Video

28 Aug, 2020 Ώρα 15:07

H αεροδυναμική της Lamborghini Huracan EVO RWD (βίντεο)

Thumbnail

Η Lamborghini με ένα περιεκτικό βίντεο μας εξηγήσει πως έχει καταφέρει να σχεδιάσει αεροδυναμικά τη Huracan EVO RWD. Ένα από τα πιο ισχυρά πισωκίνητα αυτοκίνητα της αγοράς, με ταχύτητα που ξεπερνά εύκολα τα 300 km/h. Εδώ θα περίμενε κανείς να δει κάποια τεράστια αεροτομή ή κάτι τέτοιο, η αλήθεια είναι όμως ότι οι αεροδυναμιστές της φίρμας, προτίμησαν να κάνουν την πολλή δουλειά στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Γι’ αυτό ακριβώς και το πρώτο πράγμα που αναφέρουν έχει να κάνει με τους προφυλακτήρες.

Close

Γυρνώντας προς το πάτωμα, στο πίσω μέρος του οχήματος αντικρύζουμε τέσσερα πτερύγια που δημιουργούν στροβιλισμό του αέρα που περνάει από κάτω. Αυτό, σε συνδυασμό με τον αεροδυναμικό διαχύτη που ακολουθεί αμέσως μετά, δημιουργεί μία υποπίεση, τραβώντας το αυτοκίνητο προς τα κάτω. Επιτυγχάνει δηλαδή το ίδιο αποτέλεσμα με μία αεροτομή, «ρουφώντας» αντί να πιέζει την ουρά προς τα κάτω.

Εδώ δεν θα πούμε πολλά, αφού τα πάντα περιγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί. Θα μείνουμε μόνο στο ότι οι άνθρωποι της Lamborghini κατάφεραν να αυξήσουν την αρνητική άντωση κατά 73%, σε σχέση με την απλή Huracan EVO(!) έτσι ώστε να δώσουν ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα τέτοιο πισωκίνητο μοντέλο.

Close

 

Πηγή: CarandDriver.gr

16 May, 2024 Ώρα 11:36

Ο απίθανος τρόπος με τον οποίο κάνουν οδικά έργα στην Ελβετία (βίντεο)

Thumbnail

Στις περισσότερες χώρες και ειδικά στην Κύπρο, όταν πρόκειται να γίνουν έργα σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, προκαλείται… πανικός.

Close

Λωρίδες κλείνουν. Ταμπέλες που οδηγούν σε παρακάμψεις. Μποτιλιάρισμα. Και μάλιστα λέμε πάλι καλά, εάν γίνεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες νυχτερινές ώρες, αλλιώς το κομφούζιο «τραβάει» μέρες.

Στην Ελβετία όμως φαίνεται πως (αφού έχουν τα λεφτά), έχουν και τον τρόπο.

Close

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς εγκαθίστανται μία κινητή γέφυρα η οποία επιτρέπει στα οχήματα να συνεχίζουν ανενόχλητα την πορεία τους, ενώ από κάτω της, τα συνεργεία εργάζονται κανονικά. Μάλιστα εργάζονται προστατευμένα από τον ήλιο, τα διερχόμενα αυτοκίνητα και άλλους κινδύνους.

Παράλληλα, αυτή η έξυπνη γέφυρα μπορεί να μετακινείται και έτσι να «προχωράει» όσο προχωράνε και τα έργα από κάτω της.

Close