Γενικά

22 Apr, 2021 Ώρα 17:25

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανάβασης by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil – Ξεκίνημα με τα Λεύκαρα με 26 συμμετοχές

Thumbnail

Μετά από ένα χρόνο πλήρους αδράνειας στους αγώνες ανάβασης, το πρωτάθλημα 2021 by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil ξεκινά με τον αγώνα στα Λεύκαρα.

Close

 

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, υπό την καθοδήγηση του νέου προέδρου της Μανώλη Κουλουμά, τερμάτισε τις «περιπέτειες» του αθλήματος και τις ατέρμονες συζητήσεις, δίνοντας το promotion στην εταιρεία STS Events, της εταιρείας που σε συνεργασία με τον παλιό πρόεδρο Μάριο Πουλλίτα, είχαν ξεκινήσει την αναβίωση των αγώνων με ένα διάλειμμα το 2019 και 2020.

Νέα πνοή λοιπόν στους αγώνες ανάβασης και όλα δείχνουν να είναι αρκετά ελπιδοφόρα στο ξεκίνημα με διοργανώτρια την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού.

Close

 

 

Ο πρωταθλητής Γιάννης Καπετάνιος είναι πανέτοιμος να υπερασπιστεί τον overall τίτλο του. Ο Αβράμης Αβραάμ, μετά τα «μαθήματα» που έκανε στην πίστα, αναμένεται να βρίσκεται μόνιμα στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Επιστροφή και για τον πολύ γρήγορο Φαίδωνα Ιάσωνος με το Silvia του ο οποίος θα δώσει την μάχη με τον Στέλιο Σάββα με το ΜΧ5, τον Νεκτάριο Γεωργίου με το Honda, τον Στέφανο Αυγουστή (διπλή συμμετοχή με τον μπαμπά του Ηλία) με το Golf, τον Κυριάκο Μηνά που επίσης επιστρέφει στους αγώνες με το Subaru και τον Νικόλα Κωνσταντίνου με το Gallant VR4.

Μηνάς Μηνά, Νίκος Σπύρου και Μάριος Κωνσταντινίδης θα δώσουν την μάχη στην RCS1 μετά την «μεταγραφή» που πήρε ο χρόνια πρωταθλητής της κατηγορίας Στέλιος Κυθρεώτης στην RCS2. Στην RCS1 συμμετέχει και ο Κυριάκος Κουδούνιας, ο Άδωνις Σπύρου και ο Αργύρης Σταύρου.

 

Close

 

Σε αυτή την κατηγορία, την RCS2, θα δοθούν μάχες μιας και ο Φώτος Φωτιάδης με το δυνατό EVO 3, Γιώργος Ορφανού με Porsche και Χρίστος Πολυκάρπου με το γνωστό πυροβόλο BMW θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον Χρήστο Πεγιάζη που προέρχεται από την πίστα με το EVO6 και τον καρτίστα και πρώην Hondaκια πρωταθλητή Στέλιο Κυθρεώτη ο οποίος μεταπήδησε στην RCS2 οδηγώντας το πανέμορφο SKF - EVO 7 της HP Motorsport. Μαζί τους θα είναι και ο Harut με το EVO 6, ο Δημήτρης Καρανικόλας με EVO7, o ο Ρογήρος Λιασίδης με EVO9, αλλά και ο Χρήστος Κάττος με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη που επιστρέφει στη θέση του συνοδηγού.

Συμμετέχει επίσης ο Γιάννος Καδής με Honda και ο Λούκας Λιασίδης με ΕVO9.

Δείτε όλες τις συμμετοχές εδώ.

Χορηγός του πρωταθλήματος αναβάσεων είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts με τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil!

Υποστηρικτής και promoter είναι η εταιρεία STS Events.

 

31 Oct, 2025 Ώρα 19:45

Time Attack Superbattle – Δυνατές συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα στην Achna Speedway!

Thumbnail

Με πολλούς και δυνατούς οδηγούς διοργανώνεται το Time Attack Superbattle στην πίστα Achna Speedway το Σαβατοκυρίακο 1 & 2 Νοεμβρίου.

Close

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση φέρνει στην Κύπρο τον πρωταθλητή Αναβάσεων Ελλάδας, Πιτ Παρθένη να ανταγωνιστεί τους κύπριους πρωταθλητές!

Βέβαια, τα πράγματα δείχνουν «άγρια» αφού όλοι είναι έτοιμοι να σπάσουν χρόνους και ρεκόρ.

Close

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι πανέτοιμος με το δικό του EVO και κοντραριστεί με τον Μιχάλη Μιχαήλ με το Mazda RX7 για τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας.

Στα Radical, ο Ρένος Σοφοκλέους θα παλέψει με τον Χρίστο Χατζηγεωργίου σε χρόνους κοντά στο 1.00 λεπτό!

Στην RCE2 4WD o πρωταθλητής Ελλάδας με το δυνατό EVO του θα έχει να ανταγωνιστεί τον Γιώργο Μακεδόνα, τον Χάρη Περίκκο και τον Αργύρη Μπέλλου που επιστρέφει δυναμικά. Μια κατηγορία με πανέμορφα και δυνατά αυτοκίνητα που θα καθηλώσει τους θεατές!

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου με το θηριώδες – πλέον – Honda Civic θα παλέψει με το χρονόμετρο ενώ μαζί του θα τρέξουν Ο Φάνος Παναγιώτου και ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου με το Honda Integra της HP Motorsport.

Close

Στην κατηγορία RCE2 2WD o Στέλιος Σάββα είναι βέβαιος για την επικράτηση του μιας και στην κατηγορία του θα τρέξουν μαζί του για πρώτη φορά δοκιμάζοντας βασικά το αυτοκίνητο οι “Jethros” και Χάρης Περίκκος με το Mazda RX 7 της HP Motorsport. Πρόκειται για ένα πανέμορφο project και στόχος είναι απλά η δοκιμή του αυτοκινήτου.

Στην RCS1 o Στέλιος Κυθρεώτης θα δώσει το παρόν του όπως πάντα με το Honda ενώ στην RCS2 o Μάριος Σολωμού θα αντιμετωπίσει τον Αντρέα Κυριάκου.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα έχουμε επίσης δυνατές συμμετοχές όπως του Λούκα Καρεκλά, του νεαρού και ανερχόμενου Σταύρου Χαραλάμπους και του Λύσανδρου Πουζούκη.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30 και το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό σε όλες τις κατηγορίες!

Μέγας χορηγός του αγώνα η εταιρεία Psaltis ENEOS, με υποστηρικτές τις εταιρείες Shell, Αχναγάλ, Toolwarehouse, Σταγόνα Αγρού, Satworks, Trust Racing, Limassol Tyres, GT2i, ZRP και βέβαια το επερχόμενο Boyz Stuff Show.

 

Δείτε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του αγώνα: