Γενικά

07 Oct, 2021 Ώρα 17:43

Ανάβαση Λεμεσού - Με 21 συμμετοχές συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2021 by Psaltis Autoparts / ENEOS Motor Oil στην ειδική διαδρομή Άγιος Τύχων – Αρμενοχώρι (συμμετοχές)

Thumbnail

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2021 by Psaltis Autoparts / ENEOS Motor Oil παίρνει σειρά αυτή την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με την «Ανάβαση Λεμεσού», μιας και η ειδική διαδρομή Άγιος Τύχων - Αρμενοχώρι που προσφέρει το καλύτερο θέαμα, είναι βασικά στην Λεμεσό!.

Close

 

 

Στις κατηγορίες των Big Boys στην RCE2 ο Καπετάνιος χρειάζεται ακόμα μια επικράτηση για να κλειδώσει το πρωτάθλημα ενώ παράλληλα, έρχεται για να δημιουργήσει ακόμα ένα ρεκόρ στην ειδική διαδρομή όπου το 2019 τον είχε στέψει πρωταθλητή. 

Στην RCE1 ο Αβράμης Αβραάμ χρειάζεται και αυτός τη νίκη για να κατακτήσει και αυτός το φετινό πρωτάθλημα στην κατηγορία του. 

Close

 

 

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως υπάρχει και στην RCE 2WD όπου οι μάχες μεταξύ του Φαίδωνα Ιάσωνος, του Στέλιου Σάββα και του Αβράμη Αβραάμ είναι πραγματικά στην κόψη του ξυραφιού. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. 

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η RCS2 κατηγορία όπου όλα παίζονται σε αυτό τον αγώνα. Χριστός Πολυκάρπου και Φώτος Φωτιάδης ενδέχεται να τα δώσουν όλα μιας και ο νικητής αυτού του αγώνα θα καθορίσει και το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Πολύκαρπου αν κερδίσει αυτό τον αγώνα θα ισοβαθμήσει στις νίκες τον Φωτιάδη και όλα θα κριθούν στο αποτέλεσμα του 5ου και τελευταίου γύρο, ενώ αν ο Φωτιάδης επικρατήσει, τότε θα είναι εκείνος ο φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας. 

 

 

Στην RCS1 ο Νίκος Σπύρου χρειάζεται ακόμα μια νίκη για να μπορέσει και αυτός με τη σειρά του κατακτήσει το πρωτάθλημα ενώ παράλληλα η δεύτερη θέση συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και οι Μηνάς Μηνά και Μάριος Κωνσταντινίδης θα δώσουν μεγάλη μάχη για το ποιος θα επικρατήσει. 

Στην RCS 2WD μέχρι στιγμής προηγείται ο  Πολύκαρπου με τρεις νίκες και ακολουθείται από τον Νίκο Σπύρου με τρεις δεύτερες θέσεις.

 

 

Ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει στις 9 το πρωί με την αναγνωριστική πορεία των οχημάτων. Θα ακολουθήσουν 3 περάσματα, 1 δοκιμαστικό και 2 επίσημα ενώ αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 1 με 2 το μεσημέρι. 

Την ευθύνη για την διοργάνωση του αγώνα έχει το σωματείο CYDRA με την βοήθεια του Συνδέσμου Αυτοκινήτου Λάρνακας. 

Δείτε τις συμμετοχές εδώ.

Μέγας χορηγός πρωταθλήματος:

Psaltis Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil

Close

Υποστηριχτές: 

Boyz Stuff Show 

Boyz

 

Promoter Πρωταθλήματος: 

STS EVENTS 

Media Sponsors:

Car.com.cy 

Only Racing Cy 

Φωτογραφίες

Τhe Studio by Aristodimou

29 Aug, 2025 Ώρα 09:52

Στην Τσεχία για τους προημιτελικούς του EURONASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Επαναρχίζει η δράση στο EURONASCAR PRO 2025, μετά την διακοπή για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να βρίσκεται στην Τσεχία. Εκεί όπου το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα γίνει, στην πίστα Autodrom Most, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τους ημιτελικούς σε Γερμανία και τους τελικούς στο Βέλγιο.

Close

«Η Autodrom Most είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Στόχος είναι να σκοράρουμε ψηλές θέσεις έτσι ώστε να διατηρούμε τις ελπίδες  μας για τον τίτλο».

Στο διάστημα της διακοπής ο Κύπριος οδηγός, σε συνεργασία με την ομάδα του, SPEEDHOUSE, εργάστηκαν εντατικά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για επίτευξη των στόχων τους. «Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα αυτή την περίοδο και είμαι θετικός ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου» σημειώνει ο 28χρονος.

Close

 

 

Ο Τζιωρτζής μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην όγδοη θέση, ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμος για την τελική αντεπίθεση πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες, όπου οι βαθμοί θα μετράνε διπλοί. 

Την Παρασκευή οι οδηγοί θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, ενώ το πρωινό του Σαββάτου (30/08) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά και η Superpole για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, το μεσημέρι θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Η πίστα Autodrom Most είναι απόστασης 4,212χλμ και οι οδηγοί θα κληθούν να κάνουν 17 γύρους σε κάθε αγώνα. 

Σημειώνεται ότι οι δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μαγνητοσκόπηση από τον Alpha Κύπρου. Στις 00:00πμ της Κυριακής θα προβληθεί ο αγώνας του Σαββάτου και την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα μεταδοθεί ο αγώνας της Κυριακής.

Close

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.