Rally

17 Nov, 2021 Ώρα 16:23

Νίκη για Παντελή και Λαό στο Ράλι Τίγρης

Thumbnail

Με τους Πέτρο Παντελή και Πάμπο Λαό στο μπάκετ του Psaltis / SKF Citroen DS3 R5 να ανεβαίνουν πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ο 6ος και προτελευταίος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Honda/Galatariotis – ENI. Τον αγώνα διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας αυτοκινήτου. Τα 19 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή είχαν να αντιμετωπίσουν συνολικά οκτώ ειδικές διαδρομές, δυο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και άλλες δύο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή, όλες στην επαρχία Λεμεσού.

Close

 

 

Το αρχηγείο του αγώνα βρισκόταν στο MYMALL, εκεί όπου ήταν και ο χώρος ανασυγκρότησης, εκκίνησης και τερματισμού. Την εκκίνηση έδωσαν τόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος όσο και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης. Όμως ο Υπουργός δεν έμεινε μέχρι εκεί. Θα βρεθεί μέσα σε αγωνιστικό αυτοκίνητο και θα κάνει τη διαδρομή από τη ράμπα μέχρι την εκκίνηση της πρώτης ειδικής διαδρομής!.

 

Close

 

Ο αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων των θεατών από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή αφού τα είχε όλα, ανατροπές εγκαταλείψεις και μεγάλες μάχες τόσο για την πρώτη θέση όσο και για τη νίκη στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Παντελή/Λαός εκμεταλλευτήκαν με τον καλύτερο τρόπο την εγκατάλειψη των Γαλαταριώτη/Ιωάννου στο τέλος της πρώτης μέρας, κινήθηκαν εξαιρετικά την δεύτερη μέρα αφού έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές και δίκαια πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή νίκη. Πλέον το πλήρωμα μπήκε σφήνα στην μάχη του τίτλου αφού με το αποτέλεσμα που πέτυχαν τους ανεβάζει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από τους Τσουλόφτα/Ηλία.

Στην δεύτερη θέση γενικής τερμάτισε το πλήρωμα των Γιάγκου/Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5. Έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο σε μια ειδική διαδρομή, είχαν σωστή τακτική και δεν πήραν περιττά ρίσκα.  Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Αντωνίου/Πιερή με το Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO10 R4 οι οποίοι με αυτό το αποτέλεσμα μάζεψαν το μάξιμουμ των βαθμών στην κατηγορία Ν και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία τους. Στην τέταρτη θέση και πρώτοι στην κατηγορία RC2 τερμάτισαν οι Μιχαηλίδης/Λαός (Subaru Impreza), οι οποίοι έχοντας σταθερό ρυθμό πήραν το καλύτερο τους μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

 

Close

 

Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στη δικίνητη κατηγορία ολοκλήρωσαν το αειθαλές πλήρωμα των Τελεβάντου/Σταύρου (Peugeot 208).  Παρά το ότι είχαν δύσκολο έργο σε μια δύσκολη και πολύ ανταγωνιστική κατηγορία με πολύ δυνατές παρουσίες, εντούτοις με την επικράτηση τους εξασφάλισαν και μαθηματικά τον φετινό πρωτάθλημα.

 

 

Στην 6η θέση γενικής και πρώτους στην κατηγορία 2WD S βρίσκουμε το πλήρωμα των Θεοφάνους/Κωνσταντίνου (Peugeot 306), οι οποίοι οδήγησαν όπως πάντα στο όριο.  Στην 7η θέση και πρώτοι στην κατηγορία RCL1 πλασαρίστηκαν οι Έλληνας/Μιχαήλ στην πρώτη παρουσία τους με το Ford Fiesta DYTKO, αφήνοντας θετικά σημάδια για τη συνέχεια.

 

 

Στην 8η θέση γενικής και πρώτους στην κατηγορία RC4 βρίσκουμε τους Ελλαδίτες Αργυρίου/Συνετό ακολουθούμενοι σε γενική αλλά και κατηγορία από τους Τανούση/Αριστοδήμου, αμφότεροι με Toyota Yaris. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ερμής και Μιχάλης Κωνσταντίνου (Seat Ibiza) οι οποίοι πήραν και την πρώτη θέση στην κατηγορία RCS1. 

 

 

Στην 11η θέση γενικής και πρώτοι στην RCS2 ολοκλήρωσαν οι Γιαννούρης/Χρυσοστόμου με το Psaltis / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO V οι οποίοι κατάκτησαν και το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Τέλος την μικτή κατηγορία κέρδισαν οι Αγαθοκλέους/Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer X) και την κατηγορία αρχαρίων οι Μαρασίνος/Ξενοφώντος (Mitsubishi Lancer VI).

Επόμενος αγώνας για το Honda/Galatariotis – ENI Πρωτάθλημα Ράλι 2021 όπου θα κριθεί και ο φετινός πρωταθλητής είναι τo Venus Rally το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 11-12 Δεκεμβρίου.

Κύριος Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Ψάλτης Auto Parts με τις μπαταρίες Exide και την Comline Auto Parts.

09 Jul, 2025 Ώρα 13:06

Παρέλλης & Παπανδρέου θριάμβευσαν τερματίζοντας πρώτοι στη κατηγορία τους στο Ράλι Ακρόπολις 2025.

Thumbnail

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Κύπρου στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RC4 του Ράλι Ακρόπολις 2025.

Close

 

 

Με απόλυτο έλεγχο, υψηλή τεχνική κατάρτιση, εμπειρία που τέθηκε σε εφαρμογή και στρατηγική ωριμότητα, το κυπριακό δίδυμο ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα, καταγράφοντας κορυφαίους χρόνους σε όλες τις ειδικές διαδρομές και επικρατώντας απέναντι σε κορυφαίους διεθνείς αντιπάλους.

 

Close

 

Αυτή είναι μια  ιστορική επιτυχία αφού είναι η πρώτη φορά που Κύπριος οδηγός ανεβαίνει στην κορυφή της RC4 στο πλαίσιο του WRC – επιβεβαιώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι οι συμπατριώτες μας ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Το Opel Corsa Rally4 της Parellis Rally Team ανταποκρίθηκε απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάρη στην άψογη προετοιμασία και μηχανολογική υποστήριξη της ομάδας. Κομβικής σημασίας για την τεράστια αυτή επιτυχία ήταν και η υποστήριξη των χορηγών: η ECOMMBX ως χρυσός χορηγός που αποτελεί σταθερό πυλώνα στρατηγικής και ενίσχυσης, η IRIDA που στάθηκε δίπλα στην ομάδα με συνέπεια και αφοσίωση, ενώ οι Psaltis Auto Parts / MANNOL, Blue Island και Vitatrace συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την επιτυχία της φετινής προσπάθειας.

«Ήταν ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις, αλλά και στιγμές ανεπανάληπτες. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτό το αποτέλεσμα και τεράστια ευγνωμοσύνη προς την ομάδα και τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας. Το Rally Acropolis 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Παρέλλης.  

Με αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, η ομάδα Παρέλλη – Παπανδρέου περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της και συνεχίζει τη φετινή σεζόν με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, κοιτώντας μπροστά προς τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.