Αγορά

29 Jan, 2021 Ώρα 18:26

Toyota Κύπρου: Μεγάλη ανθεκτικότητα σε ένα δύσκολο 2020

Thumbnail

Με έναν ενδελεχή απολογισμό της δυσκολότερης ίσως χρονιάς που βίωσε η ανθρωπότητα, ξεκινάει τη νέα η Toyota Κύπρου, με τα συνολικά αποτελέσματα να προμηνύουν ένα αισιόδοξο 2021. Ο απολογισμός αυτός για την Toyota καταγράφει μια μεγάλη λίστα επιτυχιών, καλών πρακτικών αλλά και δημιουργικότητας, που αποτελούν σημαντικά εφόδια στη φαρέτρα της, για το πολλά-υποσχόμενο 2021.

Close

Πρώτη σε πωλήσεις καινούριων οχημάτων το 2020!

Είναι γεγονός ότι το 2020 ήταν μια χρονιά που απέφερε τεράστιες δυσκολίες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, κυρίως λόγω της πανδημίας, όμως τα ετήσια αποτελέσματα της Toyota αποδεικνύουν ότι η εταιρεία επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα σε πολλαπλά και διαφορετικά επίπεδα. Ένα από αυτά, είναι η κατάκτηση του 12% της εγχώριας αγοράς από την Toyota, γεγονός που την ανέβασε πάλι στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Η Toyota περνά πρώτη και στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς όλες οι μάρκες του Ιαπωνικού ομίλου πούλησαν συνολικά περίπου 9,53 εκατομμύρια οχήματα.

Close

Προχωράμε Υβριδικά

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 16 εκατομμύρια οδηγοί παγκοσμίως επέλεξαν υβριδικά αυτοκίνητα Toyota, απολαμβάνοντας ήδη τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της κορυφαίας τεχνολογίας Toyota Hybrid: κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια μέχρι και το 70% της διαδρομής, χαμηλότερο κόστος συντήρησης και μια μοναδική οδηγική εμπειρία. Μέχρι στιγμής, στην Κύπρο πωλήθηκαν περισσότερα από 4,000 υβριδικά οχήματα Toyota. Ενώ το 2020, πέραν του 65% των συνολικών πωλήσεων ήταν υβριδικά οχήματα, γεγονός που καταγράφει την μεγάλη εμπιστοσύνη του επιδεικνύει το Κυπριακό κοινό στην υβριδική τεχνολογία της Toyota.

Close

Νέο Toyota Yaris Hybrid εξοπλισμένο με πλήρως υβριδική τεχνολογία Toyota 4ης γενιάς

Επιπρόσθετα, το 2020 για την Toyota σημαδεύτηκε από την είσοδο του ολότελα νέου μοντέλου Yaris στην αγορά, που αποτελεί ίσως ένα από τα διαχρονικότερα και πιο περιζήτητα μοντέλα -της Κυπριακής αγοράς, αφού έχει αγαπηθεί από το κοινό από την πρώτη μέρα εισαγωγής του στην αγορά το 1999. Το πολυαναμενόμενο μοντέλο συστήθηκε με την 4η γενιά αυτοφορτιζόμενης υβριδικής τεχνολογίας Toyota, προσφέροντας την μέγιστη απόδοση για ομαλή και ταυτόχρονα συναρπαστική οδήγηση. Ο νέος υβριδικός κινητήρας αποτελεί ένα τεράστιο άλμα βελτίωσης, αφού προσφέρει μέχρι και 20% περισσότερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές, συγκριτικά πάντα με τον προηγούμενο κινητήρα. Ταυτόχρονα διαθέτει 16% περισσότερη ισχύ με δυνατότητα οδήγησης με ηλεκτρική λειτουργία (EV) μέχρι και στα 130χλμ/ώρα. Με αψεγάδιαστο σχεδιασμό και αισθητική αρμονία, με δυνατότητες συνδεσιμότητας συσκευών smartphone με Apple CarPlayTM και Android AutoTM, το νέο Yaris άφησε το στίγμα του στη χρονιά που πέρασε. 

