Γενικά

21 Aug, 2023 Ώρα 15:24

Τελική μάχη διάκρισης στο Portland για τον Παπασάββα

Thumbnail

Στα δεκαπέντε του μόλις χρόνια έδειξε σε όλους ότι μπορεί να κερδίσει αγώνες και τώρα θέλει να κλείσει τη χρονιά του στην πίστα του Portland με άλλο ένα αποτέλεσμα το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για ακόμη πιο μεγάλες ευκαιρίες διάκρισης για την Κύπρο. 

  

Η περίφημη πίστα του Portland φιλοξενεί τους νεαρούς άσους του πρωταθλήματος USF2000 για το φινάλε της σεζόν (31 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου) με το πρόγραμμα του weekend να περιλαμβάνει τρεις αγώνες.

Close
 

Ο Ευαγόρας Παπασάββας, ο 15χρονος Κύπριος άσος του πρωταθλήματος, ο οποίος βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πετύχει δύο pole positions και μία νίκη στη φετινή σεζόν, θα έχει στην πίστα του Portland τρεις ακόμη ευκαιρίες για να βάλει τον εαυτό του μπροστά στα μάτια των «κυνηγών ταλέντων» των ΗΠΑ, καθώς εποφθαλμιά την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.  

Η πίστα στο Portland (μία από τις πόλεις-λιμάνια στη βορειοδυτική ακτή του Ειρηνικού) βρίσκεται στο Oregon και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες αρένες ταχύτητας των ΗΠΑ. Έχει μήκος 3.1 χλμ. και διαθέτει μία ιδιαιτερότητα, αφού το οδόστρωμά της καλύπτεται σε σημεία είτε από άσφαλτο είτε από μπετόν, γεγονός που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για τους οδηγούς. Το κράτημα αλλάζει ανάλογα με τον τύπο του οδοστρώματος και το θέμα «φθορά ελαστικών» μπορεί να αποτελέσει πονοκέφαλο για τους νεαρούς οδηγούς.

Close
  

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Ευαγόρας Παπασάββας κατάφερε φέτος να εκπροσωπήσει την Κύπρο πέντε φορές στο βάθρο των νικητών (πέτυχε την πρώτη του νίκη στην πίστα της πολιτείας όπου διαμένει, στο Ohio) ενώ τον περασμένο Μάιο έγινε ο πρώτος Κύπριος που προηγήθηκε σε έναν αγώνα στη θρυλική πίστα της Indianapolis, γράφοντας ιστορία για τη χώρα μας καθώς διασταύρωσε τη διάσημη γραμμή με τα τούβλα μπροστά από το υπόλοιπο γκρουπ των φιλόδοξων οδηγών του πρωταθλήματος. 

 

Close

Ευαγόρας Παπασάββας: Μια χρυσή ευκαιρία προβολής για την Κύπρο 

Ο 15χρονος Κύπριος, με καταγωγή από τη Λεμεσό, αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα που εκπροσωπούν τον τόπο μας σε ένα τόσο σημαντικό πρωτάθλημα του εξωτερικού, αφού η USF2000 απέχει δύο μόλις σκαλοπάτια από το ξακουστό πρωτάθλημα των Indycar.

Το όφελος και η προβολή που μπορεί να έχει η δική μας πολιτεία, καθώς και οι χορηγοί που στηρίζουν τον Ευαγόρα, είναι τεράστιο. Αρκεί να πούμε πως η διάκριση σε ένα τόσο υψηλό πεδίο του παγκόσμιου αθλητισμού αποτελεί σπάνιο φαινόμενο και η «χρυσή ευκαιρία» δεν πρέπει να χαθεί. 

Η σεζόν του 2024 θα βάλει τον χαρισματικό οδηγό στο pole position για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την πραγματοποίηση ενός τεράστιου ονείρου για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα μας.   

 

21 May, 2024 Ώρα 08:12

Ανάβαση Άλασσας – Δυνατή πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, με πολλές μάχες!

Thumbnail

Μετά από μια μεγάλη αποχή από τους αγώνες ανάβασης, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by Psaltis Autoparts – ENEOS Motor Oil σε μια ωραία διαδρομή στην περιοχή του φράγματος Κούρρη, στην Άλασσα.

Close

Με 24 συμμετοχές, ο αγώνας ήταν μια πολύ καλή αρχή για το πρωτάθλημα.

 

Close

Psaltis

all

Close

 

Από το ξεκίνημα ήταν ξεκάθαρο ότι το μονοθέσιο Talex του Λούκα Χριστοφόρου ήταν ανίκητο. Με χρόνο 1.51.36 είχε το ταχύτερο πέρασμα της ημέρας. Για πρώτη φορά το αποτέλεσμα κρινόταν βέβαια από το άθροισμα των δύο περασμάτων των οδηγών. Ο χρόνος του Χριστοφόρου ήταν 3.43.60, ο γρηγορότερος της μέρας.

 

 

Δεύτερος καλύτερος χρόνος 3.59.63, ήταν αυτός του Κύρου Γεωργίου με το Cross Car, ο οποίος είναι πάντα γρήγορος και έμπειρος.

Τρίτος γενικής και πρώτος από τα συμβατικά αυτοκίνητα με το BMW M3 E36 ήταν ο Χρήστος Πολυκάρπου ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό come back και απόδειξε πως όταν έχει τα σωστά ελαστικά και την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να χτυπά πολύ ψηλές θέσεις! Ο Χρήστος μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και «αθλητής της ημέρας» αφού οι χρόνος του (4.00.63) ήταν όντως εντυπωσιακός.

