Μετά από μόλις ένα Grand Prix φαίνεται πως η κατάσταση στο εσωτερικό της Ferrari είναι καζάνι που βράζει. Η αρχή έγινε με την παραίτηση του David Sanchez, επικεφαλής φιλοσοφίας και λειτουργιών αεροδυναμικής, ενώ ακολούθησαν οι αποχωρήσεις δύο ακόμη μηχανικών που βρισκόταν στη Ferrari πολλά χρόνια, οι Gino Rosato (32 χρόνια συμμετοχής στην ομάδα) και ο Jonathan Giacobazzi (εκτελεστικός διευθυντής αγώνων).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere dello Sport ο Frederic Vasseur βρίσκεται σε κόντρα με τον CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, με το δημοσίευμα να λέει πως ήδη ο Vasseur έχει βαρεθεί τον αυστηρό έλεγχο που ασκεί ο Vigna κυρίως στον οικονομικό τομέα και στο κομμάτι των χορηγών, με τον Vasseur να αισθάνεται πως δεν έχει την ελευθερία που περίμενε, θεωρώντας πως ο Vigna είναι αυτός που ελέγχει ουσιαστικά την ομάδα και όχι αυτός.

Ο Vasseur ήθελε να φέρει στην ομάδα έναν νέο χορηγό, αλλά ο Vigna άσκησε βέτο σε αυτή τη συμφωνία. Ουσιαστικά ο Vigna είναι εκείνος που αποφασίζει για τους χορηγούς από το 2021, όταν και πήρε τις αρμοδιότητες αυτές από τον Mattia Binotto, με τον CEO της Ferrari να μην είναι χαρούμενος και με το γεγονός πως ο Vasseur πέταξε με το ίδιο αεροπλάνο με τον Toto Wolff, για τις χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν.
Επιπλέον τόσο ο Laurent Mekies, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, όσο και ο Inaki Rueda, πρώην υπεύθυνος στρατηγικής της Ferrari, είναι ένα βήμα πριν την παραίτηση. Ο Rueda νοιώθει πως υποβιβάστηκε, ενώ ο Mekies, που ήταν το δεξί χέρι του Mattia Binotto, θέλει να πάει στη Formula 1 σε μια θέση δίπλα στον CEO της F1, Stefano Domenicali, μετά την απόφαση του Vasseur να του πάρει ορισμένες αρμοδιότητες και να του αφήνει μόνο τις λειτουργίες της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Ωστόσο ο Vasseur άσκησε βέτο στα θέλω του Mekies.

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει και για τον αρχισχεδιαστή της Scuderia, Enrico Cardile, που τον θέλουν να μην έχει στα πλάνα του να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ομάδα, συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το επόμενο έτος. Εάν συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στη Ferrari ο Simone Resta, που έχει σταλθεί από την Scuderia στη Haas.
Η Gazzetta dello Sport αναφέρει με δημοσίευμα της πως ο Charles Leclerc θορυβημένος για ότι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ferrari, να πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρίας, John Elkann, ζητώντας διαβεβαιώσεις πως η Ferrari παραμένει δεσμευμένη στους στόχους και στο πλάνο που έχει θέσει.

Verstappen: Τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν το ίδιο ελαφριά και μικρά με αυτά του 2010
Ο Max Verstappen υποστήριξε πως τα μονοθέσια της Formula 1 θα πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2010, τα οποία διέθεταν ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες και ζύγιζαν 180 κιλά λιγότερο από τα σημερινά.
Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα, τα μικρότερα. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν αλλάξεις τους κανονισμούς για τους κινητήρες. Προς το παρόν, οι κινητήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, αλλά είναι επίσης αρκετά μεγάλοι. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο μακρύτερο, χρειάζεται περισσότερη ψύξη, οπότε το αυτοκίνητο γίνεται αρκετά μεγάλο.
Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο όπως ήταν στην εποχή του 2010, ή και παλαιότερα. Αυτό θα ήταν ωραίο, γιατί νομίζω ότι θα βοηθήσει τους αγώνες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει,
Close
είπε ο Ολλανδός που μίλησε και για τον κινητήρα που κατασκευάσει η ομάδα του για την σεζόν του 2026, κινητήρας που οι φήμες τον θέλουν να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με αυτόν της Mercedes.
Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν αυτή τη στιγμή, “ναι, θα είμαστε πραγματικά, πραγματικά καλοί” Δεν έχεις καμία εγγύηση. Ξέρω ότι είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που κάνουμε, φέρνοντας και τον δικό μας κινητήρα, αλλά είναι επίσης και μια αρκετά συναρπαστική πρόκληση.
Close Μας δίνει επίσης την καλύτερη ευκαιρία να είμαστε ανταγωνιστικοί αντί να εξαρτόμαστε από έναν άλλο κατασκευαστή που είναι πρόθυμος να μας δώσει έναν κινητήρα. Οι κανονισμοί είναι τόσο περίπλοκοι που, φυσικά, ο κινητήρας θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσεις ότι θα φτιάξεις ένα καλό μονοθέσιο.
Πιστεύω ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι πολύ απαιτητικοί για όλους ώστε να ενσωματώσουν σωστά τα πάντα, από τη μονάδα ισχύος μέχρι το μονοθέσιο και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Ελπίζω να μας δώσει μερικούς ενδιαφέροντες αγώνες.