Ακόμη πιο κοντά στους πελάτες με νέες υπηρεσίες

Πέρα από τις επιδόσεις πωλήσεων που κατέγραψε η Toyota Κύπρου κατά τη διάρκεια του 2020, η εταιρεία προχώρησε σε μια σειρά αναβαθμίσεων σ᾽ ό,τι αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει σε πολλαπλά επίπεδα, με σκοπό την αναβάθμιση της εξυπηρέτησής της σε εμπειρία 360°. Αυτό έγινε με την εισαγωγή του ασφαλιστικού προγράμματος Toyota Insurance σε συνεργασία με τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου που περιλαμβάνει 3 ξεχωριστά πακέτα με σημαντικά προνόμια για όλους του κατόχους οχημάτων Toyota. Επιπλέον, προχώρησε στην έναρξη της υπηρεσίας Video Consultation για άμεση εξυπηρέτηση του κοινού από την άνεση του σπιτιού του, ενώ παράλληλα ενδυναμώθηκε το ήδη επιτυχημένο πρόγραμμα Toyota Flex, το οποίο, το 2020, έτυχε μεγαλύτερης διείσδυσης στην αγορά, καταγράφοντας ευοίωνες προοπτικές για μεγαλύτερα αποτελέσματα το 2021.

Μεγαλύτερη προσοχή και έμφαση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου έτους όπως ήταν το 2020, η Toyota δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την ΕΚΕ. Για τον λόγο αυτό συνέχισε την αμέριστη στήριξή της στο πρόγραμμα Start Your Impossible που καταγράφει ήδη μια πετυχημένη πορεία από το 2018, στηρίζοντας τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ παράλληλα προχώρησε στην εισαγωγή ενός νέου μεγαλεπήβολου προγράμματος ΕΚΕ με τον τίτλο Beyond Zero. Tο εν λόγω πρόγραμμα αφορά στη δέσμευση της Toyota να συμβάλει τα μέγιστα σε έναν κόσμο που υπερβαίνει τα όρια των μηδενικών εκπομπών και περιορισμών, που δεν αφήνει τίποτα και κανέναν πίσω, στηρίζοντας μια ανθρωπότητα που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την ελευθερία κινήσεων, υποστηριζόμενη από την υπερσύγχρονη τεχνολογία ισχύος της Toyota και τις καινοτομίες κινητικότητας, σε συνδυασμό με μια αξέχαστη εμπειρία πελατών.

Τέλος, ένας ετήσιος απολογισμός δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένος αν δεν περιλαμβάνει το όραμα και τις επιδιώξεις του νέου έτους. Επ᾽ αυτού, ο κος Δικράν Ουζουνιάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Κύπρου τόνισε ότι η πανδημία δημιούργησε δύσκολες συνθήκες για την παγκόσμια υγεία και ευημερία, όμως κορυφαία προτεραιότητα της Toyota παραμένει πάντα η ασφάλεια και η υγεία του προσωπικού, των πελατών, των συνεργατών και της ευρύτερης κοινωνίας. Στέλνοντας παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πελάτες της εταιρείας για την υπομονή που επέδειξαν αλλά και τη συνεχή υποστήριξής τους, ανέφερε σχετικά: «Στην Toyota, το βασικό επίκεντρο δεν είναι ο μεγάλος όγκος πωλήσεων αλλά η ικανοποίηση των πελατών και η εμπιστοσύνη. Πιστεύουμε ότι οι πωλήσεις μας είναι απλώς το αποτέλεσμα της εστίασης σε ολοένα και καλύτερες κατασκευές αυτοκινήτων και στην παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών. Το ερχόμενο έτος θα είναι συναρπαστικό για την Toyota. Έχουμε να ανακοινώσουμε σημαντικές προσθήκες με νέα και αναβαθμισμένα μοντέλα στον στόλο μας, όπως είναι το Hilux, το Highlander και Yaris Cross. Ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας με περισσότερο πάθος και αριστεία για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια.»

www.toyota.com.cy

 

30 Apr, 2024 Ώρα 13:47

Η νέα BMW X2 με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και αμιγώς ηλεκτρική από τον Όμιλο Πηλακούτα

Thumbnail

Η BMW X2 είναι το μοντέλο που εισήγαγε για πρώτη φορά την έννοια του Sports Activity Coupé (SAC) στην premium compact κατηγορία. Τώρα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει η δεύτερη γενιά με ακόμα πιο ξεχωριστή σε εμφάνιση, πιο σπορ και  σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις. Σημαντικότερο όμως είναι και η προσθήκη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης  iΧ2, που προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στον υποψήφιο αγοραστή.

