Η Α.Ι.Motokinisi Ltd, επίσημοι εισαγωγείς και διανομείς των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο, παρουσιασε το νέο Porsche 911 GT3 σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους εκθεσιακους της χωρους στη Λεμεσό. Πρωταγωνιστες ηταν δύο πολύ εντυπωσιακα και μοναδικά μοντέλα 911 GT3, το ένα στο καινουριο και πολύ ιδιαιτερο χρώμα "Shark Blue" και το άλλο στο ειδικα προσαρμοσμένο χρώμα "Nato Olive Green".

Η νέα GT3 έχει στη διάθεση της ένα υψηλόστροφο κινητήρα 4.0 λίτρων, με απόδοση 510 ίππων (10 περισσότεροι από τον προκάτοχο του) ο οποίος δίνει ένα πανέμορφο ήχο, ενώ η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί από 460 σε 470 Nm.
Εκτός από ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο GT, υπάρχει επίσης ένα κιβώτιο επτά ταχυτήτων PDK. Όπως και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το κιβώτιο αυτό επιτρέπει αλλαγές σχέσεων εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου, χωρίς διακοπή της παροχής ισχύος. Επομένως παρέχει τη βάση για εντυπωσιακή επιτάχυνση, με το νέο 911 GT3 να εκτοξεύεται από στάση έως 100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 200 km/h σε 10,8 δευτερόλεπτα. Η Porsche προσφέρει επίσης την έβδομη γενιά του 911 GT3 αποκλειστικά με κίνηση στους πίσω τροχούς. Με διάμετρο 408 mm αντί για 380, οι ελαφροί δίσκοι φρένων είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από εκείνους της προηγούμενης γενιάς, ενώ ζυγίζουν 17% λιγότερο. Ελαφρύτερες είναι και οι ζάντες που τώρα φιλοξενούν ένα σπορ ελαστικό υψηλής απόδοσης, με χαρακτηριστικά ελαστικού πίστας αλλά νόμιμα για τον δρόμο, για πρώτη φορά. Περεταίρω μείωση του βάρους προέρχεται και από τη χρήση αλουμινίου και χάλυβα στην κατασκευή αλλά και carbon όπως τόσο στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών, όσο και στην πίσω πτέρυγα, ενώ η οροφή είναι επίσης διαθέσιμη σε CFRP κατόπιν αιτήματος.

Ο πίσω διαχύτης παράγει πλέον τετραπλάσια δύναμη από τον προκάτοχό του ενώ η νέα 911 GT3 παράγει περίπου 50 τοις εκατό περισσότερη κατώθηση, ακόμη και στις βασικές εργοστασιακές αεροδυναμικές ρυθμίσεις του. Στη θέση απόδοσης, η δύναμη μπορεί να αυξηθεί έως και 150 τοις εκατό στα 200 km/h. Ωστόσο, αυτό προορίζεται αποκλειστικά για οδήγηση σε πίστα. Μαζί και το πακέτο Clubsport, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο για το νέο 911 GT3 χωρίς επιπλέον κόστος. Εκτός από ένα πιστοποιημένο κλωβό ασφαλείας πίσω από τα μπροστινά καθίσματα, περιλαμβάνει επίσης μια εγκατάσταση αγωνιστικής ζώνης ασφαλείας έξι σημείων στην πλευρά του οδηγού, έναν φορητό πυροσβεστήρα και έναν διακόπτη αποσύνδεσης μπαταρίας, όλα με γνώμονα την σωστή χρήση του νέου 911 GT3 πάνω σε πίστα. Ήδη το μοντέλο έδωσε το παρών του στην 20.8km του Nürburgring Nordschleife ολοκληρώνοντας το γύρο σε 6:59.927, 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον προκάτοχο του.


Στόλος από 24 ηλεκτρικά Hyundai IONIQ 6 στους δρόμους της Κύπρου
Παραδόθηκαν στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, από τη CTC Automotive Ltd, 24 ολοκαίνουρια ηλεκτρικά Hyundai IONIQ 6, για εξυπηρέτηση των αναγκών διακίνησης κυβερνητικών αξιωματούχων.
Το εντυπωσιακό IONIQ 6 κινείται σχεδόν αθόρυβα στο δρόμο εξασφαλίζοντας μια κορυφαία οδηγική εμπειρία και ξεχωρίζει με τον υπερσύγχρονο σχεδιασμό του, μα πάνω απ’ όλα με το άνετο σαλόνι του, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των τριών μέτρων που προσφέρει κορυφαία άνεση σε όλους τους επιβάτες. Παράλληλα, το IONIQ 6 ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία και ο χαμηλός αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (μόλις 0,21), συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη της εντυπωσιακής αυτονομίας του, ανεβάζοντας την στα 614 χιλιόμετρα (WLTP). Όλα τα πιο πάνω καθιστούν το Hyundai IONIQ 6 την ιδανική επιλογή για έναν στόλο αυτοκινήτων που στοχεύει στην άνεση, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα.
Το Hyundai IONIQ 6 έχει επιλεγεί μετά από διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί και περιλαμβάνει την αγορά των οχημάτων μαζί με τη συντηρησή τους.
