Video

16 Dec, 2022 Ώρα 08:55

Εμφανίστηκε η πρώτη Ferrari Purosangue στους δρόμους του Λονδίνου! (βίντεο)

Thumbnail

Η βασική έκδοση της Ferrari Purosangue στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, κοστίζει 313.000 λίρες (363.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές αξίες).

Close

Δεδομένης της υψηλής τιμής, δεν είναι περίεργο ότι ο οδηγός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός κατά τη μεταφορά της στον εκθεσιακό χώρο HR Owen Ferrari Mayfair. Καθώς το ξεφόρτωναν από το τρέιλερ και έμπαιναν με την όπισθεν στο κτίριο, περαστικοί φωτογράφισαν το πρώτο τετράθυρο αυτοκίνητο στην ιστορία της φίρμας.  

Προσέξτε, αυτό δεν είναι το τυπικό μαύρο χρώμα της Ferrari, καθώς είναι το νέο Nero Purosangue με χρωστικές που δημιουργούν κόκκινες αντανακλάσεις σε ορισμένες συνθήκες φωτισμού. Αυτοί οι σφυρηλατημένοι τροχοί είναι επίσης αρκετά ιδιαίτεροι με τη διχρωμία τους και το διαμαντένιο σχήμα σε συνδυασμό με τις κίτρινες δαγκάνες φρένων που κάνουν αντίθεση. Οι τεράστιες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος και οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος μας θυμίζουν το θηριώδες μοτέρ που υπάρχει κάτω από το καπό. 

Close

Η Ferrari Purosangue έρχεται να τα βάλει με τα υπόλοιπα SUV μεγαθήρια της αγοράς, έχοντας ως μεγάλο όπλο, τον V12 κινητήρα της. Ένα θηριώδες μοτέρ 6.5 λτ. το οποίο αποδίδει 725 ίππους και 716 Nm ροπής, την ώρα που μπορεί να πετύχει τελική στα 310χλμ./ώρα. Φυσικά συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων το οποίο είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος, χαρίζοντας στο σύνολο κατανομή βάρους 49:51 εμπρός και πίσω.

Ενώ στο παρελθόν υπήρχαν τετραθέσιες Ferrari, καμία από αυτές δεν πρόσφερε την άνεση της Purosangue. Το άνοιγμα των πίσω αρθρωτών θυρών παρέχει πρόσβαση σε μεμονωμένα καθίσματα που φαίνονται εξίσου σπορ με τα μπροστινά, προσφέροντας εξαιρετική πλευρική στήριξη, ενώ ο συνοδηγός έχει τη δική του οθόνη ενσωματωμένη στο ταμπλό, διαστάσεων 10,2 ιντσών.

Close

Η Purosangue θα έχει σχετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα καθώς ο οίκος Maranello έχει υποσχεθεί να περιορίσει την παραγωγή μόνο στο 20% της συνολικής ετήσιας παραγωγής της εταιρείας.

 

24 Apr, 2024 Ώρα 08:34

Ένα πλύσιμο σκέτη απόλαυση (βίντεο)

Thumbnail

Πόσο καιρό έχετε αφήσει το αυτοκίνητο σας χωρίς ένα καλό εξωτερικό και εσωτερικό πλύσιμο; Στο σημερινό βίντεο έχουμε ίσως το νικητή για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει να πλυθεί ένα Ι.Χ. καθώς η συγκεκριμένη C3 Corvette του 1978 που βλέπετε στη φωτογραφία, αφού οδηγήθηκε για περίπου 2.573χλμ. μετά έμεινε ακίνητη να σαπίζει για 45 χρόνια. Ευτυχώς σε κλειστό γκαράζ με κλειστά παράθυρα.

Close

Ήρθε η ώρα να λάβει την αγάπη που της αξίζει.

Το συνεργείο από το κανάλι WD Detailing στο YouTube, αφού κατάφερε να ανοίξει την γκαραζόπορτα, βρήκε το εγκαταλελειμμένο κλασικό αυτό μοντέλο και το μετέφερε στον ειδικό χώρο καθαρισμού.

Close

Ενώ η περισσότερη βρωμιά βγαίνει με λίγο σαπούνι και ένα πιεστικό, οι προφυλακτήρες είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Οι φίλοι της Corvette θα γνωρίζουν ότι αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκαν από πλαστικό και όχι από μέταλλο ή fiberglass, και οι άνθρωποι της WD Detailing υποψιάζονται ότι απορρόφησαν περισσότερη βρωμιά από την εναλλαγή θερμότητας από ό,τι τα υπόλοιπα πάνελ. Τίποτα που δεν μπορεί όμως να διορθωθεί με μια σκληρή βούρτσα και τα ανάλογα χημικά.

 

Close

 

Όποιος έβαλε αυτή την Corvette στην αποθήκη, αποφάσισε έξυπνα να κρατήσει τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, σφραγίζοντας την καμπίνα από τον εξωτερικό αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό που μοιάζει σχεδόν σαν καινούργιο. Αυτό δεν εμπόδισε τα ποντίκια να μπουν στο εσωτερικό, να φτιάξουν φωλιές και να αφήσουν περιττώματα στο πέρασμά τους. Μια σχολαστική ηλεκτρική σκούπα και ένα τρίψιμο ήταν το μόνο που χρειαζόταν η καμπίνα για να λάμψει όπως πριν από σχεδόν 50 χρόνια.