Γενικά

24 Aug, 2023 Ώρα 14:54

Στην Τσεχία για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Στην Τσεχία όπου το Σαββατοκύριακο (26-27/08) θα διεξαχθεί ο τέταρτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR βρίσκεται ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Ο Κύπριος οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports επιδιώκει να δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές παρουσίες των προηγούμενων τριών αγώνων του πρωταθλήματος στη Autodrom Most, τόσο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, όσο και στη EURO NASCAR 2.

Close

Ο Βλαδίμηρος έχει τέσσερις νίκες και έξι παρουσίες στο τοπ-5 στις προηγούμενες έξι κούρσες της σεζόν και φιγουράρει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στη EURO NASCAR 2, έχοντας 227 βαθμούς. Τον ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Ιταλός Α. Naska (214β.) και στην τρίτη ο Γάλλος P. Jouffreau (210β.), οι οποίοι είχαν πάρει από μία νίκη στον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Vallelunga της Ιταλίας.

 

Close

 

Στη EURO NASCAR PRO, κατηγορία στην οποία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής τρέχει για πρώτη φορά, είναι έβδομος με 165 βαθμούς, μετρώντας δύο τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα και τέσσερις στους πρώτους δέκα. Στη βαθμολογία των «rookie» (πρωτοεμφανιζόμενος) είναι δεύτερος πίσω από τον Γάλλο U. Delsaux, από τον οποίο απέχει μόλις πέντε βαθμούς (170β.).

Close

 

 

Η πίστα της Τσεχίας έχει το μεγαλύτερο μήκος από τις έξι που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι. Ο κάθε γύρος είναι 4.212χλμ και οι οδηγοί θα δουν την καρό σημαία αφού κάνουν 17 γύρους (14 στη EURO NASCAR 2). Την Παρασκευή (25/08) θα γίνουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ το πρωί του Σαββάτου (26/08) θα λάβουν χώρα τα προκριματικά για τις θέσεις εκκίνησης στους απογευματινούς πρώτους αγώνες στις δύο κατηγορίες. Την Κυριακή (27/08) θα ακολουθήσουν οι δεύτεροι αγώνες, τόσο για την EURO NASCAR PRO, όσο και για τη EURO NASCAR 2.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

 

10 May, 2024 Ώρα 12:21

Η Hyundai επιστρέφει στο Pikes Peak International Hill Climb

Thumbnail

Ο φετινός αγώνας για την κορυφή του America’s Mountain θα σηματοδοτήσει άλλο ένα ορόσημο στη μακρόχρονη ιστορία της Hyundai στην διοργάνωση του Κολοράντο, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1992. Η Hyundai ανακοίνωσε την επιστροφή της στον θρυλικό αγώνα Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC), γνωστός και ως «The Race to the Clouds» στις 23 Ιουνίου 2024.

Close

 

Στον Pikes Peak International Hill Climb 2024 η Hyundai θα συμμετάσχει με την παρουσία τεσσάρων αυτοκινήτων και εξαιρετικούς οδηγούς:

Paul Dallenbach

Έντεκα φορές νικητής του Pikes Peak International Hill Climb

Robin Shute

Τέσσερις φορές νικητής και κάτοχος του τίτλου King of the Mountain στο Pikes Peak

Close

Daniel “Dani” Sordo Castillo

Ισπανός οδηγός της Hyundai Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)

Ο τέταρτος οδηγός θα ανακοινωθεί αργότερα.

Close

Ακόμη η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει ποια θα είναι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα πιλοτάρουν οι οδηγοί.

 

 

Ο κ. Till Wartenberg, Vice President της Hyundai και Head του τμήματος N Brand and Motorsport δήλωσε:

«Ο οδηγός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία μας στο Pikes Peak International Hill Climb. Επιλέξαμε κορυφαίους οδηγούς όπως ο Robin Shute και ο Paul Dallenbach που έχουν κατακτήσει την κορυφή της διοργάνωσης συνολικά αλλά και της κατηγορίας 15 φορές. Και οι δύο αυτοί οδηγοί έχουν απίστευτη εμπερία και γνωρίζουν πολύ καλά την ανάβαση. Η προσθήκη του οδηγού της Hyundai Motorsport WRC, Dani Sordo, είναι πολύ συναρπαστική και θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε την προσοχή του παγκόσμιου κοινού για την ανάβαση».

«Ο αγώνας του Pikes Peak είναι μια από τις μοναδικές και ιστορικές προκλήσεις που έχουν παραμείνει ακόμα και σήμερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό» δήλωσε ο κ. Randy Parker, CEO της Hyundai Motor America. «Έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου γιατί το βουνό δεν υποχωρεί ποτέ. Ο καιρός δυσκολεύει εξαιρετικά το καθαρό τρέξιμο και για να κατακτήσετε το βουνό πρέπει όλα να πάνε τέλεια. Απαιτείται τεράστια προετοιμασία και λίγη τύχη για να σπάσει κανείς και να σημειώσει ρεκόρ. Η συμμετοχή στο Pikes Peak θα αποδείξει τη δύναμη που έχουν αυτά τα τέσσερα οχήματα».

«Ο αγώνας Pikes Peak International Hill Climb αντιπροσωπεύει μια μοναδική και συναρπαστική νέα πρόκληση για την ομάδα μας, επειδή η Hyundai έχει ήδη μια πλούσια ιστορία συμμετοχής στη διοργάνωση εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε ο κ. Bryan Herta, President και CEO της Bryan Herta Autosport. «Βασιζόμαστε στους πολλούς ειδικούς της εκδήλωσης, καθώς και στη μηχανολογία και την εμπειρία της Hyundai. Θέλουμε να δείξουμε τι μπορούν να κάνουν τα οχήματα της Hyundai σε μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Η Hyundai διαθέτει επίσης τεχνικούς και μέλη πληρώματος που έχουν μεγάλη εμπειρία στο Pikes Peak. Αυτοί οι ειδικοί κατανοούν την πίστα, τον καιρό και την ανάγκη να είσαι ευέλικτος όταν κινείσαι πάνω και κάτω στο βουνό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.