα, το σύστημα Plug-In Hybrid της Jeep, με τη χαρακτηριστική ονομασία 4xe δεν θα μπορούσε παρά να εξασφαλίζει και πολύ καλές εκτός δρόμου δυνατότητες στα μοντέλα της, όντας ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα τετρακίνησης.

_

 

Ηλεκτρική ενέργεια από τους πίσω τροχούς...

Η τεχνολογία 4xe θα προσδίδει ακόμα μεγαλύτερες off-road δυνατότητες αφού η ηλεκτρική κίνηση που θα μεταφέρεται μέσω των πίσω τροχών δίνει μεγάλα ποσά ροπής ακόμα και με μηδενικές ταχύτητες, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση της ισχύος από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα.

Παράλληλα, η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει πως τα Plug-In Jeep Renegade και Compass θα μπορούν να κινούνται στη φύση με μηδενικούς ρύπους, αλλά και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου, δίνοντας μια απόλυτα ξεχωριστή επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

_