Video

15 Jun, 2020 Ώρα 12:47

Μαθήματα για donuts από την BMW (βίντεο)

Thumbnail

Ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτές της βαυαρικής φίρμας, πήρε τις πανίσχυρες M4 Coupe και M3 Sedan και μπήκε στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρείας στο Maisach της Γερμανίας, προκειμένου να μας δώσει ορισμένες βασικές συμβουλές σχετικά με τα donuts.

Close

Η πίστα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της BMW Driving Academy, με τον πολύπειρο Ede Weihretter να λιώνει τα ελαστικά των αυτοκινήτων και να κάνει συνεχόμενους κύκλους πλαγιολισθαίνοντας.

Όπως αναφέρει, αυτό που λατρεύει περισσότερο όταν κάνει donuts είναι ο ήχος των ελαστικών και η μυρωδιά του καμένου.

Close

Φυσικά, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει ότι τέτοιου είδους δοκιμασίες πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε προστατευόμενο περιβάλλον και ποτέ στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

 

Close
17 Jul, 2025 Ώρα 09:27

Η Koenigsegg Sadair’s Spear, έγινε το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Goodwood FoS (βίντεο)

Thumbnail

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο γνωστές μηχανοκίνητες διοργανώσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ετήσιο φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, τα οποία πραγματοποιούν την γνωστή ανάβαση μήκους 1.86χλμ. Το τριήμερο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση, με απίστευτους χρόνους και νέα ρεκόρ.

Close

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκίμασαν την τύχη τους, ήταν και το νέο ριζοσπαστικό hypercar της Koenigsegg, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το σύνολο έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που κατέκτησε το διάσημο hillclimb.

Ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε μόλις 47,14 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Czinger 21C, κατά 1,68 δευτερόλεπτα. Το Czinger σημείωσε το ρεκόρ του πέρυσι, αρπάζοντάς το από το Rimac Nevera που έτρεξε τη διαδρομή σε 49,32 δευτερόλεπτα το 2023.

Close

 

Close

 

Το Sadair’s Spear είναι μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Jesko Attack. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V8 5,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, αλλά μπορεί να αποδώσει έως και 1.650 ίππους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική που συμβάλλει στη βελτίωση της downforce σε χαμηλότερες ταχύτητες και της ροής του αέρα προς τον κινητήρα και τα συστήματα ψύξης, κάτι που το αυτοκίνητο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε πλήρως στην πορεία του στο Goodwood. Τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2 είναι στάνταρ, με διαστάσεις 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω.

Η Koenigsegg θα παράγει μόνο 30 Sadair’s Spear, ενώ το μοντέλο το αποκάλυψε σε πιθανούς πελάτες πίσω από κλειστές πόρτες, ξεπουλώντας το «αμέσως».