Video

28 Jun, 2023 Ώρα 14:27

Verstappen και Tsunoda τα ισοπεδώνουν όλα με θηριώδη Monster Trucks! (βίντεο)

Thumbnail

Πολλοί είναι αυτού που λένε πως πλέον στην Formula 1 δεν κερδίζει ο οδηγός, αλλά το καλύτερο μονοθέσιο. Μία φράση που στοχεύει κυρίως στον περσινό πρωταθλητή Max Verstappen ο οποίος δείχνει να μην έχει αντίπαλο φέτος, όμως μην ξεχνάμε ότι είναι και αλάνθαστος. Κανείς δεν θα έπρεπε να ξεχνά πως όλοι οι πιλότοι της F1 αποτελούν την ελίτ των επαγγελματιών οδηγών και έχουν τις ικανότητες να οδηγήσουν κυριολεκτικά τα πάντα.

Close

Προς απόδειξη αυτού, η Red Bull, στην οποία ανήκουν τόσο η Red Bull όσο και η Alpha Tauri F1, έφερε αντιμέτωπο τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Max Verstappen με τον Yuki Tsunoda, σε έναν monster truck αγώνα. 

Formula 1

Ένα σύγχρονο μονοθέσιο F1 έχει χαμηλό κέντρο βάρους, ζυγίζει περίπου 800 κιλά και έχει έναν υβριδικό κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει περίπου 1.000 ίππους. Χρησιμοποιεί την αεροδυναμική για την ταχύτητα και πετυχαίνει από τα 0 στα 160χλμ./ώρα και πίσω στα 0 σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Close
   

Monster Truck

Ένα monster truck έχει εξαιρετικά υψηλό κέντρο βάρους, οπότε η ανατροπή του αποτελεί σοβαρό κίνδυνο. Οι μεγάλοι V8 κινητήρες τους αποδίδουν περίπου 500 ίππους και κάθε τροχός ζυγίζει 700 κιλά, ελαφρώς λιγότερο από ένα ολόκληρο σύγχρονο αυτοκίνητο F1.   Η μόνη αεροδυναμική που ενδιαφέρει τα monster trucks είναι να «πετάξουν» όταν εκτοξεύονται ή πηδούν πάνω από εμπόδια. 

Τόσο ο Verstappen όσο και ο Tsunoda εκπλήσσονται με το πόσο δυνατά είναι τα φορτηγά, πόσο ανώμαλα οδηγούνται και πόσο χώμα πετάγεται στην καμπίνα κάνοντας τον γύρο της πίστας στο βάθος του ορυχείου Erzberg στην Αυστρία.   Με το καλημέρα, ο Tsunoda αποδεικνύει ότι είναι γρήγορος, τρέχοντας με το μπλε και λευκό φορτηγό Ram γύρω από τη διαδρομή σε 58,3 δευτερόλεπτα. Είναι ένας εντυπωσιακός χρόνος, αλλά ο Verstappen είναι ταχύτερος, κάνοντας έναν γύρο σε λίγο πάνω από 55 δευτερόλεπτα.

Close

 

01 Aug, 2025 Ώρα 08:48

“Τρελάθηκε” ο Max Verstappen με τη νέα Ford Mustang GTD (βίντεο)

Thumbnail

Η Ford Mustang GTD κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερου αμερικανικού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει κάνει ποτέ γύρο στο Nürburgring πέρυσι. Το αυτοκίνητο αξίας 327.000 δολαρίων έχει πλέον κερδίσει και τον σεβασμό του τετράκις Πρωταθλητή Οδηγών της Formula 1. Η Ford Performance δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσίαζε την πρώτη φορά που ο Max Verstappen οδήγησε τη Mustang GTD. Ο ίδιος, παράλληλα με τους επαίνους του για το σύνολο των 826 ίππων, υπαινίχθηκε τους λόγους για τους οποίους θα παραμείνει στη Red Bull όταν η συνεργασία της ομάδας με τη Ford ξεκινήσει το 2026.

Close

Ο Verstappen οδήγησε την Mustang GTD στην πίστα Circuit du Grand Sambuc στη νότια Γαλλία με τον Chris Harris, δημοσιογράφο αυτοκινήτων και παρουσιαστή του Top Gear, στη θέση του συνοδηγού. Ενώ ο Harris εξέταζε την ιλιγγιώδη διαδικασία εγκλιματισμού του οδηγού της Red Bull στην πίστα, ο Verstappen έσπευσε να πει πόσο απόλαυσε τον ήχο του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V8 5,2 λίτρων. Έτρεχε από apex σε apex με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Ο Ολλανδός περιέγραψε την Mustang GTD ως “ωραία και αγωνιστική. Νιώθεις την πρόσφυση. Η απόκριση των φρένων και των αλλαγών ταχυτήτων είναι εξαιρετική”.

Η δοκιμαστική οδήγηση της Mustang GTD ήταν πιθανώς μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής του Verstappen από την άτονη σεζόν του στην F1. Στα μισά της σεζόν, έχει μόνο δύο νίκες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Με την ξαφνική απόλυση του επικεφαλής της ομάδας Christian Horner και τη McLaren να μην έχει αντίπαλο, φαινόταν ότι ο Verstappen θα έψαχνε για μια έξοδο από την Red Bull Racing. Κυκλοφόρησαν εικασίες γύρω από μια πιθανή μεταγραφή στη Mercedes, καθώς οι οπαδοί παρακολούθησαν τα ιδιωτικά τζετ του επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff και του Verstappen σε μια εκδρομή διακοπών στη Σαρδηνία.

Close

 

Close