F1

06 Jun, 2021 Ώρα 18:16

F1: Νίκη για τον Perez στο Αζερμπαϊτζάν

Thumbnail

Απέμεναν τρεις γύροι για το τέλος του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και η Red Bull Racing όδευε για έναν θρίαμβο. Το ελαστικό στο μονοθέσιο του Max Verstappen έσπασε όμως και ο Ολλανδός εγκατέλειψε απογοητευμένος, χάνοντας μέσα από τα χέρια του μια σίγουρη νίκη.

Close

 

 

Ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά, καθώς βγήκε κόκκινη σημαία και άρχισε εκ νέου στον 49ο γύρο, αφού καθαρίστηκε η πίστα από τα σπασμένα κομμάτια του μονοθεσίου του Verstappen, ο οποίος εκνευρισμένος κλωτσούσε το ελαστικό.

 

Close

 

Κατά την εκκίνηση, ο Sergio Perez κράτησε πίσω του τον Lewis Hamilton και πήρε μια σπουδαία νίκη. Ο Βρετανός στην προσπάθεια να τον προσπεράσει βγήκε εκτός και έχασε τα πάντα. Η Mercedes απογοήτευσε εκ νέου, καθώς και ο Valtteri Bottas έμεινε στην 12η θέση.

 

 

Απίστευτο αγώνα έκανε και ο Sebastian Vettel, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με την Aston Martin. Ένας ακόμη οδηγός που εντυπωσίασε στο Baku City Circuit ήταν ο Pierre Gasly της AlphaTauri, o οποίος τερμάτισε τρίτος. 

 

 

Ο Charles Leclerc μπορεί να εκκίνησε από την pole position αλλά σε ρυθμό αγώνα η Ferrari είναι αδύνατον να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους. Έτσι, ο Μονεγάσκος έμεινε τέταρτος, με τον Lando Norris να τον ακολουθεί. Ο Alonso τερμάτισε έκτος και ο Tsunoda έβδομος, μπροστά από τον Sainz. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ricciardo και Raikkonen.

 

 

Στο Αζερμπαϊτζάν παρακολουθήσαμε έναν πραγματικά εκπληκτικό αγώνα με ανατροπές, εγκαταλείψεις και λάθη. Η βαθμολογία στους οδηγούς παρέμεινε ως είχε, με τον Verstappen να προηγείται του Hamilton και τη Red Bull να αυξάνει τη διαφορά από τη Mercedes.

Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 18-20 Ιουνίου στη Γαλλία.

 

 

Πηγή: Zougla.gr

11 Jun, 2025 Ώρα 13:00

Η FIA αποκάλυψε το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2026 – Με 24 αγώνες και για πρώτη φορά GP και στη Μαδρίτη

Thumbnail

Ξεκινώντας με το GP της Αυστραλίας το Σαββατοκύριακο 6-8 Μαρτίου 2026 και ολοκληρώνοντας με το GP του Αμπού Ντάμπι στις 6 Δεκεμβρίου, η κοινότητα της F1 θα επισκεφθεί πέντε από τις επτά ηπείρους του κόσμου κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Close

Το 2026, το Ραμαζάνι θα πραγματοποιείται όλο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει ότι τα GP του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθούν και πάλι τον Απρίλιο.

Το ημερολόγιο προβλέπει περαιτέρω βελτιώσεις στη γεωγραφική ροή των αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του GP του Καναδά που ακολουθεί τώρα το Μαϊάμι σε προγενέστερο χρονικό διάστημα από τις 22 έως τις 24 Μαΐου, προσφέροντας σημαντική αποτελεσματικότητα στις μεταφορές, καθώς ορισμένος εξοπλισμός μπορεί να μεταφερθεί απευθείας από τη μία διοργάνωση στην άλλη.

Close

Αυτή η αλλαγή δημιουργεί ένα ενοποιημένο ευρωπαϊκό σκέλος της σεζόν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ξεκινώντας από το Μονακό από 5-7 Ιουνίου και ολοκληρώνοντας στην Ισπανία, όπου η Μαδρίτη θα κάνει το ντεμπούτο της στο ημερολόγιο της F1 από 11-13 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, το πρωτάθλημα επιστρέφει στην Ασία με τα Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και της Σιγκαπούρης, πριν από έναν τριπλό αγώνα στην Αμερική, πριν το Λας Βέγκας, το Κατάρ και το Άμπου Ντάμπι κλείσουν τη σεζόν.

Close

Το πλήρες ημερολόγιο της F1 για το 2026: