Ειδήσεις

11 May, 2021 Ώρα 13:28

Τέλη Οκτωβρίου οι πρώτες κάμερες στους κυπριακούς δρόμους

Thumbnail

Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται τελικά να δούμε τις πρώτες κάμερες τροχαίας στους κυπριακούς δρόμους. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα.

Close

Ήδη, η ανάδοχος εταιρεία που πλειοδότησε στο διαγωνισμό, έστειλε την τελική μελέτη στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και στις αμέσως επόμενες μέρες θα σταλεί η τελική έγκριση, αφού προηγουμένως ενημερωθεί και η Αστυνομία που θα είναι η αρμόδια Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας Μάρκος Μάρκου τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν προκύπτουν καθυστερήσεις. Είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τέλη Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί η τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν θα καταγραφεί παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από την πρώτη μέρα». Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, η ανάδοχος Εταιρεία δουλεύει από τώρα και την επίσημη εφαρμογή του συστήματος».  

Close

Οι παραβάσεις που θα γράφουν οι κάμερες θα είναι:

  • Παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας
  • Mη χρήση της ζώνης ασφάλειας.
  • Μη χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές.
  • Τη χρήση κινητού τηλεφώνου
  • Τη μη συμμόρφωση με το φωτεινό σηματοδότη όταν το χρώμα είναι κόκκινο 
  • Την παράβαση της γραμμής αναμονής στα φώτα τροχαίας. 

 

Close

Ο αριθμός των καμερών

Θα εγκατασταθούν περίπου 90 σταθερές κάμερες και 20 κινητές οι οποίες κινητές θα είναι πάνω σε τριπόδι το οποίο θα εγκαθιστά ο χειριστής στους δρόμους ή μέσα σε όχημα σταθερής εγκατάστασης όπου μέσα από το όχημα θα μπορεί να καταγράφει τις παραβιάσεις ταχύτητας'

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι σε τρεις φάσεις:

'Αρχικά θα εγκατασταθεί η πιλοτική φάση όπου θα εγκατασταθούν περίπου 4 κάμερες μαζί με όλο τον κεντρικό εξοπλισμό και την ετοιμασία του δικτύου για να μπορεί να δουλεύει το σύστημα  πλήρως.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη φάση που θα εγκατασταθούν άλλες 16 κινητές και άλλες 20 σταθερές και η δεύτερη φάση όπου θα εγκατασταθούν ακόμη 66 σταθερές μέσα σε 12 μήνες μετά την παραλαβή της πρώτης φάσης.

Ολόκληρη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού μέσα σε δυο χρόνια περίπου.

Δείτε τι ανέφερε στις 27 Φεβρουαρίου στην OFFSITE ON AIR ο διευθυντής της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας

 

Πηγή: Offsite.com.cy

12 Sep, 2025 Ώρα 13:46

Νέο πακέτο “Aero performance ” για το GR Yaris – Πιο σκληροπυρηνικό και ετοιμοπόλεμο από ποτέ με Rally στοιχεία

Thumbnail

Τον Απρίλιο, η Toyota παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του GR Yaris στην Ιαπωνία, μαζί με την ανακοίνωση του επερχόμενου πακέτου “Aero Performance”. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά από την 1η Οκτωβρίου, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει την τοπική τιμολόγησή του (αργότερα θα έρθει και σε άλλες αγορές).

Close

 

Close

 

Το πακέτο Aero Performance περιλαμβάνει στοιχεία σχεδιασμένα για τη βελτίωση της ψύξης και της αεροδυναμικής. Αυτά αναπτύχθηκαν από την Toyota Gazoo Racing και τους επαγγελματίες οδηγούς της κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Super Taikyu Series και στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι.

Close

Αρχικά είναι το αεριζόμενο καπό το οποίο αντικατοπτρίζει το σχήμα του καπό από ανθρακονήματα του σκληροτράχηλου GRMN Yaris, αλλά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο βελτιώνει την ψύξη αποβάλλοντας τη θερμότητα του χώρου του κινητήρα. Μάλιστα συνδυάζεται με ένα splitter που μειώνει την ανύψωση του μπροστινού μέρους και αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά.

 

 

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα επίπεδο προστατευτικό κάλυμμα για το ρεζερβουάρ καυσίμου που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα και επιπλέον αγωγούς στο πίσω μέρος για τη μείωση των αεροδυναμικών φορτίων στον προφυλακτήρα. Ωστόσο, η πιο προφανής προσθήκη είναι η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες και σε απότομο φρενάρισμα.

 

 

Το GR Yaris είναι ένας πύραυλος τσέπης που τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα turbo 1,6 λίτρων που αποδίδει 303 ίππους και 400 Nm ροπής. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εξατάχυτου χειροκίνητου και ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που στέλνει ισχύ και στις τέσσερις στροφές μέσω του συστήματος GR-Four AWD που προέρχεται από ράλι. Μάλιστα, η έκδοση RZ “High Performance” διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS.

Οι πωλήσεις του GR Yaris με το πακέτο Aero Performance θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου στην ιαπωνική αγορά και θα κοστίζει περίπου 3.200 ευρώ. Εκτός από την Ιαπωνία, το πακέτο Aero Performance αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές όπως η Ευρώπη, για όσους θέλουν να ανεβάσουν το GR Yaris τους, ένα ακόμα επίπεδο.