Γενικά

26 Aug, 2021 Ώρα 14:52

Formula E: Μια «ηλεκτρισμένη εμπειρία» για την Audi Sport

Thumbnail

Έπεσε η αυλαία για την Audi Sport στο θεσμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula E με νίκη στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος που έγινε στο Βερολίνο. Τώρα, το ενδιαφέρον του Julius Seebach και της ομάδας της της Audi Sport επικεντρώνεται στο Ράλι Dakar, όπου ετοιμάζονται για νέα «ηλεκτρικά» μονοπάτια.

Close

«Ευχαριστούμε Formula E, ήταν μια ηλεκτρισμένη εμπειρία!» ήταν η αναγραφή πάνω στα halo των δυο μονοθεσίων Audi e-tron FE07 στα χέρια των Lucas di Grassi και René Rast. Ένα μήνυμα προς τους διοργανωτές αλλά και τους φίλους του πρώτου παγκοσμίου πρωταθλήματος με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένας θεσμός που ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2014 στο Πεκίνο με μια νίκη του Lucas di Grassi.

 

Close

 

Ο ίδιος οδηγός κέρδισε τον πρώτο από τους δυο τελευταίους αγώνες του Βερολίνου, σε αυτή την έβδομη σεζόν του θεσμού. Με την δωδέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα, ο Βραζιλιάνος κρατήθηκε στην μάχη του τίτλου για τον μεγάλο τελικό, ενώ υπογράμμισε ακόμη περισσότερο τον τίτλο της Audi ως την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula E.

Close

«Η Audi ήταν η πρώτη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετείχε σαν εργοστασιακή ομάδα στην Formula E. Η Audi Sport ABIT Schaeffler είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Formula E και πρωτοπόρος σε αυτό το θεσμό. Πλέον μας περιμένει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ράλι Ντακάρ» δήλωσε ο Julius Seebach, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH και υπεύθυνος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Audi.

 

 

Ο Lucas di Grassi πανηγύρισε νίκες επίσης στην Puebla του Μεξικό και στο Βερολίνο της Γερμανίας με το Audi MGU05. Ο άλλος οδηγός της ομάδας, René Rast, συμπλήρωσε το 1-2 για την Audi Sport ABT Schaeffler εκείνη την μέρα στην Puebla. Ο Γερμανός μάζεψε τον βαθμό για τον ταχύτερο γύρο σε έξι διαφορετικούς αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Δυο ακόμη ταχύτεροι γύροι, τρεις pole position και πέντε βάθρα ήταν και η συγκομιδή από την Envision Virgin Racing, που διαγωνίστηκε με δυο Audi e-tron FE07 για τους Robin Frijns και Nick Cassidy. Μετά από επτά χρόνια, η επιτυχία της Audi Sport ABT Schaeffler είναι ξεκάθαρη στους αριθμούς: 1,380 βαθμοί σε 84 αγώνες. 14 νίκες και 47 βάθρα. Τίτλος πρωταθλητή οδηγών για τον di Grassi στην σεζόν 2016/2017. Στην πρώτη χρονιά της σαν εργοστασιακή συμμετοχή η Audi Sport ABT Schaeffler κατέκτησε και το πρωτάθλημα ομάδων την σεζόν 2017/2018.

07 Mar, 2025 Ώρα 10:54

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2025 – Ξεκινάει με πολλές προοπτικές για θέαμα στα Λεύκαρα στις 16 Μαρτίου!

Thumbnail

Με πολλές προοπτικές ξεκινάει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2025 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με τον πρώτο αγώνα στα Λεύκαρα στις 16 Μαρτίου.

Close

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές θα δώσουν το παρόν τους με αναβαθμισμένα αυτοκίνητα, ενώ αναμένονται και νέοι οδηγοί που θα εμφανιστούν στο βουνό ενώ η προσπάθεια της Επιτροπής Πίστας της Ομοσπονδίας, είναι να φέρει στις αναβάσεις και τα κλασικά αγωνιστικά.

 

Close

 

Στις ψηλές θέσεις της κατάταξης θα δούμε τον περσινό πρωταθλητή Λούκα Χριστοφόρου (Τζίκλα) με το νέο του απόκτημα, το εντυπωσιακό BRC B53 που κινείται σε άλλα επίπεδα σε σχέση με τον ανταγωνισμό!

Close

Ο Χρήστος Πολυκάρπου θα κονταροκτυπηθεί και πάλι με τον Αβράμη Αβραάμ ενώ θα πλαισιωθούν από τους Φώτο Φωτιάδη που θα περάσει στην κατηγορία Ε φέτος ελπίζοντας σε πλασάρισμα στο βάθρο. Έχουμε όμως και τον Χρίστο Παναγιώτου - Πικκή που ετοιμάζεται πυρετωδώς με το EVO 3 του και είναι έτοιμος για σοβαρές μάχες. Βέβαια ο Στέλιος Σάββα με το ΜΧ5 του καραδοκεί και θα κυνηγήσει κι εκείνος μια θέση στο βάθρο της γενικής όπως άλλωστε έπραξε και πέρσι.

Ο Αργύρης Μπέλλου με το πανέμορφο του Toyota και ο Νικόλας Ευγενίου με το Impreza των 700 ίππων θα δώσουν επίσης μάχη για την πρώτη πεντάδα, εφόσον εξοικειωθούν με τα «τερατάκια» τους. Δύο συμμετοχές που θα ανεβάσουν το θέαμα μιας και τα άλογα τους, αθροιστικά, ξεπερνούν τα 1,000…

Ο Στέλιος Κυθρεώτης που χρόνια τώρα αγωνίζεται στην κατηγορία RCS1 με το SKF Honda Type R EK9, θα είναι εκεί όπως πάντα με διπλό ρόλο στον θεσμό: Να δώσει το θέαμα του με τις στροφές του κινητήρα μόνιμα πάνω από…8,000 αλλά και για να στηρίξει τον θεσμό των αναβάσεων σαν promoter. Κοντά του και ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το κλασικό του Golf Mk2 που δεν μπορεί να λείπει και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των κυπριακών αγώνων ανάβασης.

 

 

Σε ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται και ο Μάριος Χριστοδούλου με το δυνατό Honda Integra στην κατηγορία RCS2 ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστών και Ασφάλτινων Αγώνων Χάρης Περίκκος δεν έχει αποφασίσει με ποιο αυτοκίνητο θα συμμετέχει, είναι όμως βέβαιη η παρουσία του.

Ο Γιάννης Καδής έχει εξοικειωθεί πλήρως με το Honda του στην E1 και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ενώ μια νέα παρουσία έχουμε με τον Γιώργο Μακεδόνα και ένα υπέροχο Toyota Celica που ετοιμάστηκε ειδικά για τους αγώνες ανάβασης.

Αναμένουμε επίσης τους αδελφούς Λιασίδη με το EVO που βελτιώνονται διαρκώς όπως και τον μπαμπά Χριστοφόρου (Τζίκλα) με το Cross Car του ο οποίος θα έχει να ανταγωνιστεί τον δυνατό - πρώην καρτίστα Νικόλα Χούτρη, επίσης με Cross Car που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες ανάβασης. Στην ίδια κατηγορία θα δούμε επίσης και τον Βασίλη Κυριάκου ο οποίος έρχεται με πολλές ορέξεις!!!

Υπερπροσπάθεια να είναι έτοιμος στον πρώτο αγώνα κάνει και ο «άτυχος» πέρσι Αλέξανδρος Προξένου που έχασε πέρσι το πρωτάθλημα στην κατηγορία του μετά από την αποχώρηση του στο διπλό αγώνα. Το EVO 6 προετοιμάζεται πυρετωδώς και ευχόμαστε να τον δούμε στα Λεύκαρα!

Αυτό όμως που θα κάνει τις αναβάσεις φέτος να γίνουν ακόμα πιο θεαματικές είναι η εισαγωγή από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου για πρώτη φορά του θεσμού Legendary Rally Car Challenge. Ένας θεσμός που αφορά όλα τα αυτοκίνητα θρύλους στην ιστορία του Ράλι τα οποία σαν στόχο δεν θα έχουν να πετύχουν τον απόλυτο χρόνο της ειδικής διαδρομής αλλά τον πιο ακριβέστερο χρόνο (regularity TC in – TC out).

Αυτό θα επιτρέπει στους οδηγούς να προσφέρουν απρόσκοπτο θέαμα στους θεατές ξυπνώντας τους μνήμες από τα παλιά, πάντα σεβόμενοι την ηλικία των οχημάτων αυτών.

Οι συμμετοχές αυξάνονται με την μέρα και αναμένουμε να δούμε που θα κλείσουν. Το βέβαιο είναι πως τα Λεύκαρα πάντα αποτελούν μια ευκαιρία για τους θεατές να απολαύσουν θέαμα και να το συνδυάσουν με μια έξοδο στο χωριό Λεύκαρα για φαγητό.  

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Υποστηρικτές η Shell, η School of Automotive Engineering, η Satworks Metal Ceramic Division  η Red Bull και το Boyz Stuff Show.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Car.com.cy και το Onlyracing cy.

Promoter των αγώνων είναι η εταιρεία STS Events που εδώ και χρόνια στηρίζει τον θεσμό.