Video

19 Aug, 2019 Ώρα 14:28

Η νέα διαφήμιση της Pagani είναι υπέροχη (video)

Thumbnail

Μπορεί και οι 40 μονάδες της Huayra Roadster BC να ξεπούλησαν πριν από την επίσημη πρεμιέρα της στο Pebble Beach, όμως αυτό δε σταμάτησε την Pagani από το να δημιουργήσει μια εξαιρετική διαφήμιση για το νέο της υπεραυτοκίνητο.

Close

Στο σποτ που διαρκεί λιγο πάω από 2 λεπτά πρωταγωνιστεί ένα παιδί που κατά την ξενάγησή του στο πανέμορφο εργοστάσιο της ιταλικής εταιρείας αφήνει ένα σημείωμα. Το σκίτσο του νεαρού δεν περνά απαρατήρητο από τον ιδρυτή της εταιρείας, Horacio Pagani, ο οποίος τον προσκαλεί στην αποκάλυψη της Huayra Roadster BC και του προσφέρει μια αξέχαστη βόλτα στους επαρχιακούς δρόμους της Ιταλίας.

Να θυμίσουμε πως η Huayra Roadster BC είναι η ισχυρότερη (μέχρι στιγμής) έκδοση της Huayra, χάρη στον κινητήρα twin-turbo V12 6,0 λίτρων της AMG που αποδίδει 802 PS και 1050 Nm ροπής. Περαιτέρω σχόλια για την εμφάνιση και την ποιότητα κατασκευής του χειροποίητου υπεραυτοκινήτου είναι περιττά.

Close

 

Πηγή: Drive.gr

Tags
17 Jul, 2025 Ώρα 09:27

Η Koenigsegg Sadair’s Spear, έγινε το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Goodwood FoS (βίντεο)

Thumbnail

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο γνωστές μηχανοκίνητες διοργανώσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ετήσιο φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, τα οποία πραγματοποιούν την γνωστή ανάβαση μήκους 1.86χλμ. Το τριήμερο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση, με απίστευτους χρόνους και νέα ρεκόρ.

Close

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκίμασαν την τύχη τους, ήταν και το νέο ριζοσπαστικό hypercar της Koenigsegg, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το σύνολο έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που κατέκτησε το διάσημο hillclimb.

Ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε μόλις 47,14 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Czinger 21C, κατά 1,68 δευτερόλεπτα. Το Czinger σημείωσε το ρεκόρ του πέρυσι, αρπάζοντάς το από το Rimac Nevera που έτρεξε τη διαδρομή σε 49,32 δευτερόλεπτα το 2023.

Close

 

Close

 

Το Sadair’s Spear είναι μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Jesko Attack. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V8 5,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, αλλά μπορεί να αποδώσει έως και 1.650 ίππους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική που συμβάλλει στη βελτίωση της downforce σε χαμηλότερες ταχύτητες και της ροής του αέρα προς τον κινητήρα και τα συστήματα ψύξης, κάτι που το αυτοκίνητο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε πλήρως στην πορεία του στο Goodwood. Τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2 είναι στάνταρ, με διαστάσεις 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω.

Η Koenigsegg θα παράγει μόνο 30 Sadair’s Spear, ενώ το μοντέλο το αποκάλυψε σε πιθανούς πελάτες πίσω από κλειστές πόρτες, ξεπουλώντας το «αμέσως».