Η Mercedes πήγε την αδιανόητα γρήγορη AMG ONE στο Nürburgring και σημείωσε νέο ρεκόρ για οχήματα παραγωγής, παρά τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Ο οδηγός Maro Engel έθεσε χρόνο γύρου 6:35.183 γύρω από την πίστα των 20.832 km, κάνοντας πλήρη χρήση του τεχνολογικού και υβριδικού συστήματος κίνησης της ONE, που προέρχεται από την F1 και αποδίδει 1.049 ίππους.
Ο καλύτερος καταγεγραμμένος χρόνος γύρου της Mercedes-AMG ONE είναι 8,43 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τη Mercedes-AMG GT Black Series και 3,65 δευτερόλεπτα ταχύτερος από την ντοπαρισμένη Porsche 911 GT2 RS της Manthey-Racing, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ για νόμιμα οχήματα δρόμου.

Η Mercedes είπε ότι ενώ ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η πίστα ήταν ακόμα υγρή και εν μέρει βρώμικη σε ορισμένα σημεία, κάνοντας τη ζωή πιο δύσκολη για τον έμπειρο οδηγό αγώνων. Υπήρχε επίσης ένα πρόβλημα χρόνου, με λιγότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ρεκόρ, γι 'αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία έφερε δύο μονάδες του hypercar στο Ring. Τελικά, το ρεκόρ σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου στις 17:14 ακριβώς, δηλαδή ένα λεπτό πριν κλείσει το Nürburgring.

Ο οδηγός της DTM και πρεσβευτής της Mercedes-AMG Maro Engel είπε: «Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να ορίσουμε έναν τέτοιο χρόνο γύρου με αυτές τις συνθήκες πίστας. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση».

Το εντυπωσιακό αυτό σύνολο κινεί ένας 1.600άρης V6 κινητήρας με ηλεκτρικό τούρμπο και αποδίδει από μόνος του 574 άλογα. Παράλληλα όμως υπάρχουν και τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ( ένα στον στροφαλοφόρο άξονα, ένα στο turbo και δύο στον εμπρός άξονα) τα οποία εκτινάσσουν την συνολική ισχύ στα 1.063 άλογα με την κίνηση να πηγαίνει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός νέου αυτοματοποιημένου κιβωτίου. Επιπλέον, οι μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν την ανάκτηση ενέργειας έως και 80 τοις εκατό κατά την επιβράδυνση, βοηθώντας στη φόρτιση της ελαφριάς μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης που διαθέτει και σύστημα άμεσης ψύξης. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,4 kWh και επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία 18,1 χλμ.

“Τρελάθηκε” ο Max Verstappen με τη νέα Ford Mustang GTD (βίντεο)
Η Ford Mustang GTD κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερου αμερικανικού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει κάνει ποτέ γύρο στο Nürburgring πέρυσι. Το αυτοκίνητο αξίας 327.000 δολαρίων έχει πλέον κερδίσει και τον σεβασμό του τετράκις Πρωταθλητή Οδηγών της Formula 1. Η Ford Performance δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσίαζε την πρώτη φορά που ο Max Verstappen οδήγησε τη Mustang GTD. Ο ίδιος, παράλληλα με τους επαίνους του για το σύνολο των 826 ίππων, υπαινίχθηκε τους λόγους για τους οποίους θα παραμείνει στη Red Bull όταν η συνεργασία της ομάδας με τη Ford ξεκινήσει το 2026.
Ο Verstappen οδήγησε την Mustang GTD στην πίστα Circuit du Grand Sambuc στη νότια Γαλλία με τον Chris Harris, δημοσιογράφο αυτοκινήτων και παρουσιαστή του Top Gear, στη θέση του συνοδηγού. Ενώ ο Harris εξέταζε την ιλιγγιώδη διαδικασία εγκλιματισμού του οδηγού της Red Bull στην πίστα, ο Verstappen έσπευσε να πει πόσο απόλαυσε τον ήχο του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V8 5,2 λίτρων. Έτρεχε από apex σε apex με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Ο Ολλανδός περιέγραψε την Mustang GTD ως “ωραία και αγωνιστική. Νιώθεις την πρόσφυση. Η απόκριση των φρένων και των αλλαγών ταχυτήτων είναι εξαιρετική”.
Η δοκιμαστική οδήγηση της Mustang GTD ήταν πιθανώς μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής του Verstappen από την άτονη σεζόν του στην F1. Στα μισά της σεζόν, έχει μόνο δύο νίκες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Με την ξαφνική απόλυση του επικεφαλής της ομάδας Christian Horner και τη McLaren να μην έχει αντίπαλο, φαινόταν ότι ο Verstappen θα έψαχνε για μια έξοδο από την Red Bull Racing. Κυκλοφόρησαν εικασίες γύρω από μια πιθανή μεταγραφή στη Mercedes, καθώς οι οπαδοί παρακολούθησαν τα ιδιωτικά τζετ του επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff και του Verstappen σε μια εκδρομή διακοπών στη Σαρδηνία.