Φωτογραφίες από τον Στέφανο Ιωάννου

 

Ακολούθησε ο Αντρέας Χριστοφόρου ο οποίος με το δεύτερο Cross Car έδειξε ότι «κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια». Με χρόνο 4.02.81 ήταν πρώτος στην κατηγορία RCK2.

Με το φοβερό χρόνο 1.59.86 που ήταν ο καλύτερο για συμβατικό αυτοκίνητο, ο Αργύρης Μπέλλου ακολούθησε με συνολικό χρόνο 4.04.08 και κέρδισε την κατηγορία RCE2. Ο Αργύρης παρουσιάζει στις αναβάσεις αλλά και στο Time Attack στην πίστα μια φοβερή βελτίωση και όπως όλα δείχνουν, μπορεί και για ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη με το πανέμορφο του Toyota Corolla GT4.

 

 

Ο Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με το EVO 3 του, λόγω ολισθηρότητας από τα ελαστικά του, δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση της RCΕ2 με συνολικό χρόνο 4.05.27.

Ο Αβράμης Αβραάμ, όπως πάντα ήταν αρκετά γρήγορος και με χρόνο 4.07.04 κέρδισε την κατηγορία RCE1 και την RCE2WD και ήταν κοντά σε χρόνο στους πρώτους 5 του αγώνα.

O Φώτος Φωτιάδης με χρόνο 4.09.53 ήταν πρώτος στην κατηγορία RCE2 και σίγουρα μπορεί και καλύτερα.

Ο Μηνάς Μηνά με το ΜΧ5 του ήταν πολύ γρήγορος και με χρόνο 4.14.57 κέρδισε και την κατηγορία RCS1.

Ο Στέλιος Κυθρεώτης με το SKF - Honda Civic Type R έχοντας ελαστικά χρησιμοποιημένα με μειωμένη πρόσφυση δεν μπόρεσε να χτυπήσει καλύτερο χρόνο και με 4.16.98 ήταν δεύτερος στην RCS1 και έκλεισε την πρώτη δεκάδα γενικής.

Ακολούθησαν ο Γιάννης Καδής με Honda Civic SiR και χρόνο 4.23.98 που ήταν δεύτερος στην RCE1, ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift GTi ο οποίος με χρόνο 4.23.45 ήταν πρώτος στην RCS3, ο Χάρης Περίκκος με χρόνο 4.30.86 ο οποίος οδήγησε δοκιμαστικά για πρώτη φορά το πανέμορφο Integra του και ήταν δεύτερος στην RCS2 και ο Μάριος Κωνσταντινίδης που πάντα δίνει το παρόν του στις αναβάσεις με το VW Golf GTi Mk2, με χρόνο 4.31.22 που ήταν τρίτος στην RCS1.

Από  κει και πέρα είχαμε τον Αλέξη Προξένου ο οποίος μετά από καιρό δοκίμασε το δυνατό EVO 6 του, με χρόνο 4.33.40 που ήταν τρίτος στην RCΕ2, τον Κυριάκο Κουδούνια με το Renault Clio του με χρόνο 4.33.59, τον Ευτύχιο Τρύφωνος με συνοδηγό τον Ηλία Τρύφωνος με το EVO 8 και χρόνο 4.51.33 που ήταν τρίτοι στην RCS2 και τον Γιάννη Εγγλέζου με το Honda Civic Type R που κάνει τα πρώτα του βήματα στις αναβάσεις με χρόνο 4.52.89.

Τέλος, είχαμε στη συνέχεια τον Φραγκέσκο Κεκκούρη με το Subaru Impreza STi και χρόνο 4.57.42, τον Μάριο Σεβαστίδη στην πρώτη του εμφάνιση με το Mini Cooper S με χρόνο 5.00.86 και τον Νικόλα Χαραλάμπους με χρόνο 5.13.12 με το κλασικό Lada Samara που ήταν δεύτερος στην κατηγορία RCS3.

Χωρίς χρόνο έτρεξαν και οι Ορέστης Αγαθοκλέους – Πάρης Μέζος με ένα κλασικό Ford Escort Mk2.

Για την διακίνηση των αθλητών είχαν μισθωθεί λεωφορεία, ενώ να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ούτε και μια έξοδος αυτοκινήτου από την διαδρομή.

Με μια καινοτομία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, οι θεατές έβλεπαν live τα αποτελέσματα, αμέσως μετά το κάθε πέρασμα του κάθε οδηγού!

Τον αγώνα διοργάνωσε η επιτροπή πίστας και ασφάλτινων αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Βασικός χορηγός είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα Λιπαντικά ENEOS.

Υποστηρικτές ήταν το Red Bull Energy Drink, το School of Automotive Engineering, η Φάρμα Αχναγάλ Ελευθερίου, η μεγάλη έκθεση Boyz Stuff Show, οι βενζίνες VP Racing, τα racing parts GT2i , ενώ όλη την επιμέλεια είχε η εταιρεία promoter, STS Events. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Car.com.cy με το onlyracingcy.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου σε διαδρομή που εκτός απροόπτου θα είναι στα Λεύκαρα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κάνε Join το γκρουπ του πρωταθλήματος αναβάσεων στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα άμεσα!