Video

19 Sep, 2022 Ώρα 11:37

O James May κατέστρεψε ένα Mitsubishi Lancer Evolution VIII (βίντεο)

Thumbnail

Στις 16 Σεπτεμβρίου, προβλήθηκε στο Amazon Prime Video το νέο επεισόδιο του The Grand Tour, το οποίο τιτλοφορείται ως A Scandi Flick, στο οποίο οι Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May ταξίδευσαν στη Σκανδιναβικές χώρες. Ο May οδηγούσε ένα κίτρινο Mitsubishi Lancer Evolution VIII, ο Clarkson ένα Subaru Impreza WRX και ο Hammond ένα Audi RS4.

Close

Τα γυρίσματα του ειδικού επεισοδίου πραγματοποιήθηκαν πριν έξι μήνες, αλλά μόλις τον Αύγουστο έγινε γνωστό ότι υπήρχε ένα αρκετά ανησυχητικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον James May. Πιο συγκεκριμένα, ο Captain Slow βρισκόταν -μαζί με τους Jeremy Clarkson και Richard Hammond- στο Olavsvern, μια παροπλισμένη βάση του Βασιλικού Ναυτικού της Νορβηγίας που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Tromso.

 

Close

 

Η τριάδα των παρουσιαστών έκανε κόντρες μέσα σε ένα τούνελ, με τον May να οδηγούσε ένα κίτρινο Mitsubishi Lancer Evolution VIII, ο Clarkson ένα Subaru Impreza WRX και ο Hammond ένα Audi RS4. Δυστυχώς, ο “Captain Slow” φρέναρε καθυστερημένα και χτύπησε το αυτοκίνητο σε έναν τοίχο με αρκετά μεγάλη ταχύτητα.

Close

Ο May υπέστη κάταγμα στα πλευρά από το ατύχημα, με τον παρουσιαστή να χτυπά το κεφάλι του. Διακομίσθηκε άμεσα σε τοπικό νοσοκομείο όπου έκανε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να μπορέσουν οι γιατροί να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάτι πιο σοβαρό. Ευτυχώς, όχι. Δεν μπορούμε όμως να πουμε το ίδιο για το EVO.

23 Jun, 2025 Ώρα 12:11

Ασταμάτητη η Taycan Turbo GT, έχει πάρει τις πίστες με τη σειρά και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Thumbnail

Η Porsche Taycan Turbo GT πρόσθεσε άλλο ένα ρεκόρ πίστας στο ιστορικό της. Τον περασμένο μήνα, το ηλεκτρικό σεντάν σημείωσε νέο χρόνο στο Road Atlanta, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 6,73 δευτερόλεπτα, το οποίο είχε σημειωθεί από μια Taycan Turbo S. Η Taycan Turbo GT διέσχισε την πίστα των 4.09χλμ. σε 1: 27,15, παρά τα λίγα βρεγμένα σημεία, σημειώνοντας ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής.

Close

 

 

Το αυτοκίνητο που σημείωσε το νέο χρόνο ήταν μία Taycan Purple Sk, εξοπλισμένη με το πακέτο Weissach Package, το οποίο μειώνει το βάρος του συνόλου με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ προσθέτει και μια σταθερή πίσω αεροτομή.

Η Porsche παρουσίασε την Taycan Turbo GT πριν από ένα χρόνο ως το ισχυρότερο αυτοκίνητο της μάρκας. Το EV αποδίδει έως και 1.107 ίππους, ενώ χρειάζεται μόλις 2,1 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100χλμ./ώρα από στάση.

Close

 

 

Η Porsche ολοκλήρωσε το ρεκόρ της στην πίστα Road Atlanta με τα καλοκαιρινά ελαστικά επιδόσεων Pirelli P Zero Trofeo RS NF0 ρυθμισμένα στα 37 psi. Η αυτοκινητοβιομηχανία ενεργοποίησε επίσης το Track Endurance Mode για να μειώσει τη θερμοκρασία εκκίνησης της μπαταρίας πριν από τις δύο προσπάθειες. Η Porsche είχε κάνει το προηγούμενο ρεκόρ το 2020 με μια Taycan Turbo S, ολοκληρώνοντας έναν γύρο σε 1:33.88.

Το τελευταίο ρεκόρ της Taycan Turbo GT έρχεται μετά τον χρόνο ρεκόρ 1:42.1 που σημείωσε το αυτοκίνητο στην πίστα Interlagos της Βραζιλίας τον Μάρτιο. Το αυτοκίνητο σημείωσε επίσης ρεκόρ στο Nürburgring στις αρχές του 2024.