Video

12 Jul, 2022 Ώρα 11:24

Μπόρει ένας σκύλος να οδηγήσει μετά από 8 εβδομάδες εκπαίδευσης; (βίντεο)

Thumbnail

Και εκεί που νομίζεις πως οι τετράποδοι φίλοι μας είναι ήδη τέλειοι, έρχονται να αποδείξουν πως είναι πραγματικά απίθανοι. Δύο αδέσποτα σκυλάκια δέχθηκαν εκπαίδευση οδήγησης διάρκειας 8 εβδομάδων και οδήγησαν σε πολύ καλό βαθμό ένα ειδικά τροποποιημένο Mini Cooper, με την προσπάθεια του να μεταδίδεται live.

Close

 

 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, όχι μόνο βάζει μπροστά το αυτοκίνητο, αλλά στρίβει εντός της ειδικής πίστας και παραμένει προσηλωμένος στον δρόμο, έχοντας βέβαια τον εκπαιδευτή έξω από το παράθυρο να του δίνει εντολές.

Αρχικά έμαθαν τα βασικά σε ένα ειδικά τροποποιημένο ξύλινο όχημα σαν καρτ, και στη συνέχεια βγήκαν στη πίστα. Εννοείται πως υπήρχε περιοριστής ταχύτητας γιατί μπορεί να εμφανιζόταν και καμιά γάτα…

Close

 

17 Jul, 2025 Ώρα 09:27

Η Koenigsegg Sadair’s Spear, έγινε το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Goodwood FoS (βίντεο)

Thumbnail

Το Goodwood Festival of Speed είναι από τις πιο γνωστές μηχανοκίνητες διοργανώσεις. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ετήσιο φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού που περιλαμβάνει σύγχρονα και ιστορικά αγωνιστικά οχήματα, τα οποία πραγματοποιούν την γνωστή ανάβαση μήκους 1.86χλμ. Το τριήμερο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε και η φετινή διοργάνωση, με απίστευτους χρόνους και νέα ρεκόρ.

Close

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που δοκίμασαν την τύχη τους, ήταν και το νέο ριζοσπαστικό hypercar της Koenigsegg, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Το σύνολο έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας που κατέκτησε το διάσημο hillclimb.

Ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε μόλις 47,14 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το Czinger 21C, κατά 1,68 δευτερόλεπτα. Το Czinger σημείωσε το ρεκόρ του πέρυσι, αρπάζοντάς το από το Rimac Nevera που έτρεξε τη διαδρομή σε 49,32 δευτερόλεπτα το 2023.

Close

 

Close

 

Το Sadair’s Spear είναι μια ακόμα πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της Jesko Attack. Χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα V8 5,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, αλλά μπορεί να αποδώσει έως και 1.650 ίππους.

Το αυτοκίνητο διαθέτει αναθεωρημένη αεροδυναμική που συμβάλλει στη βελτίωση της downforce σε χαμηλότερες ταχύτητες και της ροής του αέρα προς τον κινητήρα και τα συστήματα ψύξης, κάτι που το αυτοκίνητο φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε πλήρως στην πορεία του στο Goodwood. Τα ελαστικά Michelin Pilot Cup 2 είναι στάνταρ, με διαστάσεις 275/35/20 εμπρός και 335/30/21 πίσω.

Η Koenigsegg θα παράγει μόνο 30 Sadair’s Spear, ενώ το μοντέλο το αποκάλυψε σε πιθανούς πελάτες πίσω από κλειστές πόρτες, ξεπουλώντας το «αμέσως».