Ειδήσεις

11 Dec, 2019 Ώρα 12:01

Σε ανοδική πορεία πωλήσεων η Porsche για το 2019

Thumbnail

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, η Porsche AG αύξησε, για μία ακόμη φορά, τα έσοδα από πωλήσεις κατά 7%, με συνολικές απολαβές 20,49 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε στα 3,35 δισ. Ευρώ ενώ η απόδοση των πωλήσεων έφτασε το 16,3%. Οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 3%, με την εταιρεία να παραδίνει 202.318 οχήματα στους πελάτες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σημαντικό είναι και το ότι, κατά 2019, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά επτά τοις εκατό με 34.675 εργαζόμενους τη στιγμή που άλλοι κατασκευαστές προχωρούν σε μειώσεις προσωπικού.

Close

 

 

Στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019, η Porsche AG διέθεσε 202.318 οχήματα παγκοσμίως, αντιστοιχώντας σε αύξηση κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι σειρές Cayenne και Macan απολάμβαναν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση με την πρώτη να πετυγχαίνει τη μεγαλύτερη άνοδο που έφτασε το ποσοστό του 25% (62.022 οχήματα). Ένα μοντέλο που ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί και σε έκδοση Coupé – και σαν plug-in υβριδικό. Παράλληλα 73.967 οχήματα Macan παραδόθηκαν στους πελάτες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Close

 

Η Porsche κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στην Κίνα και τις ΗΠΑ - παρά την γενικά ασθενέστερη οικονομική κατάσταση και στις δύο αγορές. 64.237 οχήματα παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα τους πρώτους εννέα μήνες, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Στις ΗΠΑ - η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Porsche - οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 6% στις 45.062 μονάδες. Συνολικά, τα αυτοκίνητα της Porsche παραμένουν δημοφιλή στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Αφρικής και Μέσης Ανατολής όπου πραγματοποιήθηκε παράδοση 86.235 οχημάτων, που αντιστοιχούσαν σε τοπική αύξηση έντεκα τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μέχρι το τέλος του 2019, η Porsche αναμένει αύξηση των παραδόσεων και η εταιρεία αναμένει επίσης μια μικρή αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις.. Η Porsche παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο, την Taycan, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η παράδοση των Taycan θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ από τα τέλη του 2019 και θα διατίθεται στις αντιπροσωπείες στην Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2020.  

30 Apr, 2024 Ώρα 14:17

Το Volvo EX30 λαμβάνει το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot

Thumbnail

Το ΕΧ30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο Red Dot: 2024. Ένα βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό με βάση τις τέσσερις βασικές σχεδιαστικές αρχές. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 39 ειδικούς από όλο τον κόσμο, επέλεξε το EX30 ως νικητή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με συνολική βαθμολογία 93/100.

Close

Το EX30 αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το διάσημο βραβείο Car Design 2024, που θεσπίστηκε το1984 από το περιοδικό auto&design. Έχει επίσης λάβει το βραβείο The Sun Car of the Year, World Urban Car από το World Car of the Year, το βραβείο Small SUV/Crossover of the Year από τους Sunday Times και το βραβείο Eco Warrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.  

 

Close

 

«Το Volvo EX30 ενσαρκώνει τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo Cars σε μικρότερο μέγεθος και αποτελεί μια επίδειξη της premium σκανδιναβικής σχεδίασης, όπου η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, και συνέχισε. «Το EX30 παρουσιάζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo».

Close

Κτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ΕΧ30 προσφέρει πλούσιες διαστάσεις και αξιοπρόσεκτους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές παρά τον compact χαρακτήρα του. Με μήκος 4,23 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,55 m και μεταξόνιο 2,65 m, προσφέρει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή που συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.