Νέα μοντέλα

13 Oct, 2022 Ώρα 15:15

Αυτή είναι η νέα BMW M2

Thumbnail

Πρεμιέρα για το πολύ-αναμενόμενο πιο μικρό σπορ μοντέλο της γκάμας των Μ της BMW.

Close

Η Μ GmbH με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων της αλλά και της παρουσίασης της εμβληματικής 2002 turbo (1973) παρουσίασε έγκαιρα τη νέα M2. Η οποία συνδυάζει τα μηχανικά μέρη των Μ3 και Μ4 σε ένα σαφώς πιο μικρό, αποκλειστικά δίθυρο αμάξωμα.

 

Close

 

Η καινούργια Μ2 λοιπόν, το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας των Μ είναι κατά 214 χιλιοστά πιο μικρή από την επίσης δίθυρη Μ4 (το μεταξόνιο αντίστοιχα είναι κατά 110 χιλιοστά πιο μικρό) και δεν έχει τη μεγάλη και για πολλούς διφορούμενη αισθητικά μάσκα της.

Close

Έχει τα κλασικά από πλευράς διαστάσεων «νεφρά» των BMW χωρίς περιγράμματα για πιο σπορ εμφάνιση, ενώ διαθέτει και ιδιαίτερα τονισμένα πίσω φτερά. Που συμβάλλουν στο δυναμικό της προφίλ, ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια διακριτική αεροτομή πίσω μαζί με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και το διαχύτη.

 

 

Φυσικά και δεν λείπουν οι χαρακτηριστικές των Μ λεπτομέρειες, όπως ο πιο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας και τα απαραίτητα λογότυπα, κάτι που ισχύει φυσικά και για το εσωτερικό.

Όπου κυριαρχεί, όπως άλλωστε σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα των Βαυαρών, το Curved Display. Σε συνδυασμό με τα μπάκετ καθίσματα με την πολύ καλή πλευρική στήριξη που προαιρετικά μπορούν να είναι και από ανθρακόνημα.

 

 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος σε σειρά bi-turbo των 3.000 κυβικών που γνωρίζουμε από τις M3 και M4 και για την περίσταση αποδίδει 460 ίππους και 550 Nm (από τις 2.650 έως τις 5.870 σ.α.λ.). Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Μ Sterptronic των 8 σχέσεων και προαιρετικά με ένα 6άρι μηχανικό, που μεταφέρουν την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

 

 

Στην πρώτη περίπτωση το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 4,1 δεύτερα και στη δεύτερη σε 4,3, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα και με το M Drivers Package ανεβαίνει στα 285.

 

 

Το τελευταίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την οροφή από ανθακόνημα και τα καθίσματα από το ίδιο υλικό που προαναφέραμε ενώ στάνταρ είναι η ενεργητική ανάρτηση Μ και ενεργό μπλοκέ (έως 100%) διαφορικό Μ.

Οι πωλήσεις της νέας BMW M2, που θα κατασκευάζεται στο Μεξικό παράλληλα με τις στάνταρ εκδόσεις του μοντέλου, θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023.

 

 

Λίγες ώρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της δεύτερης γενιάς της M2, διέρρευσαν επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου “φορτωμένο” με μια ευρεία λίστα από τον κατάλογο των M Performance Parts.

Αν και η “απλή” M2 δεν είναι ακριβώς αυτό που θα έλεγες συντηρητική σε εμφάνιση, με όλα αυτά τα πρόσθετα κάνουν τη σχεδίαση του υπερβολική και θυμίζεις την κραυγαλέα εμφάνιση της προηγούμενης γενιάς του Honda Civic Type R. Το αν τα M Performance Parts κάνουν την M2 χειρότερη σε εμφάνιση, θα το αφήσω στην κρίση σου.

 

 

Η M2 μπορεί να εξοπλιστεί με μια μεγάλη πίσω αεροτομή, τοποθετημένη στο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ, αλλά αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά θα παρατηρήσεις ότι υπάρχει και μια αεροτομή τοποθετημένη στην οροφή. Επιπλέον, υπάρχουν τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης τοποθετημένες στο κέντρο του carbon διαχύτη, όπως ακριβώς είδαμε στις τελευταίες M3 και M4.

 

 

Στους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω έχουν τοποθετηθεί νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως επίσης και στις πλαϊνές ποδιές. Τέλος, υπάρχουν νέα γραφικά για το προφίλ του αμαξώματος με γράμματα “M Performance”, εκεί όπου θα εντοπίσεις και carbon καπάκια των καθρεπτών και τους μεγαλύτερους τροχούς 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω.'

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές, όπου η μόνη αναβάθμιση που παρατηρούμε είναι το carbon στις ακτίνες του τιμονιού καθώς και στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό.

 

Πηγή: BMW, Autoblog, Newsauto

24 Apr, 2024 Ώρα 13:23

Λαμπερή παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Porsche Taycan

Thumbnail

Στη ζωή, βιώνουμε στιγμές γεμάτες μαγεία.

Close

Στιγμές που κάνουν την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά, στιγμές ευφορίας, καθαρής χαράς.

Όπως είναι οι στιγμές στη θέση του οδηγού του νέου Porsche Taycan.

Close

Του μόνου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που υπερδιεγείρει τις αισθήσεις και σε φορτώνει συναισθήματα.

Συναισθήματα τόσο ιδιαίτερα που δημιούργησαν ακόμη και την δική τους λέξη: Overfeel

Close

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό συναίσθημα προσέφερε στους προσκεκλημένους της η Porsche Cyprus στην φαντασμαγορική αποκάλυψη του νέου Porsche Taycan το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου στο Destination Porsche Limassol. 

Μια Overfeel, ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καλλιτέχνης Λουκής Αγρότης, ζωγράφισε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά σε κενό καμβά το νέο Porsche Taycan, κερδίζοντας τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.  Θαυμασμός που διατηρήθηκε αμείωτος, αφού αμέσως μετά ακολούθησαν με ένα πολύ επιβλητικό τρόπο τα αποκαλυπτήρια του νέου Porsche Taycan.

 

 

Ο συνδυασμός χρωμάτων σε iced blue διάθεση, στον φωτισμό, τα cocktails και τα εδέσματα της βραδιάς, συμπλήρωσαν μια άκρως ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στην εξέλιξη και την δημιουργικότητα.   Ταυτόχρονα με jazz διάθεση οι Γιάννης Μοδίτης και Μιχάλης Τσερκέζος, παρέσυραν το κοινό με την μουσική τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση τα πιο μελωδικά ηχοχρώματα.

Η Παυλίνα Ιακωβίδου Marketing & PR Manager της Porsche Cyprus, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας πως με την κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Taycan, η Porsche συνεχίζει να «ανεβάζει» ταχύτητα στην ηλεκτροκίνηση και να χαράζει τον δικό της μοναδικό δρόμο στην νέα εποχή. 

 

 

Η Porsche προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της λεπτομέρειας, να έχουν ρόλο σχεδιαστή στο δικό τους ξεχωριστό Taycan μέσω του online car configurator της εταιρείας που θα βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.porsche.com/central-eastern-europe/en/_cyprus_/models/taycan/taycan-models/taycan/

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.