Γενικά

10 Jun, 2022 Ώρα 13:03

Στο Brands Hatch για το δεύτερο αγώνα ο Τζιωρτζής

Thumbnail

Συνέχεια στο δυναμικό του ντεμπούτο στο NASCAR WHELEN EURO SERIES θέλει να δώσει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος βρίσκεται στο Brands Hatch της Αγγλίας το οποίο 10-12 Ιουνίου φιλοξενεί το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. 

Close

Στο τιμόνι της Chevrolet Camaro ο Τζιωρτζής ήταν καταιγιστικός στην πρεμιέρα στη Βαλένθια με δύο πρωτιές και δύο pole positions σε ισάριθμες κούρσες, επιδόσεις που θέλει να επαναλάβει στη μόλις 1.929χλμ πίστα προδιαγραφών Indy της Μ. Βρετανίας.

«Θα δώσω για μια ακόμη μια φορά ό,τι έχω και δεν έχω για να διατηρήσω τη δυναμική που απέκτησα μετά τον πρώτο γύρο της σεζόν, να διατηρήσω τη σταθερότητα που δείχνω στο πρωτάθλημα από το 2020 και να βελτιώσω την απόδοση μου, με στόχο ένα ακόμα δυνατό αποτέλεσμα» δηλώνει από την Αγγλία ο Κύπριος οδηγός που αγωνίζεται και φέτος με την κοινοπραξία Academy Motorsports / Alex Caffi Motorsports και την τεχνική υποστήριξη της έμπειρης Petri Corsi Automobili.

Close

Σχετικά με την αρένα όπου θα διαγωνιστούν τα αυτοκίνητα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR ο Τζιωρτζής εξηγεί: «είναι πολύ γρήγορη πίστα με γρήγορες συνεχόμενες τεχνικές στροφές που χρειάζονται προσοχή καθώς είναι μικρός ο γύρος και το παραμικρό λάθος κοστίζει σε θέμα χρόνου».

Για την Παρασκευή (10/6) είναι προγραμματισμένα ελεύθερα, επίσημα δοκιμαστικά το απόγευμα ενώ το Σάββατο (11/6) στις 11:45πμ θα γίνουν τα προκριματικά και στις 18:35 η πρώτη κούρσα. Η κούρσα της Κυριακής (12/6) αρχίζει στις 16:10, ώρα Κύπρου.

Close

Τη φετινή συμμετοχή του Βλαδίμηρου υποστηρίζουν η ALCO Filters, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η Daytona Raceway.

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου θα μεταδίδεται ζωντανά από Kreator.tv, Motorsport.tv, msmotor.tv, facebook.com/EuroNASCAR και στο youtube.com/c/EuroNASCAR. 

 

04 Apr, 2025 Ώρα 08:12

Ο Τζιωρτζής παρουσίασε το HTFX Ford Mustang V8, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν

Thumbnail

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής παρουσίασε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang V8, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 02 Απριλίου, στη Γαλλία και την πίστα Circuits De Vendee Fontenay-Le-Comte, ιδιοκτησίας της νέας ομάδας του, SPEEDHOUSE.

Close

Ο 28χρονος οδηγός θα λάβει μέρος για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR, συμμετέχοντας για τρίτη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία PRO. Στις πόρτες του νέου αυτοκινήτου του θα είναι αναγραμμένος ο αριθμός 64.

 

Close

 

«Είμαι ευγνώμων που γι’ ακόμη μια χρονιά θα εκπροσωπήσω το νησί  μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR. Είμαι πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος από ποτέ και, με τη δέσμευση της ομάδας, είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν κοινό στόχο, τον ευρωπαϊκό τίτλο, στον οποίο ήμασταν πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια» δήλωσε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ο Τζιωρτζής, που συμπλήρωσε: «Εκπροσωπώντας το νησί μου, την Κύπρο, από το 2020 σε ένα πρωτάθλημα πιστοποιημένο από τη FIA(Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), με κάνει ακόμα πιο δυνατό και είμαι έτοιμος να φέρω το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην γενέτειρα μου, την Λευκωσία». 

Close

Επί ευκαιρίας, ευχαρίστησε τους χορηγούς και την οικογένειά του. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πλατινένιο μου χορηγό, την εταιρεία HTFX, καθώς και τους υποστηρικτές μου, Alco Filters, Psaltis Auto Parts, Televantos Used Trucks, Panayiotides Gifts, Daytona Raceway και το Sana Hiltonia, αλλά και την οικογένειά μου, χωρίς τη συνδρομή της οποίας δεν θα ήταν δυνατόν να φθάσω μέχρι εδώ».

 

 

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας HTFX, κ. Κυριάκος Χατζηκυριάκου, ο οποίος σημείωσε: «Η ΗΤFX βρίσκεται για δεύτερη χρονιά δίπλα στις προσπάθειες του συμπατριώτη μας, πλέον ως Πλατινένιος Χορηγός, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR με κύριο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σεζόν, αλλά και στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία, καθώς είναι και η αγαπημένη του πίστα».

Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν θα γίνει στην πίστα Circuit Ricardo Tormo της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, ενώ ακολούθως στο καλεντάρι είναι οι αγώνες σε Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.