Close

Η νέα BMW X2 υιοθετεί μια ξεχωριστή σχεδίαση που την καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμη ως ένα καθαρόαιμο Sports Activity Coupé (SAC). Έχει μεγαλώσει κατά 194 χιλιοστά σε μήκος σε σχέση με την προκάτοχό της, φτάνοντας τα 4.554 χιλιοστά, κατά 21 χιλιοστά σε πλάτος (στα 1.845 χιλιοστά) και κατά 64 χιλιοστά σε ύψος (στα 1.590 χιλιοστά). Επιπλέον, το μακρύτερο μεταξόνιο και τα φαρδύτερα μετατρόχια αυξάνουν την ευρυχωρία τόσο στο εσωτερικό όσο και για τις αποσκευές και τώρα διαθέτει μέγιστη χωρητικότητα στα 560 - 1.470 λίτρα. Αντίθετα, η BMW iX2 προσφέρει από 525 μέχρι 1.400 λίτρα χωρητικότητα.

 

Close

 

Στον εξωτερικό σχεδιασμό, πέραν από τον κουπέ του χαρακτήρα, ξεχωρίζει η μπροστινή μάσκα – σήμα κατατεθέν των σύγχρονων μοντέλων της BMW – και τα LED φωτιστικά σώματα. Για πρώτη φορά στην premium compact κατηγορία – διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow ενώ προαιρετικά περιλαμβάνονται οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη matrix για τη μεγάλη σκάλα.

Close

Η νέα BMW X2 διαθέτει ένα μοντέρνο, premium εσωτερικό πάντα στα πρότυπα ποιότητα και φινιρίσματος του Γερμανικού εργοστασίου.

 

 

Ξεχωρίζει ο λεπτός πίνακας οργάνων, που φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display, πλαισιώνεται στην καμπίνα από ένα "αιωρούμενο" υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει τώρα έναν αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα που προστατεύει οδηγό και συνοδηγό, αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών, σπορ δερμάτινο τιμόνι όπως και η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας.

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί επίσης να επιλέξει σπορ καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση, λειτουργία μνήμης, οσφυϊκή υποστήριξη και λειτουργία μασάζ. 

Παράλληλα, διαθέτει την πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με τεχνολογία ταχείας πρόσβασης QuickSelect. Βασίζεται στο BMW Operating System 9 και συνδυάζεται με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το BMW Intelligent Personal Assistant. Έχει ρυθμιστεί προσεκτικά για να ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής και φωνητικών εντολών σε φυσική γλώσσα.

 

 

Ο αριθμός των διαθέσιμων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και ψηφιακών υπηρεσιών έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Τρεις αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και diesel με επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη συνθέτουν τη γκάμα της νέας γενιάς Χ2. Αρχή με την έκδοση X2 sDrive20i που εφοδιάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V απόδοσης 170 ίππων. Στη συνέχεια ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας diesel της BMW X2 sDrive18d έχει αναβαθμιστεί αποδίδοντας 150 ίππους και 360 Nm ροπής. Στην κορυφή των εκδόσεων με θερμικό κινητήρα βρίσκεται η νέα M35i xDrive, με τα μοναδικά σχεδιαστικά και οδηγικά χαρακτηριστικά  Μ. Διαθέτει ένα δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής ενώ επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα. Η ειδική ρύθμιση του πλαισίου M συνεργάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση BMW xDrive εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις. 

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2 προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Αρχικά η iX2 eDrive20 με κίνηση τους δύο τροχούς 204 ίππων και 250 Nm ροπής που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία στα 435 χιλιόμετρα. Αντίθετα η δεύτερη επιλογή αφορά την τετρακίνητη X2 xDrive30 που διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες - μία στον εμπρός άξονα και μία στον πίσω. Αποδίδει 313 ίππους και ροπή στα 494 Nm. Παράλληλα, εξασφαλίζει αυτονομία 417 - 449 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας και η λειτουργία MAX RANGE συμβάλλουν επίσης στην εξαιρετική αυτονομία.