Γενικά

06 Jul, 2023 Ώρα 15:26

Στη Ρώμη για να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή χρονιά ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που είχε στους πρώτους δυο αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR 2023 θέλει να δώσει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής το διήμερο 8-9 Ιουλίου στην πίστα Vallelunga που βρίσκεται στην Ιταλία, έδρα της ομάδας του Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports.

Close

Ο Κύπριος οδηγός θα έχει και στη Ρώμη διπλά καθήκοντα, καθώς θα τρέξει τόσο στη EURO NASCAR 2, κατηγορία στην οποία προηγείται στη γενική κατάταξη έχοντας τέσσερις πρωτιές σε ισάριθμους αγώνες, καθώς και στη EURO NASCAR PRO στην οποία τρέχει ως «rookie» (πρωτοεμφανιζόμενος).

Στη EURO NASCAR 2 ο Κύπριος οδηγός θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, μιας και αν πετύχει και μία πέμπτη σερί νίκη θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατέχει από το 2016 ο Βέλγος Stienes Longin. Με τις τέσσερις νίκες ο Τζιωρτζής μάζεψε 160 βαθμούς και απέχει 21 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και τον Νaska Alberto (139β.), ο οποίος θα αγωνιστεί στην πατρίδα του σε αυτόν τον αγώνα. Πιο κάτω από τον Ιταλό είναι ο Γάλλος P. Jouffreau (135β.), ενώ την πρώτη τετράδα κλείνει ο G. Linster από το Λουξεμβούργο. Οι τέσσερις τους είχαν τερματίσει ανάμεσα στους πρώτους πέντε και στις τέσσερις κούρσες που έγιναν μέχρις στιγμής.

Close

 

 

Στη EURO NASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, στην παρθενική του παρουσία στην κατηγορία, μετρά δυο τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα εκ των οποίων ο ένας στην πρώτη πεντάδα, ενώ στις άλλες δύο κούρσες είχε ατυχίες, καθώς στη μία περίπτωση είχε δεχθεί χτύπημα λίγο πριν από τον τερματισμό, ενώ στη δεύτερη προέκυψε μηχανικό πρόβλημα στον πρώτο γύρο. Στη γενική κατάταξη ισοβαθμεί με τον Ολλανδό L. Hezemans στην 11η θέση με 102 βαθμούς.

Τα δοκιμαστικά στη πίστα της Ρώμης, που είναι απόστασης 4,085χλμ και ο κάθε αγώνας 18 γύρων καλύπτει συνολικά 73,53χλμ, θα γίνουν την Παρασκευή (07/07). Το πρωί του Σαββάτου (08/07) θα διεξαχθούν τα προκριματικά, πρώτα για τη EURO NASCAR PRO κι έπειτα για τη EURO NASCAR 2, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσουν οι πρώτοι αγώνες των δύο κατηγοριών. Το πρωί της Κυριακής (09/07) θα γίνει ο δεύτερος αγώνας για τη EURO NASCAR 2 και το μεσημέρι ο δεύτερος της ΕURO NASCAR PRO.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

20 May, 2024 Ώρα 17:29

Με καινούργιο αυτοκίνητο και αυξημένες υποχρεώσεις έτρεξε στην Ιταλία ο Τζιωρτζής

Thumbnail

«Νιώθω ικανοποιημένος, σκοράραμε πολύτιμους βαθμούς, με ένα αυτοκίνητο καινούργιο. Μέχρι την Αγγλία, σε δυο βδομάδες, έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε πολύ μαζί του και να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε και αξίζουμε, σαν ομάδα και σαν οδηγός» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία όπου έτρεξε στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR του 2024.

Close

Σε έναν αγώνα που έτρεξε για πρώτη φορά με καινούργιο αυτοκίνητο, με το νούμερο «1» στις πόρτες, και που πέραν από την προσπάθειά του στο EURO NASCAR PRO, όπου κατέγραψε μία παρουσία στην πρώτη δεκάδα, αγωνίστηκε στην πίστα της Vallelunga και στη EURO NASCAR 2, στην οποία είχε δυο τερματισμούς στο τοπ-5. 

 

Close

 

«Στα δύο 30λεπτα επίσημα δοκιμαστικά της Παρασκευής, καταφέραμε να γράφουμε χρόνους μέσα στους πέντε κορυφαίους στην ENPRO, με ένα αυτοκίνητο καινούργιο που δεν είχα την ευκαιρία να καλύψω χιλιόμετρα μαζί του πριν την Ιταλία» αναφέρει ο Τζιωρτζής και συμπληρώνει: «Ως αποτέλεσμα την Παρασκευή το απόγευμα δέχθηκα πρόσκληση από την ομάδα μου, Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, να τρέξω και στην EN2, καθώς ήμασταν πιο γρήγοροι και από τον Martin Doubek που ήταν γρηγορότερος στην κατηγορία».

Close

Τα αποτελέσματα

Η δράση στον αγώνα ξεκίνησε το πρωινό του Σαββάτου (18/05) με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, όπου στον πρώτο γύρο αντίπαλος οδηγός (Νο77) γύρισε μπροστά στον Τζιωρτζή που στην προσπάθειά του να τον αποφύγει για να μην χτυπήσουν, εισήλθε στο γρασίδι. «Λόγω του γρασιδιού, έκλεισε το μπροστινό μέρος και ανέβασε θερμοκρασία νερού το αυτοκίνητο. Τερμάτισα 13ος στα χρονομετρημένα της PRO, καθώς όταν ψηλώσει θερμοκρασία ο κινητήρας δεν αποδίδει όσο πρέπει» σημειώνει. Έπειτα, στα χρονομετρημένα της EURO NASCAR 2 κατέγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

 

 

Ακολούθησαν οι πρώτοι αγώνες στις δυο κατηγορίες, τερματίζοντας 10ος στην ENPRO και τέταρτος στην ΕΝ2. Την Κυριακή στον αγώνα της EN2 τερμάτισε πέμπτος, με τις κίτρινες σημαίες να παίζουν ρόλο στην στρατηγική του κάθε οδηγού. Αργότερα στην ENPRO ξεκίνησε από τη 12η θέση στην γραμμή εκκίνηση και ήταν δέκατος μέχρι τα μέσα του αγώνα αλλά κάπου εκεί ήρθε μια αναποδιά που τον έθεσε εκτός αγώνα. «Το τιμόνι του αυτοκινήτου με πρόδωσε στην χειρότερη στροφή της πίστας με 240km (πρώτη στροφή). Πήγα να στρίψω δεξιά με τέρμα γκάζι και το αυτοκίνητο δεν έστριβε και κατευθυνόμουν προς τις μπαριέρες» εξηγεί ο 27χρονος οδηγός και προσθέτει: «Φάνηκα τυχερός ότι μπλόκαρα τα φρένα για να σταματήσω και σπίναρα μέσα στα χώματα. Βγήκα από την άλλη πλευρά χωρίς να χτυπήσω πάνω στις μπαριέρες και χωρίς να με χτυπήσουν άλλοι οδηγοί». 

Πλέον, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί να δουλέψει με το καινούργιο αυτοκίνητο τις επόμενες δυο εβδομάδες μέχρι τον αγώνα στην πίστα Brands Ηatch στη Μεγάλη Βρετανία, που είναι προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου. Πέρσι, στην συγκεκριμένη πίστα ο Τζιωρτζής είχε ανεβεί δυο φορές στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, κερδίζοντας τις ισάριθμες κούρσες στην κατηγορία EURO NASCAR 2.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.