Ειδήσεις

25 Jan, 2021 Ώρα 16:19

Στην Κύπρο το πρώτο μοντέλο της Porsche σε έκδοση Heritage Design

Thumbnail

Στους εκθεσιακούς χώρους της A.i.Motokinisi Ltd στη Λευκωσία βρίσκεται το πρώτο μοντέλο Heritage Design της Porsche. Πρόκειται για την 911 Targa 4S Heritage Design Edition, μια υπερσύγχρονη 911 με σχεδιαστικά στοιχεία από τη δεκαετία του 1950 και 1960. Πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα συλλεκτικά κομμάτια των εκδόσεων Heritage Design που θα παρουσιάσει η εταιρεία στην αγορά. Τα ιστορικά στοιχεία εξωτερικού και εσωτερικού σχεδιασμού συνδυάζονται με την τελευταία τεχνολογία σε μια ειδική περιορισμένη έκδοση από την Porsche Exclusive Manufaktur. Το νέο μοντέλο, που είναι διαθέσιμο για παραγγελία εδώ και μερικούς μήνες, θα παραχθεί σε μόλις 992 κομμάτια. Αριθμός που δείχνει και τον κωδικό της σειράς μοντέλου. Μαζί με την εισαγωγή της ειδικής έκδοσης, επιλεγμένα εσωτερικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα ως μέρος του πακέτου Heritage Design για όλα τα τρέχοντα μοντέλα 911.

Close

 

 

Παρουσιάζεται σε αποκλειστική βαφή σε Cherry Metallic αλλά και τέσσερα άλλα εξωτερικά χρώματα, σε συνδυασμό με χρυσά λογότυπα. Κάτι που δημιουργεί μια αυθεντική εμφάνιση σε πραγματικό στυλ της δεκαετίας του '50. Τα γραφικά στοιχεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα μπροστινά φτερά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, υπενθυμίζοντας τις πρώτες μέρες της ιστορίας της Porsche.

 

Close

 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι το σήμα Porsche Heritage στο κάλυμμα του κινητήρα στο πίσω μέρος, το οποίο θυμίζει αυτό που βραβεύτηκε την ημέρα που μια Porsche 356 έφτασε τα 100.000 χιλιόμετρα οδήγησης. Αυτή η σφραγίδα ποιότητας από το παρελθόν χαρίζει στο πίσω μέρος και των τεσσάρων μοντέλων τον γνήσιο χαρακτήρα Porsche Heritage Design. Η σύνδεση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος τονίζεται επίσης από την Porsche Crest του 1963 στο καπό, το τιμόνι, στους τροχούς και το κλειδί του οχήματος. Το ιστορικό μοτίβο είναι επίσης ανάγλυφο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

 

 

Το εσωτερικό παραπέμπει στο παρελθόν με μια αποκλειστική δερμάτινη διχρωμία. Η χρήση κοτλέ στα καθίσματα και στις επενδύσεις των θυρών σηματοδοτεί την επιστροφή ενός υλικού που χρησιμοποιείται στην Porsche 356, φέρνοντας πίσω και τη μόδα της δεκαετίας του '50. Η κλασική εμφάνιση του πράσινου φωτιζόμενου στροφομέτρου υπογραμμίζει τον συναισθηματικό χαρακτήρα της ιδέας με τον ίδιο τρόπο που κάνει και η διάτρητη επένδυση οροφήςr. Ένα μεταλλικό σήμα στο πλαίσιο επένδυσης του ταμπλό καταγράφει τον ατομικό αριθμό του μοντέλου.

 

 

Τροφοδοτείται από κινητήρα μπόξερ biturbo 444 ίππων ο οποίος, σε συνδυασμό με το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επιταχύνει την 911 Targa (με Launch Control) από 0-100 km/h σε λιγότερο από 3,6 δευτερόλεπτα έως την τελική ταχύτητα των 304 km/h.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 

30 Apr, 2024 Ώρα 14:17

Το Volvo EX30 λαμβάνει το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot

Thumbnail

Το ΕΧ30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο Red Dot: 2024. Ένα βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό με βάση τις τέσσερις βασικές σχεδιαστικές αρχές. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 39 ειδικούς από όλο τον κόσμο, επέλεξε το EX30 ως νικητή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με συνολική βαθμολογία 93/100.

Close

Το EX30 αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το διάσημο βραβείο Car Design 2024, που θεσπίστηκε το1984 από το περιοδικό auto&design. Έχει επίσης λάβει το βραβείο The Sun Car of the Year, World Urban Car από το World Car of the Year, το βραβείο Small SUV/Crossover of the Year από τους Sunday Times και το βραβείο Eco Warrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.  

 

Close

 

«Το Volvo EX30 ενσαρκώνει τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo Cars σε μικρότερο μέγεθος και αποτελεί μια επίδειξη της premium σκανδιναβικής σχεδίασης, όπου η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, και συνέχισε. «Το EX30 παρουσιάζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo».

Close

Κτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ΕΧ30 προσφέρει πλούσιες διαστάσεις και αξιοπρόσεκτους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές παρά τον compact χαρακτήρα του. Με μήκος 4,23 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,55 m και μεταξόνιο 2,65 m, προσφέρει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή που συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.