Γενικά

19 Jun, 2023 Ώρα 07:55

Τυφώνας ο Τζιωρτζής στο Brands Hatch

Thumbnail

Μπροστά σε 50.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν την πίστα του Brands Hatch στη Μεγάλη Βρετανία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής κινήθηκε γρήγορα σαν αστραπή, κέρδισε και τις δύο κούρσες της κατηγορίας EURO NASCAR 2 και περήφανα ανέβασε την κυπριακή σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου υποχρεώνοντας τους διοργανωτές να παίξουν δύο φορές τον εθνικό μας ύμνο.

Close

Ο Τζιωρτζής είχε κερδίσει και τις δύο κούρσες στην πρεμιέρα που έγινε στη Βαλένθια και πλέον δείχνει να βρίσκεται μια ταχύτητα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Στην τέταρτη του σεζόν στο πρωτάθλημα ήταν οι πρώτες νίκες του Τζιωρτζή μακριά από τη Βαλένθια που είναι το δεύτερό του σπίτι. Πλέον άνοιξε και την ψαλίδα της διαφοράς στη βαθμολογία. 

 

Close

 

Ο καλύτερος αγώνας της καριέρας του

Close

Και αν στη Βαλένθια οι νίκες ήρθαν σχετικά άνετα δεν έγινε το ίδιο στη Μεγάλη Βρετανία όπου ο Κύπριος οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports χρειάστηκε να δουλέψει πάρα πολύ. Στον πρώτο αγώνα ξεκίνησε από την τρίτη θέση και προσπέρασε τόσο τον Doubek όσο και τον Naska για να κόψει πρώτος το νήμα. Την Κυριακή (18/6) ο καιρός ήταν βροχερός. Ο Τζιωρτζής ξεκίνησε από την pole position αλλά ο σπεσιαλίστας του βρεγμένου Paul Jouffreau τον πέρασε στην εκκίνηση και έκτισε μάλιστα διαφορά. Όσο η πίστα στέγνωνε τόσο ο Τζιωρτζής πλησίαζε για να περάσει το Γάλλο στα μέσα του αγώνα. Ωστόσο, έχασε την αγωνιστική γραμμή και μαζί την πρωτιά, οπότε αναγκάστηκε να βάλει πάλι κάτω το κεφάλι και να πιέσει τον Γάλλο για να του πάρει την πρωτοπορία με δεύτερο πέρασμα λίγο πριν το τέλος.

 

 

«Περίμενα ότι θα ήταν δύσκολο στο βρεγμένο αφού έρχομαι από ένα νησί όπου όλο το χρόνο έχουμε ήλιο! Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο με την απόδοσή μου όσο και από τη δουλειά που έκανε η ομάδα όλο το τριήμερο» δήλωσε ο Τζιωρτζής που στη συνέχεια κόλλησε και το τέταρτο αυτοκόλλητο νικητή πάνω από την πόρτα του οδηγού. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στα NASCAR.

Οι δύο κούρσες της PRO

Ο Τζιωρτζής έκανε έναν επικό αγώνα στην κατηγορία NASCAR PRO την Κυριακή (18/6) όπου κατόρθωσε να τερματίσει στην 8η θέση έχοντας εκκινήσει από την τελευταία (25η). Η επιτυχία να κερδίσει 17 (!) θέσεις είναι τεράστια για τα δεδομένα του πρωταθλήματος όπου τα προσπεράσματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ο λόγος που ο Τζιωρτζής ξεκίνησε από την 25η θέση είναι ότι στον αγώνα του Σαββάτου (17/6) δεν έγραψε χρόνο αφού εγκατέλειψε λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση με κομμένο πεντάλ βενζίνης.

 

 

Πάντως προηγείται στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων (Junior Trophy) μετά από δύο γύρους ενώ υπάρχει ακόμα δρόμος καθώς μπορεί να έχουν συμπληρωθεί τέσσερις από τις δώδεκα κούρσες της σεζόν, ωστόσο, στην τελική κατάταξη θα προσμετρήσουν οι δέκα καλύτερες εκ των οποίων οι δύο θα είναι αυτές του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος όπου οι βαθμοί μετρούν διπλοί.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Ρώμη 8-9 Ιουλίου. H Ιταλία είναι η έδρα τόσο για την ομάδα του Τζιωρτζή όσο και για τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Alberto Naska.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

 

19 May, 2025 Ώρα 15:56

Πιο κοντά στον στόχο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά τον αγώνα της Ρώμης

Thumbnail

Σημαντικούς βαθμούς που τον ανέβασαν στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης πρόσθεσε στη συγκομιδή του ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, μετά τους δυο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαΐου, στην πίστα Vallelunga της Ρώμης, όπου ήταν ο δεύτερος σταθμός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR PRO για το 2025.

Close

Όπως και στην πρεμιέρα, στη Βαλένθια, ο Κύπριος οδηγός είχε να αντιμετωπίσει μηχανικά προβλήματα, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει, για να μπορέσει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Με βάση τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά το πρωινό του Σαββάτου ξεκίνησε δέκατος και έφθασε ένατος στον τερματισμό στην πρώτη κούρσα που έγινε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενώ την Κυριακή έκανε αφετηρία από την 11η θέση και τερμάτισες δέκατος.

Close

 

 

«Από πλευράς μου είμαι ικανοποιημένος, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Σίγουρα περιμέναμε κάτι καλύτερο από πλευράς αποτελεσμάτων και εννοώ φυσικά την πρώτη τριάδα, εκεί όπου πιστεύω ότι ανήκουμε, αλλά είχαμε και πάλι προβλήματα με τη θερμοκρασία του λαδιού και του νερού» σημειώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Είναι κάτι που θα δει η ομάδα για να βρει τι το προκαλεί, γιατί η αλήθεια ότι η ομάδα έχει διορθώσει κάποια εξαρτήματα μετά την Βαλένθια, αλλά το πρόβλημα χειροτέρεψε στην Ιταλία».

Στη συνέχεια, εξηγεί: «Οι θερμοκρασίες του αυτοκινήτου ήταν διαρκώς στο φουλ. Και στους δύο αγώνες μού άναψε το κόκκινο λαμπάκι που είναι ένδειξη ότι η μηχανή είναι στα όρια της. Το Σάββατο το πάλεψα, αλλά ειδικά την Κυριακή αποφάσισα να φεύγω το πόδι μου από το γκάζι πιο γρήγορα, να ανεβάζω τις ταχύτητες μου πιο ομαλά, να μην κουράζω τη μηχανή, άλλαζα συνεχώς γραμμή για να έχω καθαρό αέρα καθώς η προειδοποίηση ήρθε από τον 3 γύρο του αγώνα και είχα ακόμη 16 γύρους. Καθαρά ο στόχος ήταν να τερματίσω και τους δυο αγώνες για να πάρουμε σημαντικούς βαθμούς που με ανέβασαν πλέον στην όγδοη θέση και πολύ κοντά στο τοπ-3».

 

 

Συγκεκριμένα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής έχει μαζέψει μέχρι τώρα 110 βαθμούς και απέχει 31 από τον τρίτο στη βαθμολογία. Στην πρωτοπορία βρίσκεται ο Paul Jouffreau (145β) και δεύτερος στη γενική κατάταξη είναι ο Vittorio Ghirelli (142β.)

Όπως λέει ο Κύπριος οδηγός, η ομάδα του, SPEEDHOUSE, έχει προχωρήσει, σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους του πρωταθλήματος, τις διαδικασίες προκειμένου από τον επόμενο αγώνα να μπει καινούργια μηχανή απευθείας από το πρωτάθλημα στο αυτοκίνητο HTFX Ford Mustang V8, το οποίο οδηγεί την τρέχουσα σεζόν. «Παρά το φανήκαμε άτυχοι ότι το πρόβλημα παρέμεινε, από την άλλη χάρηκα ότι το πρωτάθλημα θα μας παραδώσει καινούργια μηχανή και θα λυθεί το πρόβλημα στην Αγγλία» επισημαίνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής.

Επόμενη στάση για το ΕURO NASCAR PRO είναι η πίστα Brands Hatch στη Μεγάλη Βρετανία το Σαββατοκύριακο, 7-8 Ιουνίου. 

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.

 

Close