Ειδήσεις

19 Jul, 2019 Ώρα 11:11

Πέντε αστέρια στην ασφάλεια για τη νέα Mercedes Benz B-Class

Thumbnail

Την κορυφαία διάκριση στο χώρο της ασφάλειας κατάφερε να πάρει η νέα γενιά της Mercedes-Benz B-Class. Πρόσφατα ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP υπέβαλε τη νέα B-Class σε δοκιμές πρόσκρουσης και της απένειμε την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων. Το μοντέλο, που πρόσφατα έκανε και την εμφάνιση του και στην Κυπριακή αγορά, απέδειξε για μια ακόμη φορά την κυριαρχία τoy γερμανικού εργοστασίου στο χώρο της ασφάλειας. 

Close

 

 

Πιο αναλυτικά, στη μετωπική πρόσκρουση ο θάλαμος επιβατών της νέας B-Class παρέμεινε ακλόνητος, ενώ καλή κρίθηκε η προστασία που είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού. Εξαιρετικά αποτελέσματα και στη μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας αφού η προστασία του οδηγού κρίθηκε επαρκής για όλες τις κρίσιμες περιοχές του σώματος. To ίδιο και στην πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο αλλά και σε πάσσαλο. Όσον αφορά την οπίσθια σύγκρουση, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εμπρός και πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους είναι σε θέση να προστατέψουν επαρκώς τον αυχένα οδηγού και επιβατών. 

Οι ανήλικοι επιβάτες ηλικίας 6 και 10 ετών μέσα σε μια B-Class είχαν καλή ή επαρκή προστασία, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα για τα παιδιά ενώ από καλή έως επαρκής κυμάνθηκε η προστασία για το κεφάλι του πεζού πάνω στο καπό. Το ίδιο και για την προστασία που προσφέρει ο προφυλακτήρας στα πόδια και στη λεκάνη του πεζού.

Close

 

 

Σε όλα αυτά βοήθησε φυσικά και η μακρά λίστα με τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας που εφοδιάζει η Mercedes Benz τα μοντέλα της. Από τα πιο απλά, όπως η υπενθύμιση για την πρόσδεση των εμπρός και πίσω ζωνών και η απενεργοποίηση του αερόσακου του συνοδηγού όταν τοποθετηθεί εμπρός παιδικό κάθισμα, μέχρι τα το στάνταρ σύστημα αυτόματης πέδησης που μπορεί να εντοπίζει πεζούς, ποδηλάτες και οχήματα αλλά και η κάμερα που αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας, ο περιοριστής ταχύτητας και η υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας.

 

 

Η νέα Mercedes-Benz B-Class βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους της CiC και προσφέρει μεγαλύτερους χώρους, περισσότερη πρακτικότητα και τεχνολογία αιχμής. Μια καθολική ανανέωση για το μοντέλο που διατηρεί τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της προηγούμενης γενιάς προσφέροντας ένα πιο δυναμικό παρουσιαστικό, περισσότερη απόδοση στο δρόμο, ευελιξία και περισσότερη άνεση. 

Στην Κυπριακή αγορά προσφέρεται με δύο κινητήρες σε τέσσερις παραλλαγές. Αρχικά ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας με δυο επιλογές απόδοσης, 150 και 190 ίππων με 320 και 400Nm ροπής αντίστοιχα και αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, η νέα B-Class προσφέρεται επίσης και με δυο κινητήρες βενζίνης τεσσάρων κυλίνδρων, επίσης με δυο επιλογές απόδοσης των 136 και 163 ίππων. Η βασική τιμή εκκίνησης για τη νέα B-Class ανέρχεται στα €22,500.

30 Apr, 2024 Ώρα 14:17

Το Volvo EX30 λαμβάνει το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot

Thumbnail

Το ΕΧ30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο Red Dot: 2024. Ένα βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό με βάση τις τέσσερις βασικές σχεδιαστικές αρχές. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 39 ειδικούς από όλο τον κόσμο, επέλεξε το EX30 ως νικητή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με συνολική βαθμολογία 93/100.

Close

Το EX30 αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το διάσημο βραβείο Car Design 2024, που θεσπίστηκε το1984 από το περιοδικό auto&design. Έχει επίσης λάβει το βραβείο The Sun Car of the Year, World Urban Car από το World Car of the Year, το βραβείο Small SUV/Crossover of the Year από τους Sunday Times και το βραβείο Eco Warrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.  

 

Close

 

«Το Volvo EX30 ενσαρκώνει τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo Cars σε μικρότερο μέγεθος και αποτελεί μια επίδειξη της premium σκανδιναβικής σχεδίασης, όπου η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, και συνέχισε. «Το EX30 παρουσιάζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo».

Close

Κτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ΕΧ30 προσφέρει πλούσιες διαστάσεις και αξιοπρόσεκτους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές παρά τον compact χαρακτήρα του. Με μήκος 4,23 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,55 m και μεταξόνιο 2,65 m, προσφέρει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή που συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.