Ειδήσεις

30 May, 2023 Ώρα 14:29

To θρυλικό Mazda 787B επιστρέφει στο χώρο που δοξάστηκε!

Thumbnail

Η Mazda ανακοίνωσε ότι θα πάει το Mazda 787B στο φετινό Le Mans για έναν αγώνα επίδειξης που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 του Ιουνίου, όντας ο 91ος αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στο La Sarthe Circuit στη Γαλλία.

Close

 

 

Φέτος θα εορταστεί η 100στή επέτειος του εικοσιτετράωρου αγώνα αντοχής στο Le Mans, και για το λόγο αυτό τα νικητήρια αγωνιστικά οχήματα των προηγούμενων χρόνων θα παρουσιαστούν ως εκθέματα στις 1 και 2 Ιουλίου στο Le Mans Museum, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Le Mans Sarthe Circuit, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη.

 

Close

 

Ακόμη, το Mazda 787B θα συμμετάσχει και σε αγωνιστικές επιδείξεις μικρής διαδρομής τα απογεύματα της 9ης και της 10ης Ιουνίου πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα, ενώ το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο 29 φορές εμφανιζόμενος στο Le Mans, Yojiro Terada.

 

 

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι το Mazda 787B ήταν ο νικητής του 59ου 24ώρου αγώνα αντοχής στο Le Mans το 1991, ήτοι τον 59ο αγώνα στην πίστα. Το 787B ήταν το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα με τέσσερις ρότορες που κέρδισε τον αγώνα.

 

 

Κατά τη διάρκεια του Le Mans Centennial race week, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση Japan Endless Discovery, μια συνεργασία των JNTO (Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), Toyota και Mazda. Οι θεατές του 24ωρου Le Mans θα εκτεθούν τόσο στην Ιαπωνική κουλτούρα, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό, όσο και στην Ιαπωνική πρωτοβουλία για την ουδετερότητα σε άνθρακα.

Ταυτόχρονα, η Mazda θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκών προδιαγραφών MX-30 e-Skyactiv R-EV. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του Mazda 787B και στο Le Mans Classic.

15 May, 2024 Ώρα 13:00

Μετά από 5 εκατ. χιλιόμετρα δοκιμών, έτοιμη για παρουσίαση η πρώτη υβριδική Porsche 911 στην ιστορία

Thumbnail

Η Porsche γράφει ιστορία καθώς για πρώτη φορά η 911 έρχεται με υβριδικό σύνολο και η εταιρία υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και ακόμα πιο σπορ αντιδράσεις.

Close

 

 

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία της εταιρίας, εγκαθίσταται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 για το δρόμο. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων κάνει την 911 ακόμα πιο δυναμική”, λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος των μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από το παγωμένο κρύο μέχρι την καυτή ζέστη, όπως συνέβη κατά τα τελευταία στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι.

 

Close

 

Είτε με υψηλό φορτίο του συστήματος μετάδοσης κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων, είτε με την κίνηση στο stop-and-go ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τις πιο δύσκολες προκλήσεις. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών συμπλήρωσαν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης για την ανάπτυξη.»

Πιο γρήγορη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και η ρύθμιση στο Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της 911. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο πρεσβευτής οδηγός της Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο σε 7:16,934 λεπτά – 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν εξοπλισμένο με τα στάνταρ ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός για αρκετές γενιές μοντέλων τώρα, και το οποίο παρέχει αυξημένη κάθετη δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

 

 

Λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα κίνησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Η Porsche μάς λέει ότι στοχεύει στις επιδόσεις, κάτι που απέδειξε και ο χρόνος στην πίστα.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι θα επιστρέψετε σε 15 ημέρες, όπου θα σας έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.