Ειδήσεις

12 Nov, 2020 Ώρα 11:13

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Porsche PDK τώρα και στα μοντέλα 718

Thumbnail

Τα μοντέλα Porsche 718 με εξακύλινδρους κινητήρες μπόξερ 4,0 λίτρων μπορούν πλέον να παραγγελθούν με το επαναστατικό επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Porsche (PDK). Τόσο τα μοντέλα Boxster όσο και Cayman 718 GTS 4.0, καθώς και τα κορυφαία μοντέλα 718 Spyder και 718 Cayman GT4, είναι επίσης διαθέσιμα με αυτόματο κιβώτιο. Με το PDK, δεν υπάρχει καθυστέρηση στην επιτάχυνση κατά τις αλλαγές ταχυτήτων. Αυτό αυξάνει την άνεση των αλλαγών ταχυτήτων και βελτιώνει τις τιμές επιτάχυνσης. Σε σύγκριση με τα μοντέλα 718 με το χειροκίνητο κιβώτιο τα μοντέλα GT (718 Spyder και 718 Cayman GT4) επιταχύνουν τώρα στα εκατό χιλιόμετρα από στάση μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα (3,9 δευτερόλεπτα), ενώ φτάνουν τα 200 km/h σε 13,4 δευτερόλεπτα (0,4 δευτερόλεπτα γρηγορότερα). Τα 718 Cayman GTS 4.0 και 718 Boxster GTS 4.0 βελτιώνονται επίσης στο 0-100 km/h κατά μισό δευτερόλεπτο σε 4,0 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, φτάνουν τα 200 km/h σε 13,7 δευτερόλεπτα (0,4 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σύγκριση με τη χειροκίνητη μετάδοση).

Close

 

 

Στα μοντέλα 718 GTS 4.0, το τυπικό πακέτο Sport Chrono προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά αλλαγής ταχυτήτων του PDK σύμφωνα με τους τέσσερις διαφορετικούς τρόπους οδήγησης (Normal, Sport, Sport Plus και Individual). Στη λειτουργία Sport, λειτουργεί με γρηγορότερες αλλαγές ταχυτήτων, μετατοπίζεται νωρίτερα με αυτόματο γκάζι και υποστηρίζει τη βέλτιστη επιτάχυνση με μεταγενέστερα σημεία αλλαγής. Η ακόμη πιο σπορ λειτουργία Sport Plus είναι προσαρμοσμένη για μέγιστη απόδοση. Το Launch Control είναι επίσης ενσωματωμένο στο Sport Plus, το οποίο ενεργοποιεί μια αυτόματη γρήγορη εκκίνηση.

Το κουμπί Sport Response στο κέντρο του διακόπτη λειτουργίας επιτρέπει στον οδηγό να ενεργοποιεί τη μέγιστη απόδοση κινητήρα και μετάδοσης για 20 δευτερόλεπτα, ανεξάρτητα από τον τρέχοντα τρόπο οδήγησης. Αυτή η λειτουργία εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό βοηθά στα προσπεράσματα σε αυτοκινητόδρομους ή όταν ο οδηγός χρειάζεται λίγη περισσότερη δύναμη. 

Close

 

 

Στα εμβληματικά μοντέλα 718 Spyder και 718 Cayman GT4, η λειτουργία οδήγησης έχει ένα χαρακτηριστικό των παραλλαγών GT: μπορεί να προγραμματιστεί για μέγιστη απόδοση χρησιμοποιώντας το κουμπί PDK Sport. Η έβδομη σχέση του PDK έχει μικρότερη αναλογία. Επιπλέον, οι εκδόσεις PDK των 718 Spyder και 718 Cayman GT4 επωφελούνται από τις βελτιώσεις που έγιναν στο μηχανικό πίσω διαφορικό.  

30 Apr, 2024 Ώρα 14:17

Το Volvo EX30 λαμβάνει το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot

Thumbnail

Το ΕΧ30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο Red Dot: 2024. Ένα βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό με βάση τις τέσσερις βασικές σχεδιαστικές αρχές. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 39 ειδικούς από όλο τον κόσμο, επέλεξε το EX30 ως νικητή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με συνολική βαθμολογία 93/100.

Close

Το EX30 αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το διάσημο βραβείο Car Design 2024, που θεσπίστηκε το1984 από το περιοδικό auto&design. Έχει επίσης λάβει το βραβείο The Sun Car of the Year, World Urban Car από το World Car of the Year, το βραβείο Small SUV/Crossover of the Year από τους Sunday Times και το βραβείο Eco Warrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.  

 

Close

 

«Το Volvo EX30 ενσαρκώνει τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo Cars σε μικρότερο μέγεθος και αποτελεί μια επίδειξη της premium σκανδιναβικής σχεδίασης, όπου η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, και συνέχισε. «Το EX30 παρουσιάζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo».

Close

Κτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ΕΧ30 προσφέρει πλούσιες διαστάσεις και αξιοπρόσεκτους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές παρά τον compact χαρακτήρα του. Με μήκος 4,23 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,55 m και μεταξόνιο 2,65 m, προσφέρει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή που συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.