Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2020 ξεκίνησε από το Μόντε Κάρλο, με τους Thierry Neuville και Nicolas Gilsoul να πραγματοποιούν μια εκπληκτική εμφάνιση και να κυριαρχούν στο διάσημο Πριγκιπάτο.

Το βελγικό πλήρωμα της Hyundai δεν άφησε κανένα περιθώριο στα αντίστοιχα της Toyota, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στην Power Stage. Οι Neuville-Gilsoul ήταν ταχύτεροι σε όλες τις ειδικές διαδρομές της Κυριακής, αφήνοντας δεύτερους τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia με το Yaris WRC και τρίτους τους Elfyn Evans-Scott Martin, επίσης με Yaris WRC.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Esapekka Lappi-Janne Ferm (Ford Fiesta WRC), με τον 19χρονο Kalle Rovanpera να κλέβει την παράσταση στον παρθενικό του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία με το Toyota Yaris WRC. Ο νεαρός Φινλανδός -συνοδηγός ο Jonne Halttunen- απέφυγε τα λάθη, οδήγησε γρήγορα και βρέθηκε πέμπτος, μπροστά από τον Sebastien Loeb.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Takamoto Katsuta-Dan Barritt (Toyota Yaris WRC), Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC), Eric Camilli-FX Buresi (Citroen C3 R5) και Mads Ostberg-Torstein Eriksen (Citroen C3 R5).
Το WRC συνεχίζεται με το Ράλι Σουηδίας στις 13-16 Φεβρουαρίου.

WRC: Οι Evans-Martin νικητές του Safari Rally Kenya 2025
Οι Βρετανοί Elfyn Evans- Scott Martin μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα σε μια πολύ δύσκολη επιφάνεια στους βρεγμένους και βαλτώδεις δρόμους στην Κένυα κατάφεραν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Μετά από 1397.91 χιλιόμετρα από τα οποία τα 1014.81 έγιναν σε απλές διαδρομές και τα 383.10 σε 21 Ειδικές Διαδρομές, οι Elfyn Evans-Scott Martin με TOYOTA GR YARIS Rally 1 κέρδισαν έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Δυστυχώς οι δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen εγκατέλειψαν σήμερα από μηχανικά προβλήματα. Η λάσπη ήταν ο μεγάλος αντίπαλος σήμερα.
Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Ott Tanak- Martin Jarveoja και Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe.
Δείτε τους τελικούς χρόνους και την κατάταξη:

