Rally

08 Aug, 2019 Ώρα 11:27

Πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου ζήτησε η Ελλάδα

Thumbnail

Πέντε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του ράλι Ακρόπολις και του ιστορικού ράλι Ακρόπολις, αιτήθηκε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) προκειμένου να διοργανωθούν επί ελληνικού εδάφους το 2020.

Close

Η περασμένη Τετάρτη (31/7) ήταν η καταληκτική ημερομηνία της FIA, προς τους εκπροσώπους (delegates) κάθε χώρας, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης διεθνών αγώνων αυτοκινήτου στην επικράτειά τους. Οι διεθνείς αγώνες τους οποίους αιτήθηκε η ΟΜΑΕ είναι οι ακόλουθοι:

  • Ράλι Ακρόπολις
  • Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις (Sporting και Regularity)
  • Ράλι ΔΕΘ
  • Ανάβαση Διονύσου
  • Ανάβαση Πηλίου

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του 2020 δεν έχουν οριστικοποιηθεί - θα προκύψουν αργότερα φέτος, βάσει του προγραμματισμού της FIA για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Close

Πηγή: δελτίο Τύπου ΟΜΑΕ

01 Jul, 2025 Ώρα 10:43

Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών!

Thumbnail

Ο Ott Tänak, με συνοδηγό τον Martin Järveoja, ήταν οι θριαμβευτές του Ράλι Ακρόπολις 2025, με το δεύτερο πλήρωμα, τους Adrien Fourmaux και Aledandre Coria ν’ ανεβαίνουν στην τρίτη θέση του βάθρου! Το τρίτο πλήρωμα, με οδηγό τον Thierry Neuville και συνοδηγό τον Martijn Wydaeghe, τερμάτισαν στην 5η θέση, αφού είχαν σπασμένο ελαστικό.

Close

 

 

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα σκληρός και ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων υποχρέωσε τον Tänak να συρθεί κυριολεκτικά στο τέρμα στην τελευταία ειδική διαδρομή της Κυριακής! Παρά το πρόβλημα, η διαφορά που είχε εξασφαλίσει ο νικητής του χάρισε την πρώτη θέση. Το νικηφόρο αποτέλεσμα ανεβάζει τον Tänak στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας οδηγών.

 

Close

 

“Ήμουν πολύ ανήσυχος”, δήλωσε ο Tänak. “Στην τελευταία ειδική διαδρομή, η τρίτη ταχύτητα έκανε πολύ θόρυβο και κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα. Σύντομα όλο το κιβώτιο είχε πρόβλημα και φοβήθηκα μήπως δεν τερματίσουμε. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη η επικράτηση μας”.

Ο Adrien Fourmaux γιόρτασε τη δεύτερη παρουσία του στο βάθρο των νικητών, μετά από μια δραματική εμφάνιση. Ο Thierry Neuville έσωσε την παρτίδα ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση παρά το σπασμένο λάστιχο και το πρόβλημα στην ανάρτηση που δημιουργήθηκε, καλύπτοντας το χαμένο έδαφος.