Ειδήσεις

27 Apr, 2023 Ώρα 10:43

Νέα McLaren 750S: Η ισχυρότερη στην ιστορία με 750 άλογα

Thumbnail

Η McLaren προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του διαδόχου της 720S. Ο λόγος για τη νέα 750S, η οποία  είναι εξαιρετικά όμορφη, εξαιρετικά ελαφριά και εξαιρετικά ακριβή.

Close

Περνώντας κατευθείαν στο «ψητό», η νέα McLaren κινείται από έναν κινητήρα V8 4,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση. Αποδίδει 750 ίππους και 800 Nm ροπής, σε συνεργασία με ένα ανανεωμένο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων, το οποίο στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Στη νέα 750S σε ποσοστό 30% έχουν τοποθετηθεί καινούργια εξαρτήματα. Παράλληλα το μπροστινό μετατρόχιο είναι 6 χλστ. φαρδύτερο, ενώ έχει μεταβληθεί η γεωμετρία της ανάρτησης με το Proactive Chassis Control III της McLaren για καλύτερα κρατήματα.

 

Close

 

Οι 750S Coupe και Spider μπορούν να φτάσουν τα 100χλμ/ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα (με την cabrio να είναι 0,1 δευτερόλεπτα πιο αργή). Και οι δύο μπορούν να φτάσουν την τελική ταχύτητα των 331χλμ./ώρα.

Close

 

 

Η νέα 750S εντείνει ακόμη περισσότερο τη σχεδιαστική φιλοσοφία της McLaren, με το supercar να διαθέτει οικεία αλλά φρέσκια σχεδίαση. Στο μπροστινό μέρος, ένας νέος προφυλακτήρας διοχετεύει τον αέρα στις επανασχεδιασμένες και στενότερες οπές των ματιών που φιλοξενούν τα LED φώτα.

 

 

Ένας νέος εκτεταμένος εμπρός διαχωριστής παρέχει αεροδυναμική ισορροπία, λειτουργώντας σε συνδυασμό με την κατά 20% μεγαλύτερη ενεργή πίσω πτέρυγα. Το πίσω μέρος του coupe και του cabrio καταλήγει σε ένα σύστημα εξάτμισης με κεντρική έξοδο εμπνευσμένο από την P1, το οποίο ανάγκασε τους σχεδιαστές να επανατοποθετήσουν την ενεργή πίσω πτέρυγα λίγο ψηλότερα. 

 

 

Το εσωτερικό με Alcantara είναι στάνταρ, ενώ διατίθενται δύο επιπλέον προδιαγραφές: TechLux και Performance. Η πρώτη χρησιμοποιεί δέρμα Nappa σε όλη την καμπίνα, ενώ η Performance συνδυάζει δέρμα και Alcantara. Η McLaren βελτιώνει περαιτέρω το εσωτερικό με ένα νέο σκούρο μεταλλικό φινίρισμα και προσαρμόσιμο φωτισμό περιβάλλοντος. Το Apple CarPlay είναι στάνταρ, μαζί με βελτιωμένα γραφικά και καλύτερη ευαισθησία αφής για την κεντρική οθόνη. Μια νέα προσθήκη στην κεντρική οθόνη ενσωματώνει το νέο McLaren Control Launcher.

Η τιμή της είναι 300.000 ευρώ για την coupe και 313.000 ευρώ για την spider.

24 Jul, 2025 Ώρα 17:09

Τζιωρτζής: «Όλα έτοιμα για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR»

Thumbnail

«Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, το καλύτερο μισό της χρονιάς που είχαμε από το 2020 στην ανώτατη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR» τόνισε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (24/7) για τον απολογισμό της πορείας του στο πρώτο μισό του 2025 στην έκτη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR.

Close

 

 

Ο Κύπριος οδηγός μετά από τους πρώτους τρεις αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην 8η θέση της γενικής κατάταξης με 164 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από την έκτη θέση και σε κοντινή απόσταση από την τριάδα. «Είχαμε συνέχεια καλούς τερματισμούς και μαζέψαμε πολλούς βαθμούς που μας βάζουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος» ανέφερε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε: «Αν αφαιρέσουμε τα δύο χειρότερα αποτελέσματα, που αναγκαστικά θα αφαιρεθούν μετά τον επόμενο αγώνα στην Τσεχία τέλος Αυγούστου, η διαφορά μηδενίζεται».

Ο Κύπριος επαγγελματίας οδηγός εστίασε επίσης και στο γεγονός ότι με τις βελτιωμένες ρυθμίσεις που έγιναν στο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang, από τον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Brands Hatch στην Αγγλία αλλά και στα δοκιμαστικά που έγιναν, θα ενισχυθεί η προσπάθειά του να βρεθεί στο βάθρο στους τρεις αγώνες που ακολουθούν για την ολοκλήρωση της χρονιάς. 

Close

 

 

Εξάλλου, τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνέπεια και τη σταθερότητα που δείχνει η νέα του ομάδα, η γαλλική SPEEDHOUSE. «Μου δίνει ένα αυτοκίνητο που δεν με προδίδει με μηχανικά προβλήματα και τους ευχαριστώ πολύ.  Σίγουρα να είσαι σε μία καινούργια ομάδα δεν είναι το πιο εύκολο να δεις τα αποτελέσματα από την αρχή, γι’ αυτό είναι θετικό ότι πλέον η διεκδίκηση του τίτλου είναι κοντά» σχολίασε και συμπλήρωσε με έμφαση: «Να είστε σίγουροι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να το πετύχουμε και τον ερχόμενο Οκτώβριο εδώ μπροστά να είναι η κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης».

 

 

Διπλοί βαθμοί στους δύο τελευταίους αγώνες

Η σεζόν θα συνεχιστεί με τον τέταρτο αγώνα που θα γίνει στις 30-31 Αυγούστου στην πίστα Autodrom Most στην Τσεχία όπου μέχρι τότε απομένουν ακόμη τρία δοκιμαστικά με την ομάδα. Έπειτα θα ακολουθήσουν τα ημιτελικά στη Motorsport Arena Oschersleben στην Γερμανία στις 20-21 Σεπτεμβρίου και ο τελικός στη Circuit Zolder στο Βέλγιο στις 11-12 Οκτωβρίου. «Οι ημιτελικοί και οι τελικοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες της χρονιάς, αφού οι βαθμοί σε αυτούς τους αγώνες μετράνε διπλοί» σημειώνει ο Τζιωρτζής.

Προανήγγειλε ευχάριστα νέα 

Στο μεταξύ, ο Κύπριος οδηγός προανάγγειλε και την άφιξη στην Κύπρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, οπότε και θα ανακοινωθούν ευχάριστα νέα που έχουν προκύψει για εκπλήρωση ενός μεγάλου στόχου που έχει τεθεί εδώ και καιρό. Περισσότερα θα αποκαλυφθούν τον Νοέμβριο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε και όσους βρίσκονται δίπλα του στην προσπάθεια για επίτευξη των στόχων του. Τον Πλατινένιο Χορηγό, την εταιρεία HTFX και τους υποστηρικτές ALCO Filters, Psaltis Auto Parts, Panayiotides Gifts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και πίστα Daytona Raceway.

 

Close