Ειδήσεις

22 Sep, 2021 Ώρα 14:36

Στην Audi ο Ken Block (βίντεο)

Thumbnail

Νέα επαγγελματική στέγη για τον Ken Block λίγους μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Ford. Πλέον ο 53χρονος Αμερικανός οδηγός εντάσσεται στην οικογένεια της Audi, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η τελευταία.

Close

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο, όπου Ken Block να ατενίζει με περηφάνια μερικά από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

 

Close

 

«H Audi είναι η μάρκα που πυροδότησε το πάθος μου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό», αναφέρει ο Ken Block, προσθέτοντας: Είμαι πανευτυχής που αρχίζει αυτό το νέο κεφάλαιο».

Close

Στο επίκεντρο της συνεργασίας τους θα βρεθεί η ανάπτυξη τεχνολογιών πάνω στην ηλεκτρική κινητικότητα, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Γνωστός για το πάθος του για τα γρήγορα αυτοκίνητα, δοθείσης της ευκαιρίας ο δεξιοτέχνης οδηγός ήδη πήρε μια γεύση για τα τεχνολογικά «ηλεκτρικά» επιτεύγματα της Audi, δεδομένου ότι βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου αμιγώς ηλεκτρικού RS e-tron GT.

 

 

«Το design είναι διαμορφωμένο με εξονυχιστική προσοχή και άψογο φινίρισμα. Η οδηγική εμπειρία είναι καταπληκτική: Το αυτοκίνητο είναι απίστευτα γρήγορο και ακριβές στον έλεγχο. Το κέντρο βάρος είναι πολύ χαμηλό και επομένως μπορείς να αλλάξεις κατεύθυνση ιδιαίτερα γρήγορα», σχολίασε.

Επιπροσθέτως, πέρα από το RS e-tron, ο Block είχε την ευκαιρία να κάτσει πίσω από το τιμόνι και άλλων μοντέλων της μάρκας, όπως είναι τα Sport Quattro S1, V8 Quattro DTM και E-tron Vision Gran Turismo. Η εταιρεία δημοσίευσε μόλις λίγες φωτογραφίες, και όχι οπτικοακουστικό υλικό που αδιαμφισβήτητα θα γοήτευε τους πιστούς οπαδούς του.

 

 

Από τη μεριά του ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ, Henrik Wenders ανέφερε: «Ο Ken Block μοιράζεται μαζί μας την αγάπη για τις επιδόσεις. Έχει την ικανότητα να εμπνέει τους ανθρώπους. Με την προοδευτική του σκέψη, θα μας συνοδεύσει στο ηλεκτρικό μέλλον. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα».

Όπως προαναφέρθηκε, το πεδίο συνεργασίας του Ken Block με την Audi μένει να διαλευκανθεί, αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε να συμμετέχει με το RS Q E-tron στο Ράλλυ Ντακάρ.

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Audi ενδέχεται να εργάζεται πάνω σε ένα υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό, παρόμοιο με τη Ford Mustang Mach-E 1.400 με τους 1.400 ίππους. Το τελευταίο σενάριο συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον εφόσον… πέσει στα χέρια του Ken Block.

 

Πηγή: NewsAuto

 

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.