Ειδήσεις

23 Mar, 2020 Ώρα 10:30

Δέκα μουσεία αυτοκινήτου που μπορείτε να επισκεφτείτε από την πολυθρόνα σας

Thumbnail

Με τo «Μένουμε Σπίτι» πολλοί από εμάς έχουν αποκτήσει περισσότερο χρόνο, τον οποίο - αν έχουμε την όρεξη και τη διάθεση - μπορούμε να αξιοποιήσουμε και δημιουργικά, διαβάζοντας ή εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.

Close

Για παράδειγμα με τη βοήθεια των Google Maps μπορούμε να επισκεφτούμε μουσεία αυτοκινήτου ανά τον κόσμο, βλέποντας εικονικά μοντέλα που θυμόμαστε ή που δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξή τους, καθώς και αγωνιστικά κάθε είδους καθένα από τα οποία έχει τη δική του ιστορία.

Εμείς επιλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα κατά την άποψή μας μουσεία, στα οποία μπορείτε να μεταφερθείτε με ένα κλικ. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Close

 

Ferrari

Close

Βρίσκεται στην έδρα της μάρκας, το Maranello και εικονικά δεν θα δείτε μεν τα πάντα αλλά αρκετά από τα αυτοκίνητα, αγωνιστικά και μη που έχουν συμβάλλει στη δημιουργία του μύθου της πιο διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

 

Lamborghini

Το μουσείο της «αιώνιας αντιπάλου» της Ferrari βρίσκεται επίσης στην έδρα της, στη Sant’ Agata Bolognese και virtual θα δείτε όλα τα εκθέματά του.

 

Mercedes

Αν τελειώσει η πανδημία του κορωνοϊού και βρεθείτε στη Στουτγκάρδη το εξαιρετικό μουσείο της Mercedes αξίζει την επισκεψή σας. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε μέσω το Google Maps όλα τα εκθέματά του.

 

Toyota

Στο μουσείο της Toyota υπάρχει όλη η ιστορία της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ξεκίνησε το 1936 με τον Model AA. Με τη βοήθεια του Google Maps μπορείτε να δείτε τα πάντα.

 

Skoda

Μεγάλη είναι και η ιστορία της Skoda που δίνει για περισσότερα από 100 χρόνια το παρόν. Το μουσείο της στην πόλη Mladá Boleslav της Τσεχίας είναι σύγχρονο και πλούσιο σε εκθέματα.

 

Honda

Περιλαμβάνει ότι έχει σχέση με τη Honda. Από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες μέχρι τις μηχανές ισχύος (χλοοκοπτικά, γεννήτριες κ.λπ.) μέχρι τον Αsimo, το διάσημο ρομπότ της εταιρείας.

 

Volvo

Με το Google Maps δεν μπορείτε να δείτε τα πάντα αλλά μπορείτε να περιεργαστείτε εικονικά αρκετά από τα εκθέματά του μουσείου της σουηδικής εταιρείας που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ.

 

Mazda

Η Mazda είναι από τις πρωτοποριακές αυτοκινητοβιομηχανίες και το μουσείο της στη Χιροσίμα παρουσιάζει ενδιαφέρον, ακόμα και στην εικονική επίσκεψή του.

 

Corvette

Το πιο διάσημο σούπερ σπορ μοντέλο των ΗΠΑ έχει φυσικά το δικό του μουσείο, στο Bowling Green του Κεντάκι, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε και virtual.

 

Petersen Automotive Museum

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου με περισσότερα από 300 αυτοκίνητα καθώς και άλλα εκθέματα, που είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Λος Άντζελες από το 1994 που έχει ανοίξει.

 

Πηγή: CNN.gr

30 Apr, 2024 Ώρα 14:17

Το Volvo EX30 λαμβάνει το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot

Thumbnail

Το ΕΧ30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο Red Dot: 2024. Ένα βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό με βάση τις τέσσερις βασικές σχεδιαστικές αρχές. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 39 ειδικούς από όλο τον κόσμο, επέλεξε το EX30 ως νικητή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με συνολική βαθμολογία 93/100.

Close

Το EX30 αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το διάσημο βραβείο Car Design 2024, που θεσπίστηκε το1984 από το περιοδικό auto&design. Έχει επίσης λάβει το βραβείο The Sun Car of the Year, World Urban Car από το World Car of the Year, το βραβείο Small SUV/Crossover of the Year από τους Sunday Times και το βραβείο Eco Warrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.  

 

Close

 

«Το Volvo EX30 ενσαρκώνει τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo Cars σε μικρότερο μέγεθος και αποτελεί μια επίδειξη της premium σκανδιναβικής σχεδίασης, όπου η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, και συνέχισε. «Το EX30 παρουσιάζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo».

Close

Κτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ΕΧ30 προσφέρει πλούσιες διαστάσεις και αξιοπρόσεκτους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές παρά τον compact χαρακτήρα του. Με μήκος 4,23 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,55 m και μεταξόνιο 2,65 m, προσφέρει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή που συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.