Rally

09 Oct, 2020 Ώρα 16:48

Με το σύνθημα «Τρέχουμε για τη ζωή» ο Χαράλαμπος Τιμοθέου επιστρέφει στο Ράλι Κύπρος

Thumbnail

Ο πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου Χαράλαμπος Τιμοθέου μετά από διετή απουσία από τη μηχανοκίνητη δράση, επιστρέφει στο Ράλι Κύπρος με στόχο, πέραν από τη διάκριση στον αγώνα, να καταφέρει να ενθαρρύνει το κοινό να εγγραφεί ως εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Close

Σε μια λιτή εκδήλωση που έγινε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου o Χαράλαμπος Τιμοθέου απεκάλυψε το αυτοκίνητο με το οποίο θα αγωνιστεί στο φετινό Ράλι Κύπρος και παράλληλα ανακοίνωσε τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Καραϊσκάκιο ίδρυμα. Σε χαιρετισμούς τους, τόσο ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους όσο και ο Μιχάλης Καραϊσκάκης εκ των ιδρυτών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Καραϊσκάκιου Ιδρύματος, αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της κίνησης του οδηγού και τον ευχαρίστησαν για την όλη προσπάθεια που στόχο έχει την εγγραφή νέων εθελοντών μυελού των οστών.

 

Close

 

Ο Τιμοθέου ήρθε ο ίδιος αντιμέτωπος με τη λευχαιμία το 2018 και βίωσε την αγωνία για εξεύρεση συμβατού δότη για μυελό των οστών. Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τη θεραπεία του και βγήκε νικητής από αυτή τη μάχη, υποσχέθηκε ότι θα στήριζε την προσπάθεια του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για προβολή του σημαντικού του έργου και ειδικότερα για την ενθάρρυνση εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Close

 

 

Φέτος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ράλι Κύπρος, ο Χαράλαμπος Τιμοθέου και η Team Timotheou, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, διοργανώνουν δυο εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, στο My Car Wash, στο My Mall στην Λεμεσό. Οι πελάτες αλλά και όσοι άλλοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο μητρώο εθελοντών δοτών ενώ παράλληλα μέρος των εσόδων από το πλύσιμο των αυτοκινήτων, κατά τη διάρκεια της ενέργειας, θα δοθούν για ενίσχυση του Καρϊσκάκειου Ιδρύματος. Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από  τις 16:30 μέχρι τις 19:00 μμ, στο The Mall of Cyprus (Λατσιά) και πραγματοποιείται και πάλι με στόχο την ενθάρρυνση και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

 

 

Το φετινό Ράλι Κύπρος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου και θα μετρά για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. O Χαράλαμπος Τιμοθέου θα αγωνιστεί με τον Αντώνη Χρυστοστόμου στη θέση του συνοδηγού πίσω από το τιμόνι ενός Skoda Fabia R5, έχοντας σαν στόχο μια ακόμη διάκριση στον Εθνικό μας αγώνα. Όπως είναι γνωστό ο Τιμοθέου θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς στο Ράλι Κύπρος με αποκορύφωμα τη νίκη του το 2007.

16 May, 2024 Ώρα 11:28

Με υψηλές φιλοδοξίες οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης στην Πελοπόννησο

Thumbnail

Μετά τη νίκη τους στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης συμμετέχουν με υψηλές φιλοδοξίες στο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ με κέντρο τον Πύργο Ηλείας. Το μικτό ελληνοκυπριακό δίδυμο θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν ιδιαίτερο αγώνα που διεξάγεται σε μια πανέμορφη περιοχή της Ελλάδας με τις ειδικές του να περνάνε μέσα από το φημισμένο δρυοδάσος της Φολόης.

Close

“Πιστοί στο φετινό μας πρόγραμμα συμμετέχουμε και στο δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος, το Ολυμπιακό Ράλλυ στην Ηλεία. Έχουμε ακούσει πολλά για τις ειδικές της περιοχής και το δάσος της Φολόης και ανυπομονούμε να τις δούμε από κοντά. Έχουμε επίσης μάθει ότι ο κόσμος της περιοχής διψάει για αγώνες και γεμίζει τις ειδικές διαδρομές  και εμείς θα είμαστε εκεί για να προσφέρουμε θέαμα” δήλωσε ο 33χρονος Κύπριος οδηγός που έχει θέσει ως στόχο φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος της δικίνητης κατηγορίας F2 και όχι μόνο.

 

Close

 

“Είναι αλήθεια ότι ο συναγωνισμός στον πρώτο αγώνα της χρονιάς δεν ήταν αυτός που περιμέναμε οπότε δεν περιοριστήκαμε στη διεκδίκηση της νίκης στην κατηγορία μας, αλλά στοχεύσαμε και ψηλά στη γενική. Στον Πύργο όμως θα είναι διαφορετικά τα πράγματα αφού οι τοπικοί οδηγοί είναι εξαιρετικά γρήγοροι και υπολογίσιμοι αντίπαλοι. Η φύση των ειδικών μάλιστα είναι διαφορετική από τους αγώνες στην Κύπρο, με πιο στενά και τεχνικά κομμάτια, οπότε θα με βοηθήσει πολύ η εμπειρία του συνοδηγού μου Γιώργου Βότση σε αυτές τις συνθήκες. Είναι θετικό που πριν τον αγώνα θα υπάρχει shakedown, όπου θα ρυθμίσουμε κατάλληλα το αυτοκίνητο στις απαιτήσεις των ειδικών της περιοχής”, ήταν τα λόγια του Πανίκου Πολυκάρπου, ο οποίος δήλωσε αναφορικά με το στόχο του στον Πύργο: “Θα δώσουμε και εδώ τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Κύριο μέλημά μας είναι να κάνουμε έναν απροβλημάτιστο αγώνα και να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε σε χρόνους κάποια από τα τετρακίνητα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Ράλλυ. Ευχόμαστε καλό αγώνα σε όλα τα πληρώματα και καλή διασκέδαση στους πολυάριθμους θεατές που θα βρεθούν στα βουνά.”

Close

 

 

Οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό Ράλλυ  με Peugeot 208 Rally4 των κατηγοριών F2 (N-A-R) και C5 της ομάδας του Shockslab, η οποία  συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα με δύο αυτοκίνητα. Ομόσταβλοι των Πολυκάρπου- Βότση είναι οι Δημήτρης Παλαιοκώστας- Ανδρέας Βίγκος με τα δύο πληρώματα της ομάδας να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. 

Ο αγώνας έχει κέντρο τον Πύργο Ηλείας και αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές 80 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το Ολυμπιακό Ράλλυ αποτελεί τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ενός θεσμού που συνολικά απαρτίζεται από τέσσερις αγώνες.

Την προσπάθεια του πληρώματος στηρίζουν η εταιρεία Medea Trans, μια εταιρεία αφοσιωμένη στη μεταφορά ιατρικών προϊόντων, φαρμάκων και ιατρικών ειδών, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και τα λιπαντικά αυτοκινήτου Mannol Oil. Η Shockslab, η Alkis Car Servicing και η Rally Art Technology είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία και συντήρηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/panik99