Ειδήσεις

14 Oct, 2020 Ώρα 19:18

Ξεκίνησε η παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX3

Thumbnail

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3 έφυγε από το εργοστάσιο της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA) στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο Franz Decker, επικεφαλής Τεχνολογίας & Παραγωγής της BBA δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Ξεκινάμε την παραγωγή της BMW iX3, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας BMW. Με ένα τέτοιο σύστημα παραγωγής που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχουν οι πελάτες σε όλο τον κόσμο από ένα πολυτελές αυτοκίνητο».

Close

 

 

Πρόκειται για ένα επαναστατικό μοντέλο που συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων και τις διάσημες σπορ ικανότητες BMW με την άνεση, τη πολυδιάστατη λειτουργικότητα και την ευρυχωρία ενός Sports Activity Vehicle (SAV). Μοντέλο που συνεχίζει αποφασιστικά την υλοποίηση της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το νέο BMW iX3 ενσαρκώνει επίσης τη στρατηγική φιλοσοφία «Δύναμη της Επιλογής» (Power of Choice) με την οποία ο Όμιλος BMW ικανοποιεί ένα μεγάλο εύρος απαιτήσεων των πελατών και νομοθετικών ρυθμίσεων σε όλο τον κόσμο. Θα είναι επίσης και το πρώτο μοντέλο που θα διατίθεται με υψηλά  αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, plug-in υβριδικό σύστημα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

 

Close

 

Παράλληλα με τις ευφυείς μεθόδους παραγωγής και τις προηγμένες τεχνολογίες, το εργοστάσιο της BBA διακρίνεται επίσης για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζει. Μία ειδική φιλοσοφία ‘μηδενικού ελαττώματος’ διασφαλίζει την κάλυψη των υψηλών απαιτήσεων της αγοράς ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Στις εγκαταστάσεις της BBA πραγματοποιούνται ενδελεχείς και αυστηρές δοκιμές ελέγχου ποιότητας, από τη μπαταρία μέχρι το ολοκληρωμένο όχημα, ώστε η BMW iX3 να παρέχει εγγυημένη ασφάλεια. 128 δοκιμές μηχανικών μερών και 994 δοκιμές λειτουργικότητας λογισμικού (software testing) διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα της μπαταρίας σε όλο τον κύκλο ζωής. Επιπλέον, 140 λειτουργικά τεστ αξιολογούν τη συμπεριφορά του οχήματος σε όλα τα πιθανά σενάρια, όπως κατά επιτάχυνση, σε ιδιαίτερες οδικές συνθήκες και κακοτράχαλους δρόμους. Ως αποτέλεσμα, η BMW iX3 είναι κατάλληλη για κάθε είδους δρόμο και πληροί τις υψηλές απαιτήσεις διαφορετικών οδηγικών συνθηκών. Η BBA κατασκευάζει την BMW iX3 στην ίδια γραμμή με την BMW X3, με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πετυχαίνοντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης και ευελιξίας στην παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος BMW iX3, τα τμήματα έρευνας, προμηθειών και παραγωγής του BMW Group συνεργάστηκαν στενά με τις ομάδες της BBA.

30 Apr, 2024 Ώρα 14:17

Το Volvo EX30 λαμβάνει το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot

Thumbnail

Το ΕΧ30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο Red Dot: 2024. Ένα βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό με βάση τις τέσσερις βασικές σχεδιαστικές αρχές. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 39 ειδικούς από όλο τον κόσμο, επέλεξε το EX30 ως νικητή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με συνολική βαθμολογία 93/100.

Close

Το EX30 αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το διάσημο βραβείο Car Design 2024, που θεσπίστηκε το1984 από το περιοδικό auto&design. Έχει επίσης λάβει το βραβείο The Sun Car of the Year, World Urban Car από το World Car of the Year, το βραβείο Small SUV/Crossover of the Year από τους Sunday Times και το βραβείο Eco Warrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.  

 

Close

 

«Το Volvo EX30 ενσαρκώνει τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo Cars σε μικρότερο μέγεθος και αποτελεί μια επίδειξη της premium σκανδιναβικής σχεδίασης, όπου η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, και συνέχισε. «Το EX30 παρουσιάζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo».

Close

Κτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ΕΧ30 προσφέρει πλούσιες διαστάσεις και αξιοπρόσεκτους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές παρά τον compact χαρακτήρα του. Με μήκος 4,23 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,55 m και μεταξόνιο 2,65 m, προσφέρει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή που συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.