Ειδήσεις

15 Sep, 2021 Ώρα 08:55

Θα δίνει γιλέκο αερόσακο σε μοτοσικλετιστές το Κράτος; (βίντεο)

Thumbnail

Προχωρούν κανονικά οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για χορήγηση προστατευτικού εξοπλισμού για μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων όπως είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Μάϊο σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας. 

Close

Μιλώντας στην εκπομπή Offsite on air στην Digital, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο και το Συμβουλίο Οδικής Ασφάλειας του οποίου προεδρεύει είχαν πάρει κάποιες αποφάσεις μέσα στον Ιούνιο και έχουν όλες τροχοδρομήσει είτε αυτές είναι τροποποιήσεις νόμων όπως και η επιδότηση για την αγορά προστατευτικου  εξοπλισμού για μοτοσυκλετιστές.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών ολοκληρώνει τους προϋπολογισμούς του οι οποίοι θα οδηγηθούν πρώτα στο υπουργικό και ακολούθως στην Βουλή για ψήφιση. 

Close

Μάλιστα  όπως τόνισε στον προϋπολογισμό του υπουργείου για το 2022 υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι για την αγορά του εξοπλισμού και αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός από την Βουλή το υπουργείο Μεταφορών θα προχωρησει και θα ανακοινώσει το πρόγραμμα επιδότησης προστατευτικου εξοπλισμού δίνοντας προτεραιότητα στο γιλέκο αερόσακο.

Σημείωσε ότι είναι σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθούν καθώς θεωρούν ότι το κράνος το έχουν οι περισσότεροι οδηγοί  αφού είναι και υποχρεωτικό βάσει της νομοθεσίας για την οδήγηση και ο στόχος είναι το πρόγραμμα αυτό να ενισχυθεί σε ετήσια βάση για να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια των μοτοσικλετιστών. 

Close

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο μετά το 16:15 τις αναφορές του υπουργού Μεταφορών:

 

12 Sep, 2025 Ώρα 13:46

Νέο πακέτο “Aero performance ” για το GR Yaris – Πιο σκληροπυρηνικό και ετοιμοπόλεμο από ποτέ με Rally στοιχεία

Thumbnail

Τον Απρίλιο, η Toyota παρουσίασε μια αναβαθμισμένη έκδοση του GR Yaris στην Ιαπωνία, μαζί με την ανακοίνωση του επερχόμενου πακέτου “Aero Performance”. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει στην ιαπωνική αγορά από την 1η Οκτωβρίου, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ανακοινώνει την τοπική τιμολόγησή του (αργότερα θα έρθει και σε άλλες αγορές).

Close

 

Close

 

Το πακέτο Aero Performance περιλαμβάνει στοιχεία σχεδιασμένα για τη βελτίωση της ψύξης και της αεροδυναμικής. Αυτά αναπτύχθηκαν από την Toyota Gazoo Racing και τους επαγγελματίες οδηγούς της κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Super Taikyu Series και στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι.

Close

Αρχικά είναι το αεριζόμενο καπό το οποίο αντικατοπτρίζει το σχήμα του καπό από ανθρακονήματα του σκληροτράχηλου GRMN Yaris, αλλά είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο βελτιώνει την ψύξη αποβάλλοντας τη θερμότητα του χώρου του κινητήρα. Μάλιστα συνδυάζεται με ένα splitter που μειώνει την ανύψωση του μπροστινού μέρους και αεραγωγούς στα μπροστινά φτερά.

 

 

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα επίπεδο προστατευτικό κάλυμμα για το ρεζερβουάρ καυσίμου που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το όχημα και επιπλέον αγωγούς στο πίσω μέρος για τη μείωση των αεροδυναμικών φορτίων στον προφυλακτήρα. Ωστόσο, η πιο προφανής προσθήκη είναι η μεγάλη, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή που βοηθά στη βελτίωση της σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες και σε απότομο φρενάρισμα.

 

 

Το GR Yaris είναι ένας πύραυλος τσέπης που τροφοδοτείται από έναν τρικύλινδρο κινητήρα turbo 1,6 λίτρων που αποδίδει 303 ίππους και 400 Nm ροπής. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός εξατάχυτου χειροκίνητου και ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που στέλνει ισχύ και στις τέσσερις στροφές μέσω του συστήματος GR-Four AWD που προέρχεται από ράλι. Μάλιστα, η έκδοση RZ “High Performance” διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου BBS.

Οι πωλήσεις του GR Yaris με το πακέτο Aero Performance θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου στην ιαπωνική αγορά και θα κοστίζει περίπου 3.200 ευρώ. Εκτός από την Ιαπωνία, το πακέτο Aero Performance αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές όπως η Ευρώπη, για όσους θέλουν να ανεβάσουν το GR Yaris τους, ένα ακόμα επίπεδο.