Ειδήσεις

03 Oct, 2022 Ώρα 17:22

Η LEXUS για 3η συνεχόμενη χρονιά κατακτά την κορυφή στην αξιολόγηση What Car?

Thumbnail

Για 3η συνεχή χρονιά η Lexus παραμένει στην κορυφή του βάθρου σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία. Αυτό προκύπτει από την αξιολόγηση που διεξήχθη σε έρευνα αξιοπιστίας που έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την έγκυρη και αναγνωρισμένη πλατφόρμα αγοράς αυτοκινήτων What Car? 

Close

Όπως πολύ χαρακτηριστικά διατυπώθηκε από την πλατφόρμα What Car?, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, «Όλα τα μοντέλα ολόκληρης της σειράς Lexus χαρακτηρίζονται από την απόλυτη αξιοπιστία». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 25.000 βρετανοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, έως πέντε ετών, συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνοντας κατά τη διαδικασία το κατά πόσον είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα με το όχημά τους. Στην περίπτωση θετικής απάντησης έπρεπε να συμπληρώσουν πληροφορίες που αφορούσαν το συνολικό χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για την επισκευή, καθώς και το ύψος του κόστους δαπάνης που απαιτήθηκε για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Close

Η Lexus αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ως η πιο αξιόπιστη μάρκα αυτοκινήτων, μεταξύ των 32 που παρουσιάστηκαν στην έρευνα, επιτυγχάνοντας συνολική βαθμολογία 98,4%. Σημειώνεται ότι ο πλησιέστερος «αντίπαλος» στην κατάκτηση της κορυφής αξιοπιστίας ήταν η αδελφή-εταιρεία της Lexus, η Toyota.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο Steve Huntingford, εκδότης του What Car; ανέφερε: «Τα αποτελέσματα δηλώνουν ότι είτε επιλέξετε ένα μοντέλο υψηλής τιμής είτε κάποιο σε πιο προσιτή τιμή, θα μπορείτε να αναμένετε ότι θα διαθέτετε τα πιο υποδειγματικά επίπεδα αξιοπιστίας».

Close

Όλα τα μοντέλα της Lexus που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα κατέγραψαν ποσοστό πέραν του 96%, ενώ τέσσερα από αυτά κατατάχθηκαν στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας τους. Το Lexus CT 200h αναδείχθηκε ως το πιο αξιόπιστο οικογενειακό αυτοκίνητο και το έκτο μοντέλο με τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά, με βαθμολογία 99,3%. Το Lexus UX 250h κατατάχθηκε 10ο στη γενική κατάταξη και 3ο στην κατηγορία των μικρών SUV με ποσοστό 99%, ενώ το Lexus IS ήταν το πιο αξιόπιστο στην κατηγορία του σε ποσοστό 98,3%. 

Ολοκληρώνοντας την επισκόπηση της επιτυχούς αξιολόγησης η πρώτη γενιά NX χαρακτηρίστηκε ως «σχεδόν το απόλυτα ανθεκτικό μοντέλο».  

24 Jul, 2025 Ώρα 17:09

Τζιωρτζής: «Όλα έτοιμα για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR»

Thumbnail

«Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, το καλύτερο μισό της χρονιάς που είχαμε από το 2020 στην ανώτατη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR» τόνισε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/7) για τον απολογισμό της πορείας του στο πρώτο μισό του 2025 στην έκτη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR.

Close

 

 

Ο Κύπριος οδηγός μετά από τους πρώτους τρεις αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 164 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από την έκτη θέση και σε κοντινή απόσταση από την τριάδα. «Είχαμε συνέχεια καλούς τερματισμούς και μαζέψαμε πολλούς βαθμούς που μας βάζουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος» ανέφερε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε: «Αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα, που αναγκαστικά θα αφαιρεθούν μετά τον επόμενο αγώνα στην Τσεχία τέλος Αυγούστου, η διαφορά μηδενίζεται».

Ο Κύπριος επαγγελματίας οδηγός εστίασε επίσης και στο γεγονός ότι με τις βελτιωμένες ρυθμίσεις που έγιναν στο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang, από τον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία αλλά και στα δοκιμαστικά που έγιναν, θα ενισχυθεί η προσπάθειά του να βρεθεί στο βάθρο στους τρεις αγώνες που ακολουθούν για την ολοκλήρωση της χρονιάς. 

Close

 

 

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνέπεια και τη σταθερότητα που δείχνει η νέα του ομάδα, η γαλλική SPEEDHOUSE. «Μου δίνει ένα αυτοκίνητο που δεν με προδίδει με μηχανικά προβλήματα και τους ευχαριστώ πολύ.  Σίγουρα να είσαι σε μία καινούργια ομάδα δεν είναι το πιο εύκολο να δεις τα αποτελέσματα από την αρχή, γι’ αυτό είναι θετικό ότι πλέον η διεκδίκηση του τίτλου είναι κοντά» σχολίασε και συμπλήρωσε με έμφαση: «Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να το πετύχουμε και τον ερχόμενο Οκτώβριο εδώ μπροστά να είναι η κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης».

 

 

Διπλοί βαθμοί στους δύο τελευταίους αγώνες

Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον τέταρτο αγώνα που θα γίνει στις 30-31 Αυγούστου στην πίστα Autodrom Most στην Τσεχία όπου μέχρι τότε απομένουν ακόμη τρία δοκιμαστικά με την ομάδα. Έπειτα θα ακολουθήσουν τα ημιτελικά στη Motorsport Arena Oschersleben στην Γερμανία στις 20-21 Σεπτεμβρίου και ο τελικός στη Circuit Zolder στο Βέλγιο στις 11-12 Οκτωβρίου. «Οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς, αφού οι βαθμοί σε αυτούς τους αγώνες μετράνε διπλοί» σημειώνει ο Τζιωρτζής.

Προανήγγειλε ευχάριστα νέα 

Στο μεταξύ, ο Κύπριος οδηγός προανάγγειλε και την άφιξη στην Κύπρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν ευχάριστα νέα που έχουν προκύψει για εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου που έχει τεθεί εδώ και καιρό. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε και όσους βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων του. Τον Πλατινένιο Χορηγό, την εταιρεία HTFX και τους υποστηρικτές ALCO Filters, Psaltis Auto Parts, Panayiotides Gifts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και πίστα Daytona Raceway.

 

Close