Ειδήσεις

08 Apr, 2021 Ώρα 10:03

Παγκόσμια παρουσίαση για την πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class

Thumbnail

Την πρώτη της εμφάνιση στην αγορά έκανε η νέα γενιά της Mercedes C-Class σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του μοντέλου σε ταυτόχρονη μετάδοση παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα μοντέλο που κατέχει τον τίτλο του δημοφιλέστερο sedan της εταιρίας με πάνω από 10.5 εκατομμύρια πωλήσεις. Τώρα, η πέμπτη γενιά έρχεται να ανεβάσει για μία ακόμη φορά τον πήχη στην κατηγορία.

Close

 

 

Σχεδιαστικά το μοντέλο αποπνέει δυναμισμό με τους ίδιους τους σχεδιαστές του να τη χαρακτηρίζουν σαν την πιο σπορτίφ C-Class που κατασκευάστηκε ποτέ. Διατηρώντας την ταυτότητα του γερμανικού εργοστασίου, στη νέα γενιά ξεχωρίζουν οι έντονοι προφυλακτήρες, τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα και οι πολλές νευρώσεις στο αμάξωμα. Για πρώτη φορά το ένα μέρος των πίσω φωτιστικών σωμάτων βρίσκεται πάνω στο πορτ παγκάζ. Αρκετές βέβαια είναι οι διαφοροποιήσεις στο αμάξωμα ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού. Όσον αφορά τις διαστάσεις, η νέα C-Class έχει ελαφρώς μικρότερο ύψος από τον προκάτοχο της και φτάνει τώρα τα 1.438χλστ. Είναι κατά 65χλστ. μεγαλύτερη σε μήκος ενώ πλάτος και μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10χλστ. Οι αυξημένες διαστάσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο και στους εσωτερικούς χώρους του μοντέλου, τόσο για οδηγό και επιβάτες όσο και για τις αποσκευές.

 

Close

 

Οι ομοιότητες της με την μεγαλύτερη S-Class είναι περισσότερες στον εσωτερικό χώρο και ιδιαίτερα στη μεγάλη γκάμα τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας που είναι εφοδιασμένη. Διαθέτει την ίδια διάταξη στο ταμπλό, έχοντας τη δεύτερη γενιά του Mercedes-Benz User Experience. Η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό (9.5 ή 11.9 ίντσες) είναι τοποθετημένη κοιτάζοντας τον οδηγό, και όχι σαν συνέχεια του ψηφιακού πίνακα οργάνων (10.25 ή 12.3 ίντσες) όπως στα περισσότερα νέα μοντέλα της Mercedes. Οι οθόνες έχουν τρεις διαφορετικές επιλογές παρουσίασης των στοιχείων τους (Discreet – Sporty – Classic). Στο πολυτελές και ποιοτικό εσωτερικό ξεχωρίζει το πολυλειτουργικό τιμόνι, ο ambient φωτισμός αλλά και οι ρυθμίσεις των ηλεκτρικών καθισμάτων στις πόρτες. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει από επένδυση στα καθίσματα μέχρι και τρόπο ελέγχου λειτουργίας του αυτοκινήτου. 

Η γκάμα κινητήρων της νέας Mercedes C-Class αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπιο υβριδικό σύστημα. Στη βάση των βενζινοκινητήρων βρίσκεται ο 1.500άρης των 170 ίππων και στη συνέχεια ο δίλιτρος των 258 ίππων. Και οι δύο αποκτούν επιπλέον 20 ίππους από το ηλεκτρικό 48V σύστημα. Στο χώρο των πετρελαιοκινητήρων η γκάμα ξεκινά με την έκδοση 220d με 200 ίππους ενώ 265 αποδίδει η έκδοση 300d. Και εδώ οι κινητήρες αποκτούν +20 ίππους από το υβριδικό σύστημα στη λειτουργία boost). Πολύ σύντομα το γερμανικό εργοστάσιο θα εφοδιάσει το μοντέλο με plug-in υβριδικές εκδόσεις.

 

 

Η πέμπτη γενιά της Mercedes C-Class αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους της CiC περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.  

30 Apr, 2024 Ώρα 14:17

Το Volvo EX30 λαμβάνει το διάσημο βραβείο σχεδίασης Red Dot

Thumbnail

Το ΕΧ30, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Volvo τιμήθηκε με το διάσημο βραβείο Red Dot: 2024. Ένα βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στο σχεδιασμό με βάση τις τέσσερις βασικές σχεδιαστικές αρχές. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 39 ειδικούς από όλο τον κόσμο, επέλεξε το EX30 ως νικητή σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με συνολική βαθμολογία 93/100.

Close

Το EX30 αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έχει ήδη κερδίσει περισσότερα από 20 σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το διάσημο βραβείο Car Design 2024, που θεσπίστηκε το1984 από το περιοδικό auto&design. Έχει επίσης λάβει το βραβείο The Sun Car of the Year, World Urban Car από το World Car of the Year, το βραβείο Small SUV/Crossover of the Year από τους Sunday Times και το βραβείο Eco Warrior of the Year από το περιοδικό Top Gear.  

 

Close

 

«Το Volvo EX30 ενσαρκώνει τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo Cars σε μικρότερο μέγεθος και αποτελεί μια επίδειξη της premium σκανδιναβικής σχεδίασης, όπου η φόρμα ακολουθεί τη λειτουργία», δήλωσε ο Jim Rowan, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars, και συνέχισε. «Το EX30 παρουσιάζει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ασφαλές όσο θα περιμένατε από ένα αυτοκίνητο Volvo».

Close

Κτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το νέο ΕΧ30 προσφέρει πλούσιες διαστάσεις και αξιοπρόσεκτους εσωτερικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές παρά τον compact χαρακτήρα του. Με μήκος 4,23 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,55 m και μεταξόνιο 2,65 m, προσφέρει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή που συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική του συμπεριφορά και την εντυπωσιακή ποιότητα κύλισης. 

Το EX30 προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Στη δικίνητη επιλογή προσφέρεται με μπαταρία 51 kWh απόδοσης 272 ίππων με αυτονομία 344 χιλιομέτρων ενώ με την μπαταρία των 69 kWh η αυτονομία φθάνει τα 480 χιλιόμετρα. Παράλληλα, προσφέρεται και η τετρακίνητη έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία διαθέτει ακόμα ένα ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 είναι και η πιο γρήγορη και αποδίδει 428 ίππους ενώ προσφέρει 460 χιλιόμετρα αυτονομίας με τα 0-100 km/h να φθάνουν σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Το Volvo EX30 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive σε όλες του τις παραλλαγές και τιμή που ξεκινά από €40,500 ενώ εμπίπτει και στο σχέδιο επιδοτήσεων της κυβέρνησης.