Moto

13 Feb, 2020 Ώρα 21:30

Συνδεσιμότητα για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα

Thumbnail

Η εμβληματική βρετανική μάρκα είναι ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο που ενσωματώνει τεχνολογία εντοπισμού θέσης. Αυτό γίνεται  με την τεχνολογία what3words μέσω της εφαρμογής κινητού My Triumph και των οργάνων TFT, επιτρέποντας στους αναβάτες να εντοπίζουν, να μοιράζονται και να πλοηγούνται σε οποιαδήποτε ακριβή θέση στον κόσμο χρησιμοποιώντας μόνο τρεις λέξεις.

Close

Το what3words είναι ο απλούστερος τρόπος για να μιλήσετε για μια τοποθεσία. Η εταιρεία τεχνολογίας θέσης έχει διαιρέσει τον κόσμο σε τετράγωνα των 3μ, δίνοντας σε κάθε μια μοναδική διεύθυνση που αποτελείται από τρεις λέξεις του λεξικού.

Η ενσωμάτωση αυτών των λέξεων στη συμβατή με Bluetooth εφαρμογή κινητού My Triumph σημαίνει ότι οι αναβάτες Triumph μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία της εφαρμογής what3words για να διευκολύνουν την πλοήγησή τους στον κόσμο και να συναντήσουν φίλους σε μέρη χωρίς διευθύνσεις όπως γραφικές εκτός δρόμου τοποθεσίες ή χώρους συναντήσεων.

Close

 

 

Close
21 Jul, 2025 Ώρα 17:18

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την Ducati και τον Marc Marquez

Thumbnail

Πέντε χρόνια μετά τη δυσκολότερη περίοδο της καριέρας του, ο Marc Marquez επέστρεψε στην κορυφή με και μάλιστα με ρεκόρ, Στο GP της Τσεχίας έγινε ο πρώτος αναβάτης της Ducati που κατακτά πέντε διαδοχικές νίκες σε αγώνα Κυριακής. Ο Ισπανός της ομάδας της Ducati Lenovo Team επικράτησε του μαχητικού Marco Bezzecchi της Aprilia Racing, με τον Pedro Acosta με KTM να ανεβαίνει στο βάθρο για πρώτη φορά φέτος.

Close

Ο Bagnaia ξεκίνησε δυνατά, παίρνοντας την πρώτη θέση αλλά στην στροφή τρία τη θέση του πήρε ο Marc Marquez. Ο Pecco αντέδρασε άμεσα και στην επόμενη στροφή ανέκτησε την πρωτοπορία μέχρι που ο Bezzecchi περάσει και τους δύο με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Οι μάχες συνεχίζονταν μέχρι που ο Marquez ξαναπέρασε τον Bagnaia στο δεύτερο γύρο και αυτή τη φορά, δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

 

Close

 

Ο Alex Marquez είχε ένα ακόμα απογοητευτικό αγώνα. Ο αναβάτης της Gresini και διεκδικητής του τίτλου έπεσε μετά από αποτυχημένη κίνηση στον Joan Mir με τη Honda HRC Castrol, παίρνοντας και τον άτυχο Ισπανό μαζί του εκτός αγώνα. Μερικούς γύρους αργότερα, ο Enea Bastianini, ενώ είχε ανέβει μέχρι και την 4η θέση, βρέθηκε εκτός πίστας και εγκατέλειψε.

Close

Ο Marc Marquez έλεγχε τον Bezzecchi και άρχισε να χτίζει διαφορά με τέμπο: 0.5 δευτ. στον 10ο γύρο, 1.2 στον 12ο και 1.9 δευτ. μέχρι τον 15ο γύρο με αλλεπάλληλους ταχύτερους γύρους. Ο Bezzecchi προσπαθούσε, αλλά ο ρυθμός του Marquez ήταν αξεπέραστος. Καθώς ο Marquez «καθάριζε» μπροστά, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στη μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Acosta είχε διατηρηθεί μπροστά από τον Bagnaia για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ο Ιταλός ανέβασε ρυθμό στους τελευταίους γύρους και πλησίασε στα 0.4 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο νεαρός Ισπανός της KTM άντεξε στην πίεση και κράτησε την τρίτη θέση μέχρι την καρό σημαία.

 

 

Με αυτή τη νίκη, ο Marc Marquez διευρύνει τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας και φτάνει στους 120 βαθμούς διαφοράς από τον δεύτερο, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2025 οδεύει στη θερινή διακοπή. Η επιστροφή στο Brno ήταν θριαμβευτική – επόμενος σταθμός: Αυστρία!

Τελική κατάταξη

1 Marc Marquez    Ducati Lenovo Team            40:04.628

2 Marco Bezzecchi    Aprilia Racing                +1.753

3 Pedro Acosta    Red Bull KTM Factory Racing    +3.366

4 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo Team            +3.879

5 Raul Fernandez    Trackhouse MotoGP Team        +10.045

6 Fabio Quartararo    Monster Energy Yamaha         +11.039

7 Jorge Martin     Aprilia Racing                +15.820

8 Brad Binder        KTM Factory Racing            +17.371

9 Pol Espargaro    KTM Tech3                +18.163

10 Jack Miller         Prima Pramac Yamaha MotoGP    +18.669