Γενικά

30 Jun, 2023 Ώρα 11:57

Η STS Events φέρνει τις κόντρες στη πίστα!

Thumbnail

Η προσπάθεια μετρά χρόνια τώρα. Οι κόντρες ήταν πάντα ένα φαινόμενο το οποίο έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μετατραπεί σε κάτι νόμιμο και να γίνεται με έλεγχο και ασφάλεια.

Close

Πέρασαν δεκαετίες αλλα η πολιτεία ποτέ δεν αγκάλιασε τους νέους, τα hobby, τα αυτοκινηταθλήματα όσο και αν πολλές οργανωμένες ομάδες προσπάθησαν έστω και να ακουστούν για αυτό το σοβαρό θέμα το οποίο πραγματικά έχρηζε καλύτερης μεταχείρισης. 

Η βελτίωση και η ταχύτητα είναι ένα σημείο σταθμός για τους νέους. Όσο και να το συζητήσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου κάπου πάτησες με κάποιον. Κάπου δοκίμασες την τελική σου. Έκανες μια βελτίωση στο αμάξι που σε έκανε να νιώσεις τη διαφορά.

Close

Η STS Events, η εταιρεία που έφερε στο νησί το Dragster αλλά και τους πρώτους αγώνες Drift και Time Attack, τον τελευταίο καιρό κάνει κάτι διαφορετικό. Πιλοτικά ξεκίνησε πριν περίπου δύο μήνες όπου ο Στέλιος Κυθρεώτης έχοντας πολλές συζητήσεις με αρκετούς κοντράκηδες αποφάσισε ότι η Achna Speedway της οποίας ανέλαβε τη διαχείριση εδώ και κάποια χρόνια, θα έπρεπε να αφιερώσει μια νύχτα για τις κόντρες.

 

Close

 

Τα λόγια έγιναν πράξη σε μόνο λίγες μέρες. Και το "Kontres Nights" της Achna Speedway φαίνεται ότι καθιερώνεται για όλους τους φίλους της βελτίωσης και του street racing. Ένα event το οποίο θα επαναλαμβάνετε κάθε 15 μέρες σε νυχτερινές ώρες στην ασφάλεια της ευθείας της Achna Speedway. 

Έλα με το κράνος σου και δοκίμασε το αυτοκίνητο σου προκαλόντας όποιον θέλεις μιας και εκείνη τη νύχτα ο χώρος στάθμευσης της πίστας μετατρέπεται σε μια συνάντηση πολλών φίλων του αυτοκινήτου και της βελτίωσης.

Κέρδισε κόντρες στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας και μπές στο ρουστερ των καλύτερων κοντρακιδων στο νησί διεκδικώντας το "King of the Streets" της Achna Speedway! Και μην ξεχνάς. Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται!

 

21 May, 2024 Ώρα 08:12

Ανάβαση Άλασσας – Δυνατή πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, με πολλές μάχες!

Thumbnail

Μετά από μια μεγάλη αποχή από τους αγώνες ανάβασης, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by Psaltis Autoparts – ENEOS Motor Oil σε μια ωραία διαδρομή στην περιοχή του φράγματος Κούρρη, στην Άλασσα.

Close

Με 24 συμμετοχές, ο αγώνας ήταν μια πολύ καλή αρχή για το πρωτάθλημα.

 

Close

Psaltis

all

Close

 

Από το ξεκίνημα ήταν ξεκάθαρο ότι το μονοθέσιο Talex του Λούκα Χριστοφόρου ήταν ανίκητο. Με χρόνο 1.51.36 είχε το ταχύτερο πέρασμα της ημέρας. Για πρώτη φορά το αποτέλεσμα κρινόταν βέβαια από το άθροισμα των δύο περασμάτων των οδηγών. Ο χρόνος του Χριστοφόρου ήταν 3.43.60, ο γρηγορότερος της μέρας.

 

 

Δεύτερος καλύτερος χρόνος 3.59.63, ήταν αυτός του Κύρου Γεωργίου με το Cross Car, ο οποίος είναι πάντα γρήγορος και έμπειρος.

Τρίτος γενικής και πρώτος από τα συμβατικά αυτοκίνητα με το BMW M3 E36 ήταν ο Χρήστος Πολυκάρπου ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό come back και απόδειξε πως όταν έχει τα σωστά ελαστικά και την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να χτυπά πολύ ψηλές θέσεις! Ο Χρήστος μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και «αθλητής της ημέρας» αφού οι χρόνος του (4.00.63) ήταν όντως εντυπωσιακός.

Φωτογραφίες από τον Στέφανο Ιωάννου

 

Ακολούθησε ο Αντρέας Χριστοφόρου ο οποίος με το δεύτερο Cross Car έδειξε ότι «κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια». Με χρόνο 4.02.81 ήταν πρώτος στην κατηγορία RCK2.

Με το φοβερό χρόνο 1.59.86 που ήταν ο καλύτερο για συμβατικό αυτοκίνητο, ο Αργύρης Μπέλλου ακολούθησε με συνολικό χρόνο 4.04.08 και κέρδισε την κατηγορία RCE2. Ο Αργύρης παρουσιάζει στις αναβάσεις αλλά και στο Time Attack στην πίστα μια φοβερή βελτίωση και όπως όλα δείχνουν, μπορεί και για ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη με το πανέμορφο του Toyota Corolla GT4.

 

 

Ο Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με το EVO 3 του, λόγω ολισθηρότητας από τα ελαστικά του, δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση της RCΕ2 με συνολικό χρόνο 4.05.27.

Ο Αβράμης Αβραάμ, όπως πάντα ήταν αρκετά γρήγορος και με χρόνο 4.07.04 κέρδισε την κατηγορία RCE1 και την RCE2WD και ήταν κοντά σε χρόνο στους πρώτους 5 του αγώνα.

O Φώτος Φωτιάδης με χρόνο 4.09.53 ήταν πρώτος στην κατηγορία RCE2 και σίγουρα μπορεί και καλύτερα.

Ο Μηνάς Μηνά με το ΜΧ5 του ήταν πολύ γρήγορος και με χρόνο 4.14.57 κέρδισε και την κατηγορία RCS1.

Ο Στέλιος Κυθρεώτης με το SKF - Honda Civic Type R έχοντας ελαστικά χρησιμοποιημένα με μειωμένη πρόσφυση δεν μπόρεσε να χτυπήσει καλύτερο χρόνο και με 4.16.98 ήταν δεύτερος στην RCS1 και έκλεισε την πρώτη δεκάδα γενικής.

Ακολούθησαν ο Γιάννης Καδής με Honda Civic SiR και χρόνο 4.23.98 που ήταν δεύτερος στην RCE1, ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift GTi ο οποίος με χρόνο 4.23.45 ήταν πρώτος στην RCS3, ο Χάρης Περίκκος με χρόνο 4.30.86 ο οποίος οδήγησε δοκιμαστικά για πρώτη φορά το πανέμορφο Integra του και ήταν δεύτερος στην RCS2 και ο Μάριος Κωνσταντινίδης που πάντα δίνει το παρόν του στις αναβάσεις με το VW Golf GTi Mk2, με χρόνο 4.31.22 που ήταν τρίτος στην RCS1.

Από  κει και πέρα είχαμε τον Αλέξη Προξένου ο οποίος μετά από καιρό δοκίμασε το δυνατό EVO 6 του, με χρόνο 4.33.40 που ήταν τρίτος στην RCΕ2, τον Κυριάκο Κουδούνια με το Renault Clio του με χρόνο 4.33.59, τον Ευτύχιο Τρύφωνος με συνοδηγό τον Ηλία Τρύφωνος με το EVO 8 και χρόνο 4.51.33 που ήταν τρίτοι στην RCS2 και τον Γιάννη Εγγλέζου με το Honda Civic Type R που κάνει τα πρώτα του βήματα στις αναβάσεις με χρόνο 4.52.89.

Τέλος, είχαμε στη συνέχεια τον Φραγκέσκο Κεκκούρη με το Subaru Impreza STi και χρόνο 4.57.42, τον Μάριο Σεβαστίδη στην πρώτη του εμφάνιση με το Mini Cooper S με χρόνο 5.00.86 και τον Νικόλα Χαραλάμπους με χρόνο 5.13.12 με το κλασικό Lada Samara που ήταν δεύτερος στην κατηγορία RCS3.

Χωρίς χρόνο έτρεξαν και οι Ορέστης Αγαθοκλέους – Πάρης Μέζος με ένα κλασικό Ford Escort Mk2.

Για την διακίνηση των αθλητών είχαν μισθωθεί λεωφορεία, ενώ να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ούτε και μια έξοδος αυτοκινήτου από την διαδρομή.

Με μια καινοτομία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, οι θεατές έβλεπαν live τα αποτελέσματα, αμέσως μετά το κάθε πέρασμα του κάθε οδηγού!

Τον αγώνα διοργάνωσε η επιτροπή πίστας και ασφάλτινων αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Βασικός χορηγός είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα Λιπαντικά ENEOS.

Υποστηρικτές ήταν το Red Bull Energy Drink, το School of Automotive Engineering, η Φάρμα Αχναγάλ Ελευθερίου, η μεγάλη έκθεση Boyz Stuff Show, οι βενζίνες VP Racing, τα racing parts GT2i , ενώ όλη την επιμέλεια είχε η εταιρεία promoter, STS Events. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Car.com.cy με το onlyracingcy.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου σε διαδρομή που εκτός απροόπτου θα είναι στα Λεύκαρα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κάνε Join το γκρουπ του πρωταθλήματος αναβάσεων στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα άμεσα!