Ειδήσεις

24 Feb, 2023 Ώρα 13:20

IIHS: Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2023 είναι ιαπωνικά

Thumbnail

Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) των ΗΠΑ (το αντίστοιχο Euro NCAP) έδωσε τα φετινά αποτελέσματα της ετήσιας λίστας για τις δοκιμές σύγκρουσης των τελευταίων οχημάτων που δοκίμασε, και την συγκρίνει με την περσινή. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις του οργανισμού, τα νούμερα φαίνονται αρκετά ενθαρρυντικά για την ασφάλεια των επιβατών.

Close

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, 28 οχήματα που δοκιμάστηκαν κέρδισαν την ανώτερη Top Safety Pick+ βαθμολόγηση και 20 την δεύτερη τη τάξει Top Safety Pick.

Παρατηρώντας τις παρακάτω λίστες, οι κορεάτικες και ιαπωνικές μάρκες κυριάρχησαν στην Top Safety Pick+ και στην Top Safety Pick κατηγορία. Το Toyota Group, το οποίο περιλαμβάνει τις μάρκες Toyota και Lexus, απέσπασε τα περισσότερα βραβεία φέτος, αφού είδε 9 μοντέλα του να διακρίνονται στην Top Safety Pick+ βαθμολόγηση και 6 στην Top Safety Pick.

Close

Η Honda και η Acura ακολούθησαν με 6 βραβεία Top Safety Pick+ και 2 Top Safety Pick, με την Mazda να κερδίζει 6 βραβεία Top Safety Pick.

 

Close

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

Top Safety Pick+

Small Cars

Acura Integra

Midsize Cars

Subaru Outback

Toyota Camry κατασκευής Ιανουαρίου 2023 και μετά

Large Luxury Cars

Genesis G90

Small SUVs

Honda CR-V

Honda HR-V

Lexus UX

Subaru Solterra κατασκευής Οκτωβρίου 2022 και μετά

Midsize SUVs

Hyundai Palisade

Kia Telluride

Nissan Pathfinder

Subaru Ascent

Toyota Highlander

Volkswagen ID.4

Midsize Luxury SUVs

Acura MDX

Acura RDX

Infiniti QX60

Lexus NX

Lexus NX Plug-in Hybrid

Lexus RX

Tesla Model Y

Volvo XC90

Volvo XC90 Recharge

Minivans

Honda Odyssey

Toyota Sienna

Large Pickups

Rivian R1T crew cab

Toyota Tundra crew cab

Toyota Tundra extended cab

Top Safety Pick

Small Cars

Honda Civic hatchback εκτός από το Type R

Honda Civic sedan

Mazda 3 hatchback

Mazda 3 sedan

Toyota Corolla hatchback

Toyota Corolla sedan

Midsize Cars

Hyundai Sonata κατασκευής Δεκεμβρίου 2022 και μετά

Subaru Legacy

Midsize Luxury Cars

Lexus ES 350

Small SUVs

Mazda CX-30

Mazda CX-5

Mazda CX-50

Nissan Rogue

Subaru Forester

Toyota RAV4

Toyota RAV4 Prime

Toyota Venza

Midsize SUVs

Ford Explorer

Mazda CX-9

Midsize Luxury SUVs

Lincoln Nautilus

24 Jul, 2025 Ώρα 17:09

Τζιωρτζής: «Όλα έτοιμα για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR»

Thumbnail

«Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, το καλύτερο μισό της χρονιάς που είχαμε από το 2020 στην ανώτατη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR» τόνισε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/7) για τον απολογισμό της πορείας του στο πρώτο μισό του 2025 στην έκτη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR.

Close

 

 

Ο Κύπριος οδηγός μετά από τους πρώτους τρεις αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 164 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από την έκτη θέση και σε κοντινή απόσταση από την τριάδα. «Είχαμε συνέχεια καλούς τερματισμούς και μαζέψαμε πολλούς βαθμούς που μας βάζουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος» ανέφερε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε: «Αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα, που αναγκαστικά θα αφαιρεθούν μετά τον επόμενο αγώνα στην Τσεχία τέλος Αυγούστου, η διαφορά μηδενίζεται».

Ο Κύπριος επαγγελματίας οδηγός εστίασε επίσης και στο γεγονός ότι με τις βελτιωμένες ρυθμίσεις που έγιναν στο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang, από τον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία αλλά και στα δοκιμαστικά που έγιναν, θα ενισχυθεί η προσπάθειά του να βρεθεί στο βάθρο στους τρεις αγώνες που ακολουθούν για την ολοκλήρωση της χρονιάς. 

Close

 

 

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνέπεια και τη σταθερότητα που δείχνει η νέα του ομάδα, η γαλλική SPEEDHOUSE. «Μου δίνει ένα αυτοκίνητο που δεν με προδίδει με μηχανικά προβλήματα και τους ευχαριστώ πολύ.  Σίγουρα να είσαι σε μία καινούργια ομάδα δεν είναι το πιο εύκολο να δεις τα αποτελέσματα από την αρχή, γι’ αυτό είναι θετικό ότι πλέον η διεκδίκηση του τίτλου είναι κοντά» σχολίασε και συμπλήρωσε με έμφαση: «Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να το πετύχουμε και τον ερχόμενο Οκτώβριο εδώ μπροστά να είναι η κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης».

 

 

Διπλοί βαθμοί στους δύο τελευταίους αγώνες

Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον τέταρτο αγώνα που θα γίνει στις 30-31 Αυγούστου στην πίστα Autodrom Most στην Τσεχία όπου μέχρι τότε απομένουν ακόμη τρία δοκιμαστικά με την ομάδα. Έπειτα θα ακολουθήσουν τα ημιτελικά στη Motorsport Arena Oschersleben στην Γερμανία στις 20-21 Σεπτεμβρίου και ο τελικός στη Circuit Zolder στο Βέλγιο στις 11-12 Οκτωβρίου. «Οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς, αφού οι βαθμοί σε αυτούς τους αγώνες μετράνε διπλοί» σημειώνει ο Τζιωρτζής.

Προανήγγειλε ευχάριστα νέα 

Στο μεταξύ, ο Κύπριος οδηγός προανάγγειλε και την άφιξη στην Κύπρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν ευχάριστα νέα που έχουν προκύψει για εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου που έχει τεθεί εδώ και καιρό. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε και όσους βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων του. Τον Πλατινένιο Χορηγό, την εταιρεία HTFX και τους υποστηρικτές ALCO Filters, Psaltis Auto Parts, Panayiotides Gifts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και πίστα Daytona Raceway.

 

Close