Video

28 Mar, 2023 Ώρα 09:22

Δες το Pininfarina Battista να πιάνει 358 χλμ/ώρα, σημειώνοντας νέα παγκόσμια ρεκόρ (βίντεο)

Thumbnail

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Automobili Pininfarina έκανε γνωστό ότι το Battista έσπασε μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας στις εγκαταστάσεις δοκιμών Natrax της Ινδίας, που έγιναν πριν λίγες ημέρες.

Close

Τώρα, θα δεις ένα video που δημοσιεύτηκε χθες με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν αυτά τα ρεκόρ, και πιο συγκεκριμένα το Battista -φορώντας τα Michelin Pilot Sport Cup 2R ελαστικά- έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο στο 1/4 του μιλίου (402 μέτρα) και στο 1/2 μιλίου (804 μέτρα), καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του VBox, το πρώτο ολοκληρώθηκε σε 8,55 δευτ. και το δεύτερο σε 13,38 δευτ. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ για το 1/4 του μιλίου του είχε το Rimac Nevera με 8,58 δευτ.

 

Close

 

Πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού ιταλικού hypercar ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Pininfarina, Stefano Costa, ενώ στις δοκιμές συμμετείχαν και δημοσιογράφοι του Autocar Ινδίας, καθώς στόχος της εταιρίας ήταν να παρουσιαστεί ότι η εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου είναι προσβάσιμη σε όλους τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς.

Close

 

 

Επιπλέον, έγιναν δοκιμές για επίτευξη τελικής ταχύτητας για το Battista από τους δημοσιογράφους του παραπάνω μέσου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin. Ο Hormazd Sorabjee κατάφερε να δει με ευκολία ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα στην πίστα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην Ινδία των 332 χλμ./ώρα, με την Renuka Kirpalani να “πιάνει” τα 357,10 χλμ./ώρα, σημειώνοντας το ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή οδηγό στον κόσμο.

Και τα δύο αυτά ρεκόρ ταχύτητας επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

 

Πηγή: Autoblog.gr

24 Apr, 2024 Ώρα 08:34

Ένα πλύσιμο σκέτη απόλαυση (βίντεο)

Thumbnail

Πόσο καιρό έχετε αφήσει το αυτοκίνητο σας χωρίς ένα καλό εξωτερικό και εσωτερικό πλύσιμο; Στο σημερινό βίντεο έχουμε ίσως το νικητή για το μεγαλύτερο διάστημα που έχει να πλυθεί ένα Ι.Χ. καθώς η συγκεκριμένη C3 Corvette του 1978 που βλέπετε στη φωτογραφία, αφού οδηγήθηκε για περίπου 2.573χλμ. μετά έμεινε ακίνητη να σαπίζει για 45 χρόνια. Ευτυχώς σε κλειστό γκαράζ με κλειστά παράθυρα.

Close

Ήρθε η ώρα να λάβει την αγάπη που της αξίζει.

Το συνεργείο από το κανάλι WD Detailing στο YouTube, αφού κατάφερε να ανοίξει την γκαραζόπορτα, βρήκε το εγκαταλελειμμένο κλασικό αυτό μοντέλο και το μετέφερε στον ειδικό χώρο καθαρισμού.

Close

Ενώ η περισσότερη βρωμιά βγαίνει με λίγο σαπούνι και ένα πιεστικό, οι προφυλακτήρες είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Οι φίλοι της Corvette θα γνωρίζουν ότι αυτά τα κομμάτια κατασκευάστηκαν από πλαστικό και όχι από μέταλλο ή fiberglass, και οι άνθρωποι της WD Detailing υποψιάζονται ότι απορρόφησαν περισσότερη βρωμιά από την εναλλαγή θερμότητας από ό,τι τα υπόλοιπα πάνελ. Τίποτα που δεν μπορεί όμως να διορθωθεί με μια σκληρή βούρτσα και τα ανάλογα χημικά.

 

Close

 

Όποιος έβαλε αυτή την Corvette στην αποθήκη, αποφάσισε έξυπνα να κρατήσει τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά, σφραγίζοντας την καμπίνα από τον εξωτερικό αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα φωτεινό κόκκινο δερμάτινο εσωτερικό που μοιάζει σχεδόν σαν καινούργιο. Αυτό δεν εμπόδισε τα ποντίκια να μπουν στο εσωτερικό, να φτιάξουν φωλιές και να αφήσουν περιττώματα στο πέρασμά τους. Μια σχολαστική ηλεκτρική σκούπα και ένα τρίψιμο ήταν το μόνο που χρειαζόταν η καμπίνα για να λάμψει όπως πριν από σχεδόν 50 χρόνια.