Video

10 Jan, 2022 Ώρα 19:43

Οδηγεί το Sony Vision στην Γερμανία, από το σπίτι του στην Ιαπωνία (βίντεο)

Thumbnail

Φαντάζεστε να βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αλλά να το χειρίζεται από το σπίτι του κάποιος άλλος; Η Sony το έκανε πράξη και φρόντισε να μας το αποδείξει με ένα βίντεο και πρωταγωνιστή το ηλεκτρικό της όχημα Vision-S.

Close

Το συγκεκριμένο σύνολο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες 268 ίππων και είναι εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και τηλεματικής. Ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάστηκε με τη Vodafone για μια εξ αποστάσεως οδήγησης μέσω σύνδεσης 5G. Έτσι λοιπόν το ηλεκτρικό όχημα ελεγχόταν από το Τόκιο ενώ βρισκόταν σε ειδική διαδρομή στο Aldenhoven της Γερμανίας.

Παρόλο που οι δύο τοποθεσίες απέχουν μεταξύ τους 9.363 χιλιόμετρα. ο χειριστής του αυτοκινήτου καθόταν στο γραφείο του και ήλεγχε με επιτυχία το Vision-S 01 σε ταχύτητες έως 61 χλμ./ώρα.

Close

Προληπτικά, υπήρχε άτομο πίσω από το τιμόνι του σεντάν σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά και έπρεπε να παρακάμψει τα τηλεχειριστήρια. Το ασυνήθιστο τεστ διεξήχθη ως μέρος ενός ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη τεχνολογίας σταθερής μετάδοσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

 

Close

Πηγή: Zougla.gr

17 Jul, 2025 Ώρα 09:27

Η Koenigsegg Sadair’s Spear, έγινε το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Goodwood FoS (βίντεο)

Thumbnail

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο γνωστές μηχανοκίνητες διοργανώσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ετήσιο φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, τα οποία πραγματοποιούν την γνωστή ανάβαση μήκους 1.86χλμ. Το τριήμερο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση, με απίστευτους χρόνους και νέα ρεκόρ.

Close

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκίμασαν την τύχη τους, ήταν και το νέο ριζοσπαστικό hypercar της Koenigsegg, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το σύνολο έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που κατέκτησε το διάσημο hillclimb.

Ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε μόλις 47,14 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Czinger 21C, κατά 1,68 δευτερόλεπτα. Το Czinger σημείωσε το ρεκόρ του πέρυσι, αρπάζοντάς το από το Rimac Nevera που έτρεξε τη διαδρομή σε 49,32 δευτερόλεπτα το 2023.

Close

 

Close

 

Το Sadair’s Spear είναι μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Jesko Attack. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V8 5,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, αλλά μπορεί να αποδώσει έως και 1.650 ίππους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική που συμβάλλει στη βελτίωση της downforce σε χαμηλότερες ταχύτητες και της ροής του αέρα προς τον κινητήρα και τα συστήματα ψύξης, κάτι που το αυτοκίνητο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε πλήρως στην πορεία του στο Goodwood. Τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2 είναι στάνταρ, με διαστάσεις 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω.

Η Koenigsegg θα παράγει μόνο 30 Sadair’s Spear, ενώ το μοντέλο το αποκάλυψε σε πιθανούς πελάτες πίσω από κλειστές πόρτες, ξεπουλώντας το «αμέσως».