Rally

08 Sep, 2022 Ώρα 12:57

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Ott Tanak ταχύτερος στο Shakedown

Thumbnail

Ο Ott Tanak σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο Shakedown, ακολουθούμενος από τους Thierry Neuville και Craig Breen. Το 1-2 πέτυχε η Hyundai στο Shakedown του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο οδηγός της Ford M-Sport ήταν τρίτος ταχύτερος.

Close

Προβλήματα αντιμερώπησε ο Sebastien Loeb, λόγω τεχνικού προβλήματος. Τα πληρώματα κατευθύνονται πλέον προς την Αθήνα για την εκκίνηση και την ΕΚΟ Super Special Stage στο ΟΑΚΑ.

 

Close

 

Ott Tanak ξεκίνησε την προσπάθειά του για χατ τρικ με νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, μπροστά από τον συναθλητή του στην Hyundai, Thierry Neuville. Ο Tanak, ο νικητής στη Φινλανδία και την Ypres, έγινε το σημείο αναφοράς με χρόνο 2:37,9″στην… προθέρμανση του αγλώνα στην Ειδική Διαδρομή Λυγαριά, 0,3″ μακριά από τον δεύτερο Neuville.

Close

Ο Craig Breen της M-Sport χρειάζεται ένα καλό αποτέλεσμα μετά από τρία ατυχήματα στα τρία τελευταία ράλι, αλλά ο νικητής του Ράλι Ακρόπολις του 2014 είναι σε χαλαρή διάθεση μέχρι στιγμής αυτό το Σαββατοκύριακο και σημείωσε έναν ενθαρρυντικό τρίτο καλύτερο χρόνο στο shakedown

Δείτε όλα τα αποτελέσματα του shakedown εδώ

 

 

Πρόβλημα για τον Loeb

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά το ράλι Safari στην Κένυα, ήταν ανταγωνιστικός στα πρώτα περάσματα του shakedown, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει για τρίτη φορά. Το Puma του Loeb, είχε πρόβλημα (έσβησε ο κινητήρας στην Ειδική). Ο Γάλλος  οδήγησε το αυτοκίνητο πίσω στο σέρβις όπου η ομάδα θα ψάξει την αιτία του προβλήματος.

 

 

Δηλώσεις

#69 Kalle ROVANPERΑ / Jonne HALTTUNEN

«Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε ξανά. Δε θα είναι εύκολο, στο Shakedown είχαμε λιγότερη πρόσφυση απ’ ό,τι περίμενα».

 

#8 Ott TΑNAK / Martin JΑRVEOJA

«Έχει αρκετές πέτρες. Η πρόσφυση αλλάζει από σημείο σε σημείο. Ειδικά η αυριανή μέρα θα είναι απαιτητική».

 

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Έχουμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο μπροστά μας. Θα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με την περσινή χρονιά».

 

#33 Elfyn EVANS Scott MARTIN

«Είναι μια διαφορετική πρόκληση σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες. Γλιστράει, η πρόσφυση είναι χαμηλή».

 

#42 Craig BREEN / Paul NAGLE

«Ανυπομονώ! Έχουμε καλές αναμνήσεις από τον αγώνα, θα δούμε τι θα γίνει».

 

#19 Sεbastien LOEB / Isabelle GALMICHE

«Το ράλλυ είναι πολύ διαφορετικό. Νέες ειδικές, σκληρή δουλειά στις δοκιμές. Πρέπει να βρούμε πάλι ρυθμό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

 

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Όλα είναι καλά. Το αυτοκίνητο είναι κορυφαίο. Ελπίζω σε ένα αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό της Κένυας».

 

 

Πηγή: Newsauto

Results.pdf505.36 KB
09 Jul, 2025 Ώρα 13:06

Παρέλλης & Παπανδρέου θριάμβευσαν τερματίζοντας πρώτοι στη κατηγορία τους στο Ράλι Ακρόπολις 2025.

Thumbnail

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Κύπρου στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RC4 του Ράλι Ακρόπολις 2025.

Close

 

 

Με απόλυτο έλεγχο, υψηλή τεχνική κατάρτιση, εμπειρία που τέθηκε σε εφαρμογή και στρατηγική ωριμότητα, το κυπριακό δίδυμο ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα, καταγράφοντας κορυφαίους χρόνους σε όλες τις ειδικές διαδρομές και επικρατώντας απέναντι σε κορυφαίους διεθνείς αντιπάλους.

 

Close

 

Αυτή είναι μια  ιστορική επιτυχία αφού είναι η πρώτη φορά που Κύπριος οδηγός ανεβαίνει στην κορυφή της RC4 στο πλαίσιο του WRC – επιβεβαιώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι οι συμπατριώτες μας ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Το Opel Corsa Rally4 της Parellis Rally Team ανταποκρίθηκε απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάρη στην άψογη προετοιμασία και μηχανολογική υποστήριξη της ομάδας. Κομβικής σημασίας για την τεράστια αυτή επιτυχία ήταν και η υποστήριξη των χορηγών: η ECOMMBX ως χρυσός χορηγός που αποτελεί σταθερό πυλώνα στρατηγικής και ενίσχυσης, η IRIDA που στάθηκε δίπλα στην ομάδα με συνέπεια και αφοσίωση, ενώ οι Psaltis Auto Parts / MANNOL, Blue Island και Vitatrace συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την επιτυχία της φετινής προσπάθειας.

«Ήταν ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις, αλλά και στιγμές ανεπανάληπτες. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτό το αποτέλεσμα και τεράστια ευγνωμοσύνη προς την ομάδα και τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας. Το Rally Acropolis 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Παρέλλης.  

Με αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, η ομάδα Παρέλλη – Παπανδρέου περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της και συνεχίζει τη φετινή σεζόν με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, κοιτώντας μπροστά προς τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